Premier League 9:e omgången 2019

Everysport Media Group – TV 4  5 – 1
Alexander Rödström, Oskar Kiisk, Lennart Sandahl, Hannes Andersson, Henrik Agardh. T. Samuel Andersson.

Jumbon TV 4 inledde piggt och i den andra minuten hittade Jim Jansson in till Emil Falsén med en bra gensomstickare men Micke Rosell i målet räddade närskottet. Några minuter senare jobbar Dag Eriksson kopiöst och får fram bollen till Samuel Andersson som rullar in 1-0. I den tionde minuten hoppar ekonomichefen Alexander Rödström in på plan för Everysport Media Group och vid första bollkontakten smäller han in kvitteringen till 1-1 med ett bra vänsterskott, släkten är värst! I och med Rödströms intåg på plan får EMG en ny dimension i laget och alla spelare hamnar på rätt plats. Tre minuter senare skjuter Rödström i insidan av stolpen och returen matar Oskar Kiisk in till 2-1, vilken vändning! Under den första minuten på andra halvlek spelar Henrik Agardh in bollen framför mål och där dyker Lennart Sandahl upp och gör 3-1. Nu satsar Fyran allt framåt och man gör det mycket bra. Eriksson skjuter innanför straffområdet men Rosell räddar, Meti Kurti dundrar på men Rosell är där, Jim Jansson står för ett solonummer men skottet rullar strax utanför, Falsén försöker igen men Rosell briljerar och så provar Adam Stiglund lyckan men omutlige Rosell är en vägg. Däremellan slår Rödström ett inlägg och Hannes Andersson provar årets hårdaste volley varpå bollen sitter nere vid stolpen, ja ingen målvakt i världen hade tagit denna projektil. I slutminuterna fastställer EMG slutresultatet 5-1 när Michael Kowalski lirar fram Agardh. Det fanns många hjältar hos EMG, först Laget såklart, Rosell var grym och prenumererar på matchens lirare titlar, Rödström är en äkta smokinglirare och Anderssons skott går ingen säker för. Att TV4 ligger sist är en gåta men det har vi sagt förr.
MATCHENS LIRARE: ALEXANDER RÖDSTRÖM & HANNES ANDERSSON, EVERYSPORT MEDIA GROUP.

Spring Media FC – Rävudden  2 – 2
Danilo Micunovic, Christoffer Cederblad. R. Koen Kragting, Robert Schwartz.

Rävudden förlorade de inledande två matcherna i april, bl.a. mot dagens formstarka Spring Media FC, men sedan dess är de obesegrade! Rävudden inledde dagens match bäst och i den fjärde minuten nickar Koen Kragting efter en hörna men Petter Werner tippar bollen i ribban. Två minuter senare får Kragting på ett bra skott som sitter till 1-0. SMFC skapar ingenting inledningsvis men i den tionde minuten fälls Danilo Micunovic och han tar frisparken själv varpå bollen sitter snyggt i diagonal gavel. Då blev det helt plötsligt fart på de gröna och Jonatan Tornberg får på ett bra halvvolleyskott som träffar överkanten på ribban. Minuten senare är vändningen från 0-1 till 2-1 ett faktum när Oscar Sellhed vinner en boll, spelar fram till Christoffer Cederblad som står för en helt underbar lobb i mål, vilken känsla! I den absolut sista sekunden av första lirar Nicklas Thorgerzon fram Robert Schwartz till 2-2. I den andra halvlekens inledning känner bägge lagen på varandra och ingen vill släppa till blottor bakåt men efter en halvtimme går de för en seger. Marcus Henricsson får iväg två bra skott men Werner räddar, Cederblad sticker emellan med ett skott i stolpen och så rycker Patrik Mattsson på högerkanten, skjuter förbi målvakten men innan bollen går i mål så dyker Sellhed upp från ingenstans och räddar. Minuterna tickar i väg och under den sista minuten får SMFC två lägen. Först nickar Tornberg mot mål men Per Olsson räddar bollen på mållinjen med viss möda och så får Daniel Colunga på en riktig kanon som dock smiter utanför. Det hela slutar med ett rättvis kryss, 2-2!
MATCHENS LIRARE: OSCAR SELLHED & CHRISTOFFER CEDERBLAD, SPRING MEDIA FC.

Svea – Quantcast  1 – 6
Jens Storberget. Q. Sam Kyller 2, Stefan Szczepanski 2, Jens Bäck, Kenneth Johansson.

I dag hade Svea läge att få fira semester som ett slutspelslag men då krävdes att besegra Quantcast och tidigare i våras föll man med 1-6. I den andra minuten fick Jens Storberget en dubbelchans men Björn Bigander räddade de första och det andra täckte Stefan Szczepanski förtjänstfullt. Istället var det Q som tog ledningen med 1-0 när Jens Bäck sköt ett skott som touchade på en försvarare och in i mål. Efter en kvart slog Storberget en hörna som även den tog på en försvarare och gick in i gaveln, 1-1 och det var Storbergets sjunde mål vilket ger en andraplats i hela Reklamseriens skytteliga! Precis innan halvtid sköt Kenneth Johansson ett skott som det blev retur på och den rakade Sam Kyller in till 2-1. Svea behövde poäng och anföll men blottor uppstod bakåt och dem tog Q vara på. Efter en halvtimme blev Szczepanski fälld, tog själv frisparken och formligen dundrade in den till 3-1. Nu blev uppförsbacken för tung för Svea som var utan avbytare i den 20 gradiga värmen på centercourten. Med fem kvar kom 4-1 genom Johansson som blev fint framspelad av Martin Olsson. Sista tre minuterna gick Q från 4-1 till 6-1 efter ytterligare ett mål vardera från Kyller och kanonskytten Szcsepanski, känns siffrorna igen? Svea är dock fortfarande med i racet om en slutspelsplats. Q vann vårens första och sista match, Svea verkar vara önskemotståndarna.
MATCHENS LIRARE: STEFAN SZCZEPANSKI, QUANTCAST.