Premier League 4:e omgången 2019

Rävudden – Food & Friends  0 – 0

Serieleadarna Food & Friends mot jumbon Rävudden, frågan var om det skulle bli en munsbit för topplaget. Så blev det inte och matchens första målchans gick till Rävudden när Jon Malmberg träffade stolpen och så räddade Petter Damberg returen från Robert Schwartz. Det var ganska tillknäppt ute på planen men efter en kvart plockade Damberg ner en hörna, drev bollen som målvakt 40 meter samt serverade Adam Tapper bollen men Peter Krokstrand gjorde en bra räddning. Efter en halvtimme var ställningen fortfarande 0-0 men sedan fick F & F tre fina lägen. Tapper sköt men Krokstrand räddade, Fredrik Lundberg provade lyckan men Krokstrand räddade igen och så gjorde Damberg en ny suverän raid men Krokstrand räddade ytterligare en gång. Även Rävudden hade sina lägen men även Damberg var omutlig. Detta var årets tredje 0-0 match, rekord!
MATCHENS LIRARE: PETTER DAMBERG, FOOD & FRIENDS & PETER KROKSTRAND, RÄVUDDEN.

Svea – Spring Media FC  5 – 4
Sv. August Berg 2, Patric Jacobsson, Jens Storberget, Janne Rydberg. SM. Christoffer Cederblad, Torsten Billing, Danilo Miconuvic, David Björkman.

Svea och Spring Media möttes i en match där segrarna skull gå upp till serieledning i en haltande tabell. Båda lagen körde offensivt och det var full fart framåt i ett Hawai liknande spel och under de första tio minuterna skapades fler målchanser än det brukar göra under en hel match. Janne Rydberg sköt utanför efter ett fint Sveaanfall, Christoffer Cederblad curlade bollen strax utanför krysset, Jens Storberget styrde Patric Jacobssons inspel i stolpens utsida, Jacobsson sköt från 17-18 meter 1-0 invid stolpen, Maxime Devillaz spelade vägg med Torsten Billing men årsdebuterande målvakten Mattias Björklund räddade storstilat och så kvitterade Cederblad till 1-1 efter en fin passning från Devillaz och då hade de alltså bara gått tio minuter, otroligt! Tre minuter före halvtidsvilan hade SMFC vänt 0-1 till 2-1 efter ett mycket vackert mål där David Björkman slog ett perfekt inlägg till Torsten Billing som elegant nickade in bollen i mål. Jose Moreno gjorde debut efter tio år och såg ut som självaste Beckenbauer. Några minuter in på den andra halvleken presenterades sig Sveas nyförvärv August Berg. Först sköt han 2-2 med ett lurigt skott i gaveln, sedan gav han Svea ledningen med 3-2 varpå Berg slog en stickare till Storberget som kom fri från halva plan och rullade in 4-2. Svea hade vänt 1-2 till 4-2 och det sista målet kändes som spiken i kistan men SMFC reducerade till 3-4 minuten senare och så var matchen öppen igen. Sex minuter före full tid kom 5-3 när Martin Eisele spelade fram Janne Rydberg. Matchens kändes klar för andra gången men med 50 sekunder före full tid satte Björkman dit 4-5 bollen i bortre hörnet och hämtade den själv i målet, sprang upp och lade den på mittpunkten. SMFC skulle få en kvitteringschans på hörna på övertid när Cederblad gick upp och fick till en bra nick men Björklund gjorde en kanonräddning. Svea toppar tabellen med en match mer spelat, trevlig stämning men mängder av mål gubbar, kul!
MATCHENS LIRAE: AUGUST BERG, SVEA.

Quantcast – Everysport Media Group  3 – 3
Q. Kenneth Johansson 2, David Piehl. E. Micke Rosell 3.

Everysport Media Group behövde ¨bara¨ vinna mot ojämna Quantcast för att gå upp i serieledning och inledningsvis skaffade man sig direkt två bra lägen när Micke Rosell drev igenom och sköt ett bra skott men Björn Bigander gjorde en fin fotparad och sedan spelade Rosell fram Per Fahlman som dock bredsidade bollen strax utanför från ett bra läge. Däremellan sköt debutanten Kenneth Johansson från högerkanten in bollen i vänstra gaveln till 1-0 för Quantcast. Denna match kommer inte gå till historien som en av de mest välspelade. Efter en kvart kom även 2-0 genom samma man och i samma hörn. Med kvarten kvar kom också lite överraskande 3-0 när backklippan David Piehl tryckte in hela 3-0. Bigander var bra i mål och efter en halvtimme hade Q fortfarande en tremålsledning och en trepoängare var nära. I detta läge av matchen tydde ingenting på att ESMG skulle få någon poäng men med sju kvar hände något mycket överraskande när Rosell gjorde 1-3, 2-3 och 3-3 inom loppet av fyra minuter, vilken scenförändring! Det hela slutade 3-3!
MATCHENS LIRARE: MICKE ROSELL, EVERYSPORT MEDIA GROUP.