Premier League 10:e omgången 2019

TV 4 – Spring Media FC  3 – 1
Carl Skärvall, Alexander Fasth, Ludvig Tärnstedt. S. Craig Neilson.

Vårens negativa överraskning poängmässigt sätt var TV4 och idag mötte de nykomlingen Spring Media FC, som överraskade oss alla med sin tredjeplacering. Det var dock Fyran som inledde bäst och efter tio minuter var man i en 2-0 ledning. Höstens första mål gjordes påpassligt av Carl Skärvall till 1-0, sedan kom Alexander Fasth helt fri men rullade bollen strax utanför. Fasth skulle få en ny chans och då kom 2-0 efter ett grant anfall. Trean hängde i luften men Petter Werner räddade Erik Westbergs skott. I halvlekens absolut sista sekunder fick SMFC in ett psykologiskt reduceringsmål när Christoffer Cederblad med en elegant klackpassning ställde hela Fyrans försvar varpå Craig Neilson kunde raka in 1-2 i ett vidöppet mål, vackert! I och med det målet blev den andra halvleken helt jämn och det var lika nära 3-1 som 2-2 men med fem minuter före full tid kom det förstnämnda när Ludvig Tärnstedt satte dit bollen. Har vägen uppåt börjat för TV4 nu?
MATCHENS LIRARE: LINUS JÖNSSON & METI KURTI, TV 4.

Svea – Everysport Media Group  3 – 2
Erik Pettersson, Josimar Blancho, Jens Storberget. E. Hannes Andersson 2.

Blå himmel, 22 grader varmt, två offensivglada lag, mängder av målchanser och många mål! Ja detta är när Reklamserien är som bäst! Om inte de två ¨skyttekungarna¨ Jens Storberget och Micke Rosell storspelat i varsitt mål hade det kunnat stå 4-4 i halvtid istället för de riktiga siffrorna 2-2. Hannes Andersson ryckte sig loss men Storberget styrde bollen stolpe ut, Per Blom drev 35 meter samt friställde Patric Jacobsson som chippade bollen över målvakten men en försvarare slog bort den i närheten av mållinjen och så gav Erik Pettersson Svea ledningen med 1-0 efter en fin crossboll från debutanten Josimar Blancho. Offensiven fortsatte och Blom spelade fram Jacobsson igen men bollen gick i diagonal stolpe, Per Fahlman lirade in till Andersson som via ett direktskott kvitterade för Everysport Media Group och sedan var vändningen ett faktum när Andersson bröt samt tog ett steg fram och dundrade in 2-1 i ¨fel hörn¨ för målvakten. Henrik Agardh träffade stolpen innan en kvittering till 2-2 kom genom Blancho. Den andra halvleken gick i samma stil där firma Pettersson och Jacobsson hade fina lägen men Rosell storspelade och när de fick bollen förbi honom räddade Andersson ett öppet läge från Henrik Månsson. Efter en halvtimme var vi beredda på ett 3-2 mål för ESMG men Fahlmans skott tog i insidan på stolpen, bakom målvaktens rygg och ut. Minuten senare tilldömdes Svea en straff efter det att en försvarare räddat bollen med handen på mållinjen och Storberget stegade över hela planen samt satte dit den i högra krysset. Mot slutet pressade ESMG på men Storberget storspelade, Patrick Ekwall hade ett fint nickläge och i matchens absolut sista sekund räddade Storberget Casper Nordqvists närskott. Kul match och Svea hakar verkligen på i toppen.
MATCHENS LIRARE: JENS STORBERGET, SVEA.

Quantcast – Food & Friends  0 – 4
Johan Palm 3, Nils Lindgren.

Det var debutanternas dag denna morgon när serieledarna Food & Friends befäste sin första plats. F&F tog tag i taktpinnen direkt men lite svaga avslut i kombination av Björn Biganders storspel i målet såg till så att 0-0 stod sig efter en kvart. Den giftigaste chansen fick dock Jens Bäck i ett friläge men Peter ¨Nollan¨ Carlsson räddade. Johan Palm såg sedan till att hans lag var i ledningen i halvtid efter att han dragit målvakten samt rullat in 1-0. Så länge ledningen bara var ett mål var det match men efter en halvtimme klev Palm fram igen och spelade vackert vägg med Petter Damberg till 2-0. Sedan så gjorde den andra debutanten Nils Lindgren 3-0 på passning av Palm innan hattrickmannen fastställde slutresultatet 4-0. Nämnas ska att Damberg även hade ett stolpskott. En stabil seger för serieledarna.
MATCHENS LIRARE: JOHAN PALM, FOOD & FRIENDS.