Svea – TV 4  4 – 6 (efter straffar, 2-2 vid full tid)
Per Blom, Martin Eisele. Straffmål: Per Blom, Johan Böhm. T. Samuel Andersson, Stefan Rydheim. Straffmål: Anders Stiglund, Jim Jansson, Hannes Edlund, Stefan Rydheim.

I premiären möttes Svea och TV 4 och då vann Svea med 3-2 och även denna 8-dels final i cupen blev jämn. Den första halvleken slutade 0-0 och de båda målvakterna Max Eriksson och Magnus Källman var vakna i målet och gjorde fler fina räddningar. I Henrik Månsson har Svea hittat en perfekt spelare för serien, en mycket bra lirare. I början på andra spelade Johan Böhm fram Per Blom som sköt 1-0 i diagonal gavel. Det resultatet stod sig tills det var sju minuter kvar då matchens öppnandes upp ordentligt och spelet blev lite tuffare än i en vanlig Reklamseriematch. Svea var nära 2-0 efter det att Blom spelat fram Janne Rydberg men Eriksson räddade närskottet och istället kom kvitteringen till 1-1 efter det att Stefan Rydheim spelat fram Samuel Andersson som gjorde mål med ett skott i bortre gaveln. Fyra minuter senare var vändningen från 0-1 till 2-1 ett faktum. Jim Jansson sköt ett hårt skott som Källman räddade, returen tog Jansson hand om men nu gick bollen i stolpen men till sist gjorde Rydheim mål på det tredje läget. Med två kvar lyfte Martin Eisele en lyra mot mål som gick över alla och in i mål till 2-2. Sista chansen fick Fyran efter ett flipperspel i närheten av mållinjen men till sist rensades bollen bort och straffar fick avgöra denna duell i det fina vädret, Fyran vann lotten och valde att börja enligt följande: Anton Stiglund 1-0, Per Blom 1-1, Jim Jansson 2-1, Johan Böhm 2-2, Hannes Edlund 3-2, Henrik Månsson miss, Stefan Rydheim 4-2 och Patrik Eriksson miss (M Eriksson gjorde en grym räddning) och TV 4 fick sin revansch.
MATCHENS LIRARE: MAX ERIKSSON, TV 4.

Rävudden – Everysport Media Group 5 – 1
Sixten Thorgerzon 3, Joel Saltzer, Robert Schwartz. E. Hannes Andersson.

Även Rävudden och Everysport Media Group möttes i premiären och då vann ESMG med 3-0. Dagens match var jämn inledningsvis men efter en kvart kom några minuter som fick stort utslag på resten av matchen. Joel Saltzer gjorde 1-0 för Rävudden. Minuten senare sköt Matthias Bengtsson ett skott som Peter Krokstrand ¨grävde¨ ut från mållinjen. ESMG spelare som var vid målet jublade och Rävuddens försvarare gjorde tecken på inget mål. Domaren stannade klockan och spelet, frågade spelarna i bägge lagen men ingen kunde avgöra om bollen var inne? Ett litet tumult infann sig men det går inte att döma mål på något som man inte ser och ännu finns inget VAR system i Reklamserien! Minuterna senare kom istället 2-0 genom Sixten Thorgerzon. Micke Rosell skadade sig varpå S Thorgerzon gjorde 3-0 i början på andra. Efter en halvtimme gjorde debutanten S Thorgerzon 4-0 efter en fin passning från pappa Nicklas Thorgerzon, hattrick! Hannes Andersson smällde in 1-4 men Robert Schwartz fastställde fem-ettan. ESMG vann i alla fall tunnelkampen eftersom Patrick Ekwall fixade två klockrena.
MATCHENS LIRARE: SIXTEN THORGERZON, RÄVUDDEN.

Quantcast – FC LE PACTE  4 – 3
Q.
Anders Lundh 3, Jonathan Lidén. F. Jack Sundell 2, Carl Tomaszewski.

En första klassens skräll inträffade på Centercourten när Serie A laget FC LE PACTE tog emot Premier League laget Quantcast, som ligger trea från slutet i tabellen. I den femte minuten fick vi se ett fint triangelspel av FCLP när Carl Tomaszewski, lirade till Adam Torsholm som i sin tur slog in bollen framför mål men Jack Sundell kom centimetern för sent. Det var istället Q som tog ledningen med 1-0 när Jens Bäck slog en 30 meters passning till Anders Lundh, som i sin tur vackert styrde in bollen i mål. Minuten senare var det kvitterat när Sundell spelade vägg med Tomaszewski, 1-1! På tre minuter gick mycket överraskande Q från 1-1 till 3-1 efter det att både Jonathan Lidén och Lundh svarat för varsitt sologenombrott. I den andra halvleken var det öppna spjäll åt bägge håll men det var FCLP som tryckte på mest. Adam Torsholm spelade fram tvåmålsskytten Sundell till 2-3 men helt sensationellt så bröt Lundh ett anfall, drev mot mål och satte dit 4-2 och därmed hade kämpen Lundh svarat för ett hattrick inför sina två barn, stort! FCLP pressade på mot slutet och både Sundell och Tomaszewski hade två bra lägen men Bigander storspelade som vanligt. Q var inte ofarliga på sina kontringar och debutanterna Sam Kyller och Christian Nilsson fick två lägen men skotten gick över och i gaveln. Två minuter före full tid gjorde Tomaszewski 3-4 och i slutminuten hade Sundell ett bra volleyläge men skottet gick över. Q höll undan och kan ibland slå till med liknande skalper som i dag.
MATCHENS LIRARE: ANDERS LUNDH, QUANTCAST.

Beirut Café/AGO – Mediekompaniet  0 – 1
Nicklas Bauer.

För två dagar sedan möttes mesta cupmästarna Beirut Café/AGO och regerande Reklamseriemästarna Mediekompaniet. Då vände BC/A ett 0-2 underläge till en 3-2 seger och av en slumpmässig lottning möttes de redan i den första omgången i årets cup. Denna gång var det BC/A som var vassare de första sju, åtta minuterna men sedan var det ett ställningskrig resten av matchen. Det stod 0-0 i halvtid men vi alla minns Nicklas Bauers 40 meters cross till Johan Sund som var igenom men Kristian Kaufman gjorde årets räddning. Efter en halvtimme spelade Franco Karroum fram årsdebuterande Jacob Wanselius men Niclas Apelgren gjorde en fin räddning. Det lutade åt straffar men med fem kvar fick Bauer på en riktig kanon från 20-22 meter som satt spikrakt i mål, vilket skott till 1-0. Under slutminuterna tryckte BC/A på men MK kontrade och Niklas Karlsson drev från egen planhalva men skottet gick strax utanför. Till sist höll MK undan och tog revansch.
MATCHENS LIRARE: NICKLAS BAUER, MEDIEKOMPANIET.

Dandy Dots – AC Kungen  1 – 2
Jonas Andersson. A. Rutger Lindquist, Niclas Bergh.

För fjorton dagar sedan möttes Dandy Dots och AC Kungen i serien och då vände Kungen 0-1 till 3-1. Dagens match var relativt jämn men Kungen startade bäst och i den femte minuten smekte formstarka Niclas Bergh fram bollen till Rutger Lindquist, som tog emot den och gjorde behärskat 1-0. Efter en kvart var kvitteringen nära när Jonas Andersson lirade in bollen till Fredrik Hallman men Klaus Bengtsson stod för en fin fotparad. I slutet på första hängde 2-0 i luften när Bergh tråcklade sig igenom och till sist träffade bollen stolpen. Sedan fick vi se ett fint anfall från Kungen där fem, sex spelare var inblandade och på Berghs hårda inspel var Jimmy Thurby nära att få in den. Rasmus Vejdegren var en klippa i försvaret. Den andra halvleken var jämn och efter en halvtimme fick vi se ett mycket vackert mål. Magnus Lindblad, mannen med den grymma träffen, slog en crossboll på 45 meter och inne i straffområdet stod Jonas Andersson och på volley kvitterade han till 1-1, vilken balja! Minuterna tickade mot slutsignalen och med fyra kvar fick Kungen ett bra läge när Jon Widefjäll lirade till Roger Folkhage, som skar in mot mål men Lindblad räddade skottet. Alla gick och väntade på en dramatisk straffsparksläggning när Kungen startade ett sista anfall och pigga Folkhage ryckte sig loss på högerkanten, spelade snett inåt bakåt till Berg som stötte in segermålet 2-1 med 20 sekunder kvar.
MATCHENS LIRARE NICLAS BERGH, AC KUNGEN & JONAS ANDERSSON, DANDY DOTS.

Studion – Spring Media Group  0 – 10
SMG.
Christoffer Cederblad 3, Craig Neilson 2, Daniel Colunga 2, Hans Svelander, Mikael Larsson, Danilo Micunovic.

Premier League laget Spring Media FC var riktigt på gång mot Serie A-laget Studion. Craig Neilson gjorde 1-0, Hans Svelander 2-0 och Mikael Larsson nickade in 3-0 efter en otroligt vacker lobbpassning från Neilson! Matchen avgjordes under 90 sekunder i inledningen på den andra halvleken. Först styrde Daniel Wester, Oscar Bauers skott i stolpen och istället för 3-1 stod det 5-0 på anslagstavlan minuten senare efter det att Christoffer Cederblad gjort två mål. Studion som inledde matchen med decimerat manskap kroknade då och efter 37 minuter kom 10-0 målet och matchen bröts efter TÖ (teknisk överlägsenhet). Cederblad svarade för ett hattrick, Neilson blev tvåmålsskytt där det ena målet var en vacker volley och så gjorde det duktiga nyförvärvet Daniel Colunga även han två mål och så hamnade Danilo Micunovic också i målprotokollet. Studion är inne i en tung period och bokfördes nu för sjätte raka förlusten, kom igen.
MATCHENS LIRARE: CRAIG NEILSON, SPRING MEDIA FC.

Bizkit Havas – Food & Friends  5 – 2
Martin Andreasson 2, Johan Gagneus 2, Edvin Ringström. F. Alfred Åkesson, Emil Nilsson.

I dag skulle vi få se en intressant match mellan serieledarna och hittills obesegrade Premier League-laget Food & Friends och nästjumbon och hittills utan seger, Bizkit Havas från Serie A. Det blev en trevlig och underhållande historia med offensiv fotboll varpå halvtidsresultatet skrevs 2-2. Johan Gagneus gjorde tidigt ett 1-0 mål. Sedan klev Alfred Åkesson in i handlingarna och sköt ett bra skott men Anton Jormeus räddade. Det gjorde han dock inte minuten senare efter det att Åkesson slagit till med en gång på tusen lobb i mål, vilket konststycke! Minuten senare var Bizkit i ledningen igen efter mål av Martin Andreasson. Jonathan Lundevall tråcklade sig igenom men Jormelius räddade. Minuterna senare blev Lundevall neddragen och Emil Nilsson gjorde inget misstag på den efterföljande straffen, 2-2! F&F gick till anfall igen och Lukasz Syberyjski drev 30 meter, sköt men Michael Wennermo täckte skott och räddade ett givet mål. I början på den andra halvleken var F&F det bättre laget men det enda de fick med sig från den inledande sex, sju minuter långa pressen var ett stolpskott från Åkesson. Bizkit kom upp i två sporadiska anfall och Andreasson kontrade in 3-2 lite överraskande i denna del av matchen. Nu gick F&F på storoffensiven varpå det öppnades upp fler kontringslägen för Bizkit. Andreasson träffade stolpens utsida och efter en halvtimme kom 4-2 när Gagneus träffade stolpen och in. Petter Damberg var nära att reducera men Jormeus var fantastisk i dag och räddade målet från påhälsning. I slutminuten fastställde Peter Arnessons son Edvin Ringström matchen med sitt 5-2 mål och Bizkit tog årets första skalp, men inte den sista. Nu vet också F&F hur det känns att förlora 2019.
MATCHENS LIRARE: ALFRED ÅKESSON, FOOD & FRIENDS.

Scrive – BOW reklam  6 – 0
Johan Gardner 2, Michael Björling 2, Robert Nordin, Nicklas Nordin.

Scrive var ruggigt bra de första tio, tolv minuterna och körde över ett trögstartat och för ovanlighetens skull dåligt organiserat BOW reklam. I den fjärde minuten förvaltade Robert Nordin, Michael Björlings passning till 1-0. Efter dussinet minuter kom även 2-0 genom Johan Gardner som mycket vackert tryckte in R Nordins hörna på helvolley, vilken träff! 46-årige R Nordin löper kopiöst, är snabb, har funktionell teknik samt gör många mål, vilken mirakelman! Efter en kvart kom även 3-0 genom Nicklas Nordin, vilka bröder! Mot slutet på halvleken började BOW får ordning på positionerna och slutade med att slå en massa dåliga passningar varpå två fina lägen dök upp. Årsdebuterande Kristoffer Junegard fick fritt läge men Lucas Lokatt räddade och Rebaz Hassan dök upp vid bortre stolpen men sköt i gaveln från ett bra läge. BOW:s möjlighet till att i första hand nå oavgjort var att de fick ett snabbt mål i inledningen på andra. Det var dock Scrive som fick läget när pigga Björling nickade över. Minuten senare utnyttjade han ett försvarsslarv till 4-0, ridå! Efter en halvtimme bjöds det på Hawaiispel i sommarvärmen och R Nordin jobbade fram bollen till Björling som blev tvåmålsskytt, 5-0! Med fem kvar fastställde Gardner slutresultatet 6-0 och Scrive är framme i kvartsfinal. BOW gick inte att känna igen men Scrive var helt fantastiska, trevlig sommar!
MATCHENS LIRARE: ROBERT NORDIN & MICHAEL BJÖRLING, SCRIVE.