Premier League 11:e omgången 2019

Spring Media FC – Svea  2 – 2
SM.
Danilo Micunovic, Jose Moreno. S. Jens Storberget, August Berg.

Solen sken men eftersom det regnat mycket under natten blev sexpoängsmatchen mellan Svea och Spring Media FC flyttad till en annan plan på Skytteholms IP. Det verkade passa Svea bra inledningsvis för de kom i hela fyra frilägen under de första tio, tolv minuterna! Jens Storberget spelade fram Per Blom men debutanten Erik Anderberg räddade, Blom lirade fram August Berg men Anderberg räddade igen, Martin Eisele friställde Blom men Anderberg reflexräddade men när Eisele lirade fram måltjuven Storberget så var 1-0 ett faktum. Med sju, åtta minuter kvar av den första halvleken började SMFC att etablera ett stabilt spel och som ett brev på posten smällde Danilo Micunovic in 1-1 med ett mäktigt skott i krysset från 20 meter. Resten av matchen var helt jämn och det var ett härligt ställningskrig. Det var nära att SMFC vänt sitt underläge innan halvtid när Christoffer Cederblad sköt, Michel Rydberg räddade och Daniel Colunga sköt returen i gaveln på ett ganska öppet mål. Efter en halvtimme duggade målchanserna tätt och Torsten Billing var hal som en ål när han rundade en försvarare men Rydberg stod för en fotparad och så hade både Blom och Storberget var sin målchans men 1-1 stod sig. Berg drev bollen i 30 meter, spelade fram Storberget som sköt och det blev en retur som Berg gjorde 2-1 på. Mot slutet gav SMFC allt för att få in en kvittering och med tre kvar lirade Billing fram José Moreno till 2-2. Slutminuterna blev spännande men det slutade med ett kryss och kampen om slutspelsplatserna lever i allra högsta grad!
MATCHENS LIRARE: ERIC ANDERBERG, SPRING MEDIA FC

Food & Friends – Rävudden  1 – 2
Jonatan Lundevall. R. Nils Rasmusson, Koen Kragting.

Serieledarna Food & Friends och Rävudden bjöd på en bra kvalitetsmatch för att vara i Premier League. Redan efter tre minuter stod det 1-1 efter det att Petter Damberg spelat fram Jonatan Lundevall till 1-0 och så svarade Marcus Hallberg för en fin cutback när han lirade fram Nils Rasmusson till 1-1 i anfallet efter. Efter halva den första halvleken hängde ett mål i luften för F & F men Peter Krokstrand var omutlig i målet när först Lundevall sköt, han räddade även Dambergs direktskott och när Rob Scutt stod för en fin nick svarade Krokstrand för en helt fenomenal reflexräddning. Efter en kvart kom Robert Schwartz fri men rullade bollen strax utanför. Den andra halvleken bjöd på en bra fotboll och efter en halvtimme duggade målchanserna tätt. Koen Kragting lyfte en frispark i ribban, Damberg fick ett bra läge men Krokstrand var grym och så kom Hallberg och Patrik Mattson två mot en men det blev inget mål den gången. Med fyra kvar gjorde Kragting 2-1 för Rävudden och en skräll var på gång, skulle F & F åka på årets första förlust? Och så blev det trots en massiv press under slutminuterna.
MATCHENS LIRARE: PETER KROKSTRAND, RÄVUDDEN.

Everysport Media Group – Quantcast  0 – 2