Premier League 7:e omgången 2019

Quantcast – Spring Media FC  0 – 4
Christoffer Cederblad 2, Maxime Devillaz, Torsten Billing.

Spring Media FC, stärkta av de senaste omgångarnas framgångsrika matcher, startade taggat mot Quantcast! Redan i den andra minuten drev formstarka Christoffer Cederblad igenom men Björn Bigander räddade skottet. Minuterna senare stod Maxime Devillaz för ett fint förarbete till Cederblad som via stolpen gjorde 1-0. Efter hand jämnades spelet ut men 1-0 stod sig till halvtidsvilan. SMFC fick en drömstart på andra när Cederblad gjorde 2-0 med vänstern i den andra minuten. Matchen stod och vägde ett tag och nästa mål var viktigt för resten av matchens utgång. Efter halvtimmen kom nådastöten när Devillaz bröt ett uppspel och sköt 3-0 från 16-17 meter. I och med Daniel Colungas intågande i laget har SMFC fått en dimension till i spelet och med sju kvar fastställde Torsten Billing slutresultatet 4-0. Nu kan laget se fram emot en äkta seriefinal i nästa omgång.
MATCHENS LIRARE: CHRISTOFFER CEDERBLAD, SPRING MEDIA FC.

Food & Friends – Svea  4 – 4
Petter Damberg, Filip Mårtensson, Emil Nilsson, Fredrik Lundberg. S. Per Blom 2, Jens Storberget 2.

Toppmatchen mellan serieledarna Food & Friends och trean Svea bjöd på ett drama i 40 minuter i den 20 gradiga sommarvärmen. Svea spelade mycket smart, kontrade giftigt och hade 100% utdelning på målchanserna under den första akten. I den tionde minuten sköt Per Blom 1-0 via en försvarare. Efter det målet tryckte F&F på och Fredrik Lundberg hade två fina lägen men bollen ville inte in. Istället kontrade Svea vid två tillfällen och efter kvarten spelad lirade Johan Böhm fram Jens Storberget till 2-0 och bara två minuter senare hände samma sak när August Berg spelade fram Storberget som slängde sig och smällde in 3-0 i nättaket. I slutsekunderna blev Jonatan Lundevall neddragen och fick straff. Han tog den själv men sköt utanför, detta var Sveas halvlek. I början på andra pressade F& F på kraftigt och Svea kom inte över halva plan. Mattias Björklund räddade tre lägen och två avslut strök strax utanför så det var oundvikligt att 1-3 skulle komma och det var Petter Damberg som gjorde målet. F&F fortsatte sin offensiv men helt plötsligt kom två snabba kontringar där både Berg och Blom spelade in bollen till tvåmålsskytten Storberget men fler mål blev det inte från hans sida. Efter en halvtimme smällde Blom in 4-1 och en sensation låg i luften, F&F hade ju bara släppt in ett mål under hela våren och hittills hela fyra i dagens match. Minuten senare reducerade Filip Mårtensson till 2-4 och under matchens sista fem minuter bombarderade F&F Sveas mål. Lundevall bröt sig igenom men Björklund stod för en grym räddning och någon minut senare var det Mårtensson som avlossade kanonen men Björklund gjorde en ny kanonräddning. Nu klev Emil Nilsson in i handlingarna på allvar och med två kvar dundrade han in 3-4. 30 sekunder senare sköt han en ny projektil klockrent i stolpen. För tredje gången på 90 sekunder sköt Nilsson och nu stod Lundberg framför mål och styrde in 4-4, hans sjunde mål för säsongen. F&F gick även för ett segermål men tiden var för knapp och Svea höll undan varpå matchen slöt trevliga 4-4. Svea hakar på i toppen medan F&F kan se fram emot en ren seriefinal i nästa omgång.
MATCHENS LIRARE: MATTIAS BJÖRKLUND, SVEA.

TV 4 – Rävudden  0 – 3
Robert Schwartz, Patrik Mattsson, Nicklas Thorgerzon.

Rävudden är inne i ett positivt stim och avancerar i tabellen. Idag tog man emot TV 4 och den första halvleken var jämn men det som skiljde de bägge lagen åt under den första halvleken var att Rävudden var bättre den sista tredjedelen. Oskar Johansson fick två liknande lägen med fritt skottfält men bägge gångerna sköt han utanför den vänstra stolpen. I slutminuterna kom sedan 1-0 efter ett mycket vackert anfall. Marcus Henricsson spelade ner bollen till alltid så sevärda Ola Gustavsson som i sin tur serverade Robert Schwartz öppet mål till 1-0. I början på andra hade båda lagen lägen för mål. Fyrans Meti Kurti hade ett bra skottläge och en bra nick som dock inte resulterade och så träffade Rävuddens Koen Kragting stolpen. Efter en halvtimme avgjordes matchen efter ytterligare två vackra mål. Först spelade Johansson ut bollen till Schwartz som slog ett perfekt inlägg varpå Patrik Mattsson stötte in 2-0 och så sköt Nicklas Thorgerzon in 3-0 på volley efter Jon Malmbergs fina hörna. Rävudden spelade sin fjärde raka match utan förlust och TV 4 är fortfarande jumbo!
MATCHENS LIRARE: OLA GUSTAVSSON, RÄVUDDEN.