Premier League 3:e omgången 2019

Everysport Media Group – Svea  0 – 2 (WO)

Spring Media FC – TV 4  2 – 1
S. Hans Svelander, Danilo Micunovic. T. Alexander Fasth.

Nykomlingen Spring Media FC och TV 4 spelade en jämn match med ett dramatiskt slut i solskenet. I matchinledningen presenterade Targetplayern Christoffer Cederblad sig när han sköt en kanon strax utanför krysset. Efterhand fick Fyran ordning på spelet och både Henrik André och Samuel Andersson fick till två bra skott men Petter Werner räddade förtjänstfullt. Den första halvleken slutade mållös, 0-0! Ställningskriget fortsatte i den andra halvleken och både Maxime Devillaz samt Cederblad fick varsitt bra läge men Fredrik Gebauer var bra i målet. Efter en halvtimme var Alexander Fasth inne i ett positivt stim och skaffade sig tre bra målchanser inom loppet av tre minuter. Först sköt han strax utanför, sedan fick han på en volleyträff men Werner räddade närskottet men när Andersson spelade fram blev det tredje gången gillt och Fasth fick se sitt skott gå in via stolpen, 1-0. Mot slutet pressade SMFC för en kvittering men samtidigt fick TV4 bra kontringslägen. David Björkman fick ett läge men Gebauer räddade igen. Med två minuter kvar fick SMFC något som kan liknas med en Lidners knäpp och laget vände 0-1 till 2-1, vilken dramatik. Först fick kämpen Hans Svelander på ett skott från 16-17 meter som satt i gaveln. I detta läge av matchen var de säkerligen nöjda med ett kryss men man fick till ett sista anfall och Devillaz fick bollen nere vid kortlinjen och spelade in den framför mål och där dök matchvinnaren Danilo Micunovic upp och stötte in segermålet 2-1 på volley, vilken vändning! TV 4 har missflyt hittills i år men det är bara att komma igen!
MATCHENS LIRARE: PETTER WERNER, SPRING MEDIA FC.

Food & Friends – Quantcast  4 – 0
F. Fredrik Lundberg 2, Rob Scutt, Petter Damberg.

Food & Friends tog emot förra veckans stora överraskningslag, Quantcast. Matchens första läge fick Jens Bäck när han drog på ett skott från 20 meter som träffade ribbans överkant. Efter det tog F & F tag i taktpinnen och Björn Bigander fick göra skäl för lönen efter två, tre bra räddningar. I den tionde minuten fick han kapitulera när Leo Qvarnström mycket vackert tog sig fram längs vänsterkanten innan han serverade Fredrik Lundberg bollen och han lättade in 1-0 i nättaket. Efter en kvart kom även 2-0 och på nytt var det Lundberg som höll sig framme och stötte in Rob Scutts inspel på volley. F & F gick för trean i början på den andra halvleken och Emil Nilsson slog en crossboll som Scutt nickade i ribban. F & F malde på och Scutt satte dit 3-0 och det var spiken. Adam Tapper spelade fram Petter Damberg till 4-0 som blev slutresultatet. Quantcast var inte dåliga men man kom inte upp i samma klass som i premiären. Jonathan Lidén är dock fortfarande i form och han var nära att spräcka nollan mot slutet men bollen gick stolpe ut. Lundberg har gjort fyra mål på två matcher, starkt! Hur bra blir han när kondisen blir bättre?
MATCHENS LIRARE: FREDRIK LUNDBERG, FOOD & FRIENDS.