Premier League 6:e omgången 2019

Food & Friends – Everysport Media Group  3 – 1
F. Fredrik Lundberg, Emil Nilsson, Petter Damberg. E. Patrick Ekwall.

Serieledarna Food & Friends gjorde processen kort med Everysport Media Group och gick fram till en 3-0 ledning i paus. Leo Qwarnström spelade fram Fredrik Lundberg till 1-0, Emil Nilsson gjorde 2-0 och Petter Damberg satte dit 3-0. Damberg sköt även en volley över efter ett inlägg från Nilsson, Qwarnström stod för en grym lobb i ribban och så dundrade suveräna Jonatan Lundevall en kanon i kryssribban och ut så att det var rätt lag som var i ledningen var det inget snack om. ESMG ryckte upp sig avsevärt i den andra men det var fortfarande F & F som skapade de farliga lägena som när både Damberg och Lundevall var igenom men den vikarierande målvakten Micke Rosell var vig som en panter och stod för några riktigt bra räddningar. Damberg träffade stolpen men sedan kom reduceringen till 1-3 efter det att Patrick Ekwall skjutit en lurig frispark in i mål. F & F och Peter Carlsson höll därmed nollan i 3 timmar och 15 minuter, oerhört imponerande.
MATCHENS LIRARE: JONATAN LUNDEVALL, FOOD & FRIENDS.

Rävudden – Svea  8 – 2
R. Marcus Henricsson 3, Nicklas Thorgerzon, Koen Kragting, Per Olsson, Robert Schwartz, Ola Gustavsson. S. Jens Storberget 2.

Rävudden hade bara gjort tre mål i Premier League på de inledande fyra omgångarna men i dagens match mot Svea var det proppen ur. De gjorde mål varannan minut inledningsvis av matchen varpå det stod 4-0 efter åtta minuter. Snacka om magisk utdelning! Nicklas Thorgerzon gjorde 1-0 efter en egen ribbretur, Koen Kragting satte dit 2-0, Marcus Henricsson gjorde 3-0 på volley efter en underbar crosspassning från Ola Gustavsson och så sköt Per Olsson 4-0 från 16-17 meter. Ett chockat Svea reducerade i den tionde minuten efter det att Janne Rydberg spelat fram Jens Storberget till 1-4. I slutet på första och i början på andra avgjordes matchen definitivt när både 5-1 och 6-1 kom efter mål av Henricsson, som därmed blev hattrickskytt. Kragting hade även två skott i ribban. Sista kvarten spelades i stort sett bara av och tillställningen slutade 8-2. Robert Schwartz och Gustavsson stod för varsitt mål och Storberget blev tvåmålsskytt. Vilken urladdning för av Rävudden. Varje gång Svea har något stort på gång de senaste två, tre åren har man åkt på en rejäl mina!
MATCHENS LIRARE: MARCUS HENRICSSON, RÄVUDDEN.

TV 4 – Quantcast  4 – 2
T. Jim Jansson 2, Emil Falsen, Adam Stiglund. Q. Sam Kyller, Anders Lundh.

Helt plötsligt stämde allt för TV 4 och efter en kvart var man i ledningen med 3-0 mot Quantcast. Emil Falsen (vi såg tunneln) var på strålande spelhumör och dundrade in 1-0 från 17-18 meter. Dag Eriksson Alvarez spelade vackert fram lagkaptenen Jim Jansson till 2-0 och så gjorde Jansson även 3-0 på straff! I slutet på första och i början på andra kom Q in i matchen med språngsteg och Christoffer Kjellberg sköt ett närskott men Erik Westberg gjorde en makalös räddning och så hade Anders Lundh ett bra läge men Westberg gjorde en ny fantomräddning. Därför var det inte överraskande när Sam Kyller reducerade till 1-3 efter en halvtimme. Ytterligare reduceringsjakt han inte börja för i anfallet efter fick TV 4 en andra straff vilket är ovanligt i denna serie. Denna gång stegade Adam Stiglund fram och satte dit stramaren till 4-1. Målen duggade nu tätt och minuten senare stod det 2-4 på anslagstavlan efter det att Kjellberg slagit ett fint inlägg som Lundh elegant nickade in till 2-4 och Lundh är verkligen inne i ett målstim. Det blev 4-2 och Fyran tog därmed årets första seger i Premier League. Q var inte dåliga men hade nog en liten baksmälla efter skrällen i cupen.
MATCHENS LIRARE: EMIL FALSEN, TV 4.