Premier League 1:a omgången 2019

Spring Media FC – Food & Friends  0 - 7
F. Jonatan Lundevall 3, Fredrik Lundberg 2, Petter Damberg 2.

Ett fantastiskt väder mötte de båda lagen i premiären i Reklamserien 2019. FC Schmeck åkte ut Serie A ifjol och med sitt nya namn Food & Friends tog man tag i taktpinnen direkt mot nykomlingen Spring Media FC. Under de första 7-8 minuterna hade bägge lagen två fina lägen var. Petter Damberg sköt två skott inne från straffområdet, det ena gick utanför och det andra gjorde lagkaptenen Maxime Devillaz en bra räddning på. Christoffer Cederblad drev bollen över hela plan men skottet tog på en försvarare, ändrade riktning och bollen gick strax utanför. På den efterföljande hörnan fick Greg Nilson ett läge stående vid den bortre stolpen och han sköt mot mål men Peter Carlsson gjorde en grym räddning, halva bollen var inne!Sedan presenterades en debutant i Jonatan Lundevall. Först gjorde Fredrik Lundberg 1-0 efter en fin passning från Filip Mårtensson, sedan slog Lundevall en crossboll till Damberg som tog ner bollen på ett fint sätt innan 2-0 bollen satt i mål och 3-0 gjorde Lundevall. I början på andra halvlek gjorde SMFC ett desperat försök att reducera men inom loppet av en minut avgjorde Lundevall matchen med två mål så att 3-0 blev till 5-0 och vi fick se en hattrickskytt. Sista tio blev en transportsträcka och F & F kunde öka på till hela 7-0, Lundberg och Damberg gjorde två var.
MATCHENS LIRARE: JONATAN LUNDEVALL, FOOD & FRIENDS.

Everysport Media Group – Rävudden  3 – 0
Micke Rosell 2, Per Fahlman.

Nykomlingen Everysport Media Group och de rutinerade rävarna i Rävudden bjöd upp till en välspelad match där bägge lagen vårdade bollen på ett bra sätt. Efter en kvart fick vi sedan några målchanser där först snipern Micke Rosell sköt 1-0 i burgaveln. Minuten senare prickade samma man ribban med ett rappt skott. Det fanns många finurliga spelare i nykomlingen och Lennart Sandahl stod för ett mycket stabilt målvaktsspel. I den andra halvleken stod matchen och vägde men efter en halvtimme kom ett avgörande moment. Först stod Rävudden för ett fint triangelspel där Koen Kragting var nära att nå fram med en fot. Så istället för 1-1 kontrade ESMG in 2-0 i anfallet efter när matchens bästa spelare, den gamla BP-spelaren och f.d. Pojklandslagsspelaren Hannes Andersson, spelade fram till tvåmålsskytten Rosell. I slutminuterna flyttade Rävudden fram mycket folk varpå Rosell lirade till Per Fahlman som fastställde slutresultatet 3-0 i det härliga vädret.
MATCHENS LIRARE: MICKE ROSELL, EVERYSPORT MEDIA GROUP.

Svea – TV 4  3 – 2
Patric Jacobsson, Daniel Eskilsson, Martin Eisele. T. Anton Thörn 2.

Förra året hamnade Bonnier Broadcasting tvåa och TV 4 trea och i och med en hopslagning med namnet TV 4 måste de bära en favoritstämpel denna säsong. Redan i den tredje minuten ¨krockar¨ två Svea spelare varpå Anton Thörn retfullt enkelt kunde rulla in 1-0. Då trodde man på en riktig islossning från Fyrans sida men då tog Per Blom tag i handlingarna och drev på sitt lag. Johan Böhm fick ett bra läge men en försvarare stod på mållinjen och räddade och efter en kvart kom en rättvis kvittering när Patric Jacobsson sköt in bollen nere vid stolproten. Svea var verkligen på gång och Blom fick på ett bra och lågt skott men Fredrik Gebauer räddade förtjänstfullt till hörna. Den slogs och Jacobsson nickade mot mål varpå det blev en retur som Daniel Eskilsson rakade upp i nättaket och Svea hade lite överraskande vänt 0-1 till 2-1. Den andra halvleken bjöd på en öppen fotboll och TV 4 låg på för en kvittering men Michel Rydberg höll tätt och Sveas kontringar var riktigt giftiga. Jens Storberget var riktigt pigg och kom en mot en försvarare vid två tillfällen, drog dessa men avsluten gick strax utanför och så sköt han via en försvarare i stolpen. Däremellan stod Janne Rydberg för en äkta delikatess där han slog en tunnel inne i straffområdet innan han serverade bollen till Martin Eisele som gjorde 3-1. Med fyra kvar reducerade Fyran till 2-3 efter ett fint skott i burgaveln av tvåmålsskytten Thörn. Nu jagade TV 4 en kvittering men Svea kämpade och spelade smart och med mindre än minuten kvar kom Storberget helt fri men Gebauer räddade med en fin fotparad. Svea tog en skön trepoängare.
MATCHENS LIRARE: DANIEL ESKILSSON, SVEA.