Serie A 11:e omgången 2018

BOW Reklam – FC Asedo  9 – 0
Christer Mattiasson 4, Andreas Andersson 2, David Nildén, Mikael Björkman, Jan-Erik Berg.

Fem i tolv, ja då har BOW reklam vaknat på allvar och även i denna match gick man raskt fram till 3-0 efter dussinet minuter och 5-0 efter en kvart och under den tiden var FC Asedo decimerat med en spelare. I halvlek stod det 6-0 och till sist slutade det hela med förkrossande 9-0 och BOW är därmed klara för slutspel. Christer Mattiasson är i hysterisk mål form och gjorde fyra kassar i dag och har dunkat in 8 mål på två matcher, vilken hjälte! Mattiasson har avancerat upp till andra plats i Reklamseriens skytteliga men den som vinner är kedjekompisen Andreas Andersson som bokfördes för två mål i dag. Övriga målskyttar hette David Nildén (mycket bra inledningsvis i dag), Mikael Björkman och Janne Berg. Nildén och Tom Linder hade varsin stolpe och närmast nätkänning för Asedo var Daniel Didrik när han träffade ribbkrysset. I fjol vann Asedo över BOW i finalen men nu var det ombytta roller. Bägge lagen kan se fram emot ett spännande slutspel.
MATCHENS LIRARE: DAVID NILDÈN, BOW REKLAM.

Mediekompaniet – FC Schmeck  3 – 0
M.
Philip Krantz, Rikard Fredricson, Ola Andersson.

Det var upplagt för due-due i dagens sena match. Det räckte med kryss för Mediekompaniet för att säkra seriesegern och det räckte med ett dito för Schmeck för att komma upp till kvalstrecket. MK spelade en säker defensiv vilket gjorde att Schmecks något större bollinnehav var skenbart eftersom de inte kom fram i några stora målchanslägen. I den sjätte minuten kontrade MK och löpstarka Philip Krantz ryckte sig loss på högerkanten och gjorde 1-0. Efter en kvart sköt Nicklas Bauer ett skott som Rikard Fredricson touchade in till 2-0. I den andra hade Schmeck några lägen som när Adam Tapper styrde Lukasz Syberyjskis inspel strax utanför och som när Petter Damberg nickade bollen utanför. Sedan så stod Niclas Apelgren för några mycket bra räddningar och han fick hålla nollan. Det slutade 3-0 efter det att Ola Andersson nätat och Reklamserien gratulerar MK till seriesegern men nu börjar slutspelet. Schmeck blev jumbo men med det material de har borde de slåss om en slutspelsplats, hoppas ni är med 2019.
MATCHENS LIRARE: NICLAS APELGREN, MEDIEKOMPANIET.

Scrive – Dandy Dots  1 – 3
Petter Andersson. D. Emil Johansson, Oscar Wigart, Jonas Andersson.

Matematiken var enkel, för Scrive gällde det att vinna för att komma tvåa i Serie A samt få en ¨lättare¨ lottning i kvarten, annars hamnar man sexa i den jämna tabellen. Dandy Dots måste också vinna för att sedan hoppas att Studion skall förlora i sista matchen, då går laget till slutspel vilket de är värda efter en mycket fin säsong. Matchen var ganska öppen och halvtidssiffrorna skrevs 0-0 som lika gärna kunde varit 2-2. Närmast mål var fantastiske Petter Andersson men skottet tog i stolpen, vilket steg han har! Redan 15 sekunder in på andra halvlek slog Henrik Wiss en sagolik genomskärare till Andersson som chippade in 1-0, den verkar vara intränad! Fem minuter senare kom dock kvitteringen till 1-1 när Emil Johansson slog in en retur efter Birhan Akdags frispark. Matchen var fortsatt helt öppen och vilket lag som helst kunde göra nästa mål. Wigart fick på ett bra skott men Bendikt Zielke gjorde en fotparad och några minuter senare fick Kevin Strandell fritt läge lite från vänster men Mangnus Lindblad gick ut, gjorde sig stor och avvärjde. Med fyra kvar lirade Akdag ut bollen till Åke Ringwall som i sin tur serverade Wigart bollen och han rakade vackert in 2-1 i burgaveln. Nu flyttade Scrive upp mycket folk men DD kontrade där Jonas Andersson sköt mot mål men både Wiss och Johan Gardner räddade tillsammans bollen på mållinjen. I matchens absolut sista sekunder fastställde Andersson slutresultatet 3-1 med ett mäktigt avslut som satt i kryssribban och in.
MATCHENS LIRARE: JONAS ANDERSSON, DANDY DOTS.

Beirut Café/AGO – FC LE PACTE  7 – 0
Peter Waltre 2, Jacob Wanselius 2, Peter La Terra, Fredrik Andersson, Elias Karroum.

Beirut Café/AGO spelade för andra platsen för att få en ¨lättare¨ lottning och man trillade boll riktigt bra och vid fyra tillfällen var offensiv stolpe eller ribba inblandade. Tomas Pettersson sköt stolpe ut, Per Jonsén sköt varpå vikarierande målvakten Adam Graffman tippade bollen i ribban och så sköt Peter Waltre stolpe in och det gjorde även Jacob Wanselius vid 2-0. Wanselius gjorde också 3-0. Precis innan halvtidsvilan hade Thomas Endler chansen att göra mål på straff men han sköt över. I den andra halvleken gjorde FC LE PACTE allt för att spräcka nollan. Adam Torsholm drev framåt men avslutet tog i stolpen, Graffman slog ett inlägg och Anton Westerholm sköt på volley men Kristian Kaufmann gjorde en suverän räddning och så kom David Klint fri men Kaufmann räddade igen. För BC/A gick det dock lättare varpå 3-0 blev till hela 7-0. Waltre blev tvåmålsskytt, Peter La Terra (grym nick), Fredrik Andersson (vilken kanon) och Elias Karroum satte alla tre varsin strut. BC/AGO är framme i final i cupen och kom tvåa i Serie A, de ser starka ut inför slutspurten av säsongen. FCLP var en trevligt inslag i högsta serien, syns i vår!
MATCHENS LIRARE: PETER LA TERRA, BEIRUT CAFÉ/AGO.

Bizkit Havas – Studion  0 – 3
Henrique de Sousa 2, Ludwig Nordin.

För Studion räckte det inte med ett kryss för att nå slutspel utan det var seger som gällde. Bizkit Havas hade inget att spela för men gjorde en bra första halvlek. I den sjätte minuten tog Daniel Wester ner bollen på bröstet, sköt skottet på volley men bollen smet utanför stolpen och Thomas Lindberg var nära att hinna fram och styra in den. Martin Andreasson löpte längs kanten, tunnlade en försvarare och skar in mot mål men Magnus Wester räddade. Halvleken skulle få ett mål när endast tio sekunder återstod, Ludwig Nordin gjorde det, 1-0! I början på andra gick Studion för 2-0 och hade flera fina lägen men Andreas Hagelin räddade. Efter en halvtimme klev Henrique de Sousa fram och avgjorde tillställning med två snabba mål så att 1-0 blev till 3-0! Nordin sköt en i stolpen och Studion vann och hamnade femma i tabellen.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS HAGELIN, BIZKIT HAVAS.