Premier League 5:e omgången 2019

Spring Media FC – Evertsport Media Group  2 – 0 (WO)

Food & Friends – TV 4  1 – 0
F. Fredrik Lundberg.

Food & Friends gjorde ett kvickt mål efter en indirekt frispark när Lukasz Syberyjski slog den snabbt mot bortre stolpen och där stod måltjuven Fredrik Lundberg som bredsidade in 1-0 innan ens ett sömnigt TV 4 ställt upp muren. Inget lag rullar bättre boll i Premier League än F & F och så har de ett bra försvarsspel över hela banan samt en bra målvakt i Peter Carlsson. Fyran hade ett bra läge i första när Jim Jansson sköt ett hårt och lågt skott men Carlsson låg nere vid stolproten likt en puma och tippade bollen till hörna. I början på andra var Lundberg nära att bli tvåmålsskytt men skottet gick diagonalt utanför stolpen från hans favoritposition vid bortre stolpen. Fyrans 12 man starka trupp började efterhand hitta rätt i positionerna och med tre minuter före full tid kom så chansen när Tobias Ohlström kom helt fri men Carlsson avvärjde. Där var det nära att nollan spräcktes för F & F, som nu slagit rekord i Reklamserien med att inleda serien med fyra nollor. Snart måste Reklamserien utlysa en belöning för den som gör årets första mål på F & F.
MATCHENS LIRARE: PETER CARLSSON, FOOD & FRIENDS.

Rävudden – Quantcast  2 – 1
R.
Oskar Johansson 2. Q. Anders Lundh.

Han kom, han sågs, han segrade! Så kan man sammanfatta debutanten Oskar Johanssons Reklamseriedebut. Efter 90 sekunder hade Robert Schwartz en liten soloraid innanför straffområdet, bollen slogs bort och utanför straffområdet sköt Johansson via en försvarare och sedan via stolpen till 1-0. Snacka om drömstart för honom och Rävudden. I mitten på första hade Rävudden två lägen när Sixten Thorgerzon sköt från 17-18 meter men Björn Bigander sträckte ut sin fulla längd och tippade bollen till hörna. Sedan gjorde Bigander en ¨hockeyräddning¨ på Marcus Hallbergs närskott. I slutet på halvleken var det lika nära 1-1 som 2-0. Quantcasts Jens Bäck kom i två framstötar och på den andra träffade han stolpen varpå Rävudden hade en trippelchans. S Thorgerzon sköt men Bigander räddade, Johansson sköt men Bigander räddade igen. När Nils Rasmusson skulle stöta in bollen från nära håll i ett öppet mål var vi beredda att anteckna ett mål men Bigander kom farande från ingenstans och gjorde en grym räddning. I första minuten på andra spelade Koen Kragting vackert fram tvåmålsskytten Johansson till 2-0. Mot slutet på matchen hängde trean i luften när först Hallberg sköt men Anders Lundh räddade på mållinjen. Sedan stod Kragting för en ny formidabel framspelning och vid den bortre stolpen stod Hallberg och fick öppet mål men bollen tog i utsidan på gaveln. Spelet vände, Lundh siktade in sig och lite turligt fick han se sitt skott gå in till 1-2. Det var dock för kort tid kvar för en kvittering. Rävudden är inne i ett positivt stim och detta var tredje raka matchen utan förlust. Quantcast ser bättre ut än ifjol.
MATCHENS LIRARE: OSKAR JOHANSSON, RÄVUDDEN & BJÖRN BIGANDER, QUANTCAST