Premier League 2:a omgången 2019

Rävudden – Spring Media FC  1 – 3
R. Marcus Henricsson. S. Maxime Devillaz 2, David Björkman.

Både Rävudden och Spring Media FC blev mållösa i premiären så frågan var vilket lag som skulle spräcka nollan först. Nabil Mkarem och Danilo Micunovic fick två bra lägen men Per Olsson stod för lika många bra räddningar och så hade Jakop Wiberg en bra nick som gick strax utanför. Precis innan halvtid lyckades nykomlingen SMFC göra ett vackert mål när Micunovic spelade in bollen snett bakåt och framför målet dök Maxime Devillaz upp och stötte in 1-0. I början på andra slog Hans Svelander en perfekt stickare till Devillaz som fri med målvakten rullade in 2-0. Rävudden lyckades dock reducera efter en halvtimme när Marcus Henricsson sköt in bollen i nätmaskorna. Nu gick Rävudden för en kvittering och med sex kvar tog anteckningsboken upp för att notera 2-2 när Henricsson sköt ett bra skott men precis under ribban stod Svelander som en räddande ängel och nickade bort bollen till hörna. Istället för ett väntat 2-2 mål kunde David Björkman se sitt skott lite turligt gå in i mål minuterna senare till 3-1. I slutminuten var en straff nära för Rävudden men domaren friade och nykomlingen tog sin första seger. Rävudden rullar boll ok men får inte till den sista tredjedelen. För 10 år sedan blev Torsten Billing årets Rookie i Reklamserien men sedan gick han upp i ¨rök¨. I dag gjorde han comeback, kul!
MATCHENS LIRARE: MAXIME DEVILLAZ, SPRING MEDIA FC.

TV 4 – Everysport Media Group  1 – 3
T. Tobias Ohlström. E. Michael Kowalski, Hannes Andersson, Micke Rosell.

TV 4 och Everysport Media Group bjöd på en bra och fartfylld tillställning med Premier League mått mätt. I den sjätte minuten står Micke Rosell för en perfekt passning snett inåt bakåt till Michael Kowalski som satte dit 1-0. Direkt på centring så fick Anton Stiglund ett öppet läge men skottet tog högt upp i gaveln på utsidan. Sista kvarten av den första halvleken var jämn och ganska få målchanser noterades men i inledningen på andra hände desto mer. Klippan Hannes Andersson bröt ett uppspel på halva plan, avancerade framåt och spelade vägg med Rosell varpå Andersson elegant rullade in 2-0. Minuten senare smällde Tobias Ohlström in 1-2 trots att han var ¨hårt uppvaktad¨. Fyran fick ingen chans till något kvitteringsläge för i anfallet efter utnyttjade Rosell ett försvarsslarv och gjorde 3-1, därmed står Rosell för tre mål och tre målgivande passningar på de två inledande omgångarna, stort! Det blev inga fler mål i matchen men hela Skytteholms IP såg Patrick Ekwalls patenterade tunnel! Nykomlingen ESMG imponerar så här långt. Att TV 4 står på noll poäng och ofattbart!
MATCHENS LIRARE: PATRICK EKWALL, EVERYSPORT MEDIA GROUP.

Quantcast – Svea  6 – 1
Q.
Jonathan Lidén 2, Daniel Bjärne, Jens Bäck, Jacob Rydin, Jonas Lidén. S. Patric Jacobsson

Quantcast hade premiär denna Valborg och de såg ut som ett Kosläpp när den 12 man starka truppen äntrade planen och dessutom var både Johan Lidén och Anders Uhlin där civilklädda för att stötta grabbarna, vilken ansiktlyftning! Quantcasts spelare slet, kämpade och sprang och David Piehl slog en crossboll till Stefan Szczepanski som stod för en bra nick och så sköt Peter Sigfridsson ett lågt och bra skott som dock Michel Rydberg gjorde en fin fotparad på. Däremellan stack Svea upp och tilldömdes en frispark. Patric Jacobsson stod för en frisparksvariant när Johan Böhm stod för en ¨lång väggpassning¨ varpå Jacobsson gjorde 1-0. Under slutminuterna på första klev Jonathan Lidén in i handlingarna. Han fick bollen på egen planhalva ungefär vi avbytarbåset, tog sig fram ¨hårt trängd¨ längs högerkanten, skar in mot mål och lyckades kvittera till 1-1. Minuten senare drog Jacobsson målvakten men Jonthan Lidén räddade skottet på mållinjen. I den första halvlekens slutsekunder hade Quantcast vänt 0-1 till 2-1 efter det att Jonathan Lidén glidit fram längs vänsterkanten denna gång och sköt mot mål, det blev en retur som Daniel Bjärne gjorde mål på. I början på andra kom även 3-1 efter det att Jens Bäck slagit in sin egen retur. Nu fick Quantcast en extra energikick medan Svea tappade i fart och efter en halvtimme avgjordes matchen när 3-1 blev till 5-1 efter två mål inom loppet av en minut. Först utnyttjade Jacob Rydin ett försvarsslarv till fyran och så passade Szczepanski fram Jonas Lidén till femman. I slutminuterna hade Jens Storberget samlat ihop till en straff men den kommer när det står och väger i någon match och istället satte Jonathan Lidén in sitt andra mål varpå slutsiffrorna skrev till tennissiffrorna 6-1. Målövertaget var något för stort men frågan var om inte detta var Quantcast bästa match på bra länge? Svea som var den första omgången stora positiva överraskning kom inte upp i samma nivå denna morgon!
MATCHENS LIRARE: JONATHAN LIDÈN, QUANTCAST.