NENT SPORT – Scrive  0 – 3
S. Fredrik Persson, Lucas Lokatt, Emil Lokatt.

Årets första Reklamseriecupmatch gick mellan nuvarande ettan och tvåan i Serie A, nämligen NENT SPORT och Scrive. Scrive var på bettet inledningsvis och gick fram till en 2-0 ledning efter tio minuter. Kevin Strandell lirade fram Fredrik Persson till 1-0 och så smällde Lucas Lokatt på till 2-0. NS kom inte upp i samma nivå som tidigare men William Frej lossade i alla fall stora kanonen men Stefan Tengvall räddade. Efter en kvart kom även 3-0. Persson slog en lång crossboll, som Michael Björling nickade vidare till Emil Lokatt som stötte in bollen, vackert! Stefan Ottosson gick rakt mot mål men Tengvall räddade närskottet. I den andra halvleken spelade Scrive otroligt disciplinerat och överraskade oss alla och där nyförvärvet Mathias Filipsson var som skapt för Reklamserien. Efter en halvtimme satsade NS allt framåt och Daniel La Placa sköt en bra frispark men klippan Johan Gardner räddade på mållinjen och minuten senare var Henrik Agardh igenom men Tengvall var omutlig. Under slutminuterna hade bägge lagen lägen, först sköt Björling i kryssribban och ut och i anfallet efter träffade Shari Shahidi stolpens utsida. Scrive vann med 3-0 och det kändes som om att matchens varit en timme till så hade inte NS gjort något mål denna morgon på Tengvall.
MATCHENS LIRARE: STEFAN TENGVALL, SCRIVE.

FC Asedo – BOW reklam  1 – 4
Jimmy Prim. B. Henrik Hellström 2, Daniel Hesser, Peter Lundberg

I den andra cupmatchen möttes de regerande mästarna FC Asedo och BOW reklam! BOW är oförutsägbara denna vår. Lagkaptenen Henrik Strömblad gör ett stort jobb att få ihop gruppen från sidlinjen, Christer Mattiasson styrde och ställde på plan och så sprang Janne Berg för två. Dessutom var BOW verkligen påslagna från start och Henrik Hellström var igenom direkt men Andreas Nilsson stod för en grym reflexräddning. Minuterna senare fick Hellström en ny chans, Nilsson räddade igen men Hellström kämpade liggande in sin egen retur till 1-0. Efter dussinet minuter bröt Daniel Hesser ett anfall, drev bollen 30 meter och spelade vägg med Hellström och så lättade han in 2-0 strax under ribban. Efter en kvart avlöpte målchanserna varandra. Daniel Didrik stötte en hörna i stolpen, Tom Linder dundrade en volley i stolpen och så sköt Vasilis Birbas en riktig kanon i ribban. I slutminuten var det mycket folk i straffområdet och det blev en tilltrasslad situation och Didrik föll. Domaren tvekande några sekunder, friade sedan och där borde det varit en VAR bedömning. Hade det varit det hade det nog varit straff! Andra halvlek var det ett långt ställningskrig och med sex kvar slog Berg en genialisk passning till Hellström som gjorde 3-1, ridå! Visserligen touchade Jimmy Prim in 1-3 med fyra kvar på Filip Flinks skott men BOW höll undan och målvakten Andreas Larsson kommer från sin debut med klart godkänt! I slutminuten stod Mattiasson och Lasse Åstrand för ett fint förspel till Peter Lundberg som chippade in slutresultatet 4-1, starkt och lite överraskande var detta resultat. Henrik Holm gör sällan en dålig insats, fortsätt så.
MATCHENS LIRARE: HENRIK HELLSTRÖM, BOW REKLAM.