Premier League 8:e omgången 2019

TV 4 – Svea  2 – 6
Carl Skärvall, Johan Törnblom. S. August Berg 2, Johan Böhm, Erik Pettersson, Per Blom, Jens Storberget.

Inte sedan starten 1957 har två lag mötts tre gånger under en vårsäsong. Detta blev möjligt eftersom Premier League har dubbelmöte samt att Reklamseriecupen finns. I premiären vann Svea med 3-2 och i cupen vann TV4 med 6-4 efter straffar (2-2 full tid). Även dagens match var jämn spelmässigt men den stora skillnaden var att Svea för andra matchen i rad spelade smart och tog hem laget lite lagom samt bröt motståndarna på deras offensiva planhalva efter bolltapp. Sedan kontraslog man blixtsnabbt och var kliniska framför mål. August Berg spelade fram Johan Böhm till 1-0 efter fem minuter, Erik Pettersson drev in från vänster samt gjorde 2-0 i den tionde minuten och efter en kvart lirade pigga Pettersson fram Berg till 3-0. Direkt efter formligen dundrade årsdebuterande Carl Skärvall in 1-3 från slottet. Nu fick Fyran tändvätska och pressade på i slutet på första och i början på andra men Michel Rydberg i målet räddade både på normalt sätt och onormalt vis. Skärvall var skottvillig och debutanten Johan Törnblom var bra och provade även han lyckan. Efter en halvtimme kom Svea upp i två farliga kontringar där både Berg och Pettersson fick till bra avslut men Erik Westberg gjorde två grymma räddningar. Fyran satsade sedan allt framåt och Svea kontrade allt mer och till sist kom både 4-1 genom Per Blom efter en kanon ribba in och 5-1 genom Berg. Jens Storberget passade på att göra sitt sjätte mål för säsongen när han gjorde 6-1, starkt. Törnblom fastställde slutresultatet 6-2.
MATCHENS LIRARE: MICHEL RYDBERG & ERIK PETTERSSON, SVEA.

Rävudden – Everysport Media Group  2 – 0 (WO)

Food & Friends – Spring Media FC  4 – 3
Fredrik Lundberg, Jonas Pettersson, Jonatan Lundevall, Filip Mårtensson. S. Daniel Colunga 2, Oscar Sellhed.

Sista matchen på veckan och sista matchen i omgång sju var en ren seriefinal mellan hittills obesegrade Food & Friends och den formstarka nykomlingen Spring Media FC. Nykomligen var där långt före matchstart och laddade, det var lite slutspelskaraktär över matchen. I den femte minuten bröt Daniel Colunga ett uppspel, drev fram i banan och spelade vägg med Christoffer Cederblad varpå han kunde promenera in 1-0. Några minuter senare var SMFC på gång igen och Oscar Sellhed sköt ett skott i diagonal gavel och där skall Danilo Micunovic ha beröm för att han skymde målvakten, 2-0! Ett lite chockat F&F reducerade omgående när Fredrik Lundberg gjorde sitt åttonde mål för säsongen och han toppar hela Reklamseriens skytteliga. Efter en kvart stod SMFC för ett vackert 3-1 mål när först David Björkman slog in bollen till Maxime Devillaz, som i sin tur lirade in till tvåmålsskytten Colunga! I början på den andra halvleken pressade F&F på och fick in 2-3 genom Jonas Pettersson efter Filip Mårtenssons passning. SMFC försvarspel över hela planen var imponerande och de svarta lyckades inte skapa de där riktigt heta chanserna för en kvittering. Efter en halvtimme kom SMFC upp i en kontring och Micunovic försökte sig på en lobb men Mikael Johansson räddade, där var 4-2 nära. Det låg en skräll i luften men med fem kvar fick Jonatan Lundevall på ett bra skott men Micunovic täckte skottet till hörna. I anfallet efter vräkte dock Lundevall in 3-3. Matchens sista 90 sekunder blev dramatiska där Mårtensson stötte in Petterssons inspel och F&F hade vänt 1-3 till 4-3. SMFC skulle få en sista chans när Devillaz ryckte sig loss på högerkanten med 10 sekunder kvar och sköt ett bra skott men den tog i diagonal stolpe, vilket drama! F&F rycker lite i tabellen och får fira midsommar som serieledare, grattis! För SMFC väntar en ny rysare på måndag för då slåss man om en slutspelsplats med Rävudden.
MATCHENS LIRARE: JONAS PETTERSSON, FOOD & FRIENDS.