Premier League 12:e omgången 2019

TV 4 – Food & Friends  3 – 4
Johan Törnblom 2, Alexander Fasth. F. Adam Tapper 2, Jonatan Lundevall 2.

Pånyttfödda jumbon TV 4 har under höstens inledande matcher först besegrat topplaget Spring Media FC, tvåan Rävudden i cupen och frågan var nu om man skulle kunna ge serieledarna Food & Friends en match. Svaret blev ja! Det var dock F&F som gjorde det första målet när först Jonatan Lundevall stod för en fin nedtagning och spelade fram Adam Tapper som smekte in 1-0. I mitten på halvleken var Fyran bra. Först utnyttjade Alexander Fasth ett försvarsslarv till 1-1, sedan drev Max Nyqvist bollen 25 meter men skottet smet utanför. Det var sedan F&F som tog ledningen igen när Lundevall sköt ett skott som touchade en försvarare innan den gick in i nätmaskorna. Halvleken skulle få ett mål till och det var snyggt. Emanuel Falsén slog en crossboll till backkollegan Jim Jansson, som på volley slog in bollen framför målet, där dök Johan Törnblom upp och nickade vackert in 2-2. I början på andra tog TV4 ledningen när Jansson spelade fram tvåmålsskytten Törnblom. Efter en halvtimme stod verkligen matchen och vägde där anfallen avlöste varandra. Först kvitterade Tapper till 3-3, sedan träffade Meti Kurti stolpens utsida, Tapper sköt i ribban och över, Lundevall prickade stolpen innan Lundevall satte dit 4-3 med fem minuter kvar. Fyran gick för en kvittering men serieledarna F&F höll undan och tog en härlig seger.
MATCHENS LIRARE: ADAM TAPPER, FOOD & FRIENDS.

Everysport Media Group – Spring Media FC  0 – 2

Quantcast – Rävudden  1 – 5
Q.
Jonathan Lidén. R. Robert Schwartz 2, Oskar Johansson 2, Nils Rasmusson.

Rävudden kom snabbt tillbaka till sitt vägvinnande spår i matchen mot Quantcast. Man fick lite hjälp med de två första målen som var rena försvarsslarv och vid bägge tillfällena var det Robert Schwartz som utnyttjade dessa lägen. Efter en kvart fick vi däremot se ett klassmål när Jon Malmberg slog en perfekt långboll som Oskar Johansson elegant plockade ner, vände bort sin bevakare och rullade in bollen i mål. En bit in på andra fick vi se ett nytt klassmål där Koen Kragting slog en crossboll till Schwartz som stod för en fin bröstnedtagning innan han lirade in till smokingliraren Nisse Rasmusson som i sin tur stod för en grym lobb till 4-0, vilken kasse! Johansson blev tvåmålsskytt när han gjorde 5-0 via en försvarare. Kämpen Jonathan Lidén svarade för tröstmålet 1-5 och det skall mycket till för att Rävudden skall missa slutspelet nu med två matcher kvar.
MATCHENS LIRARE: NISSE RASMUSSON, RÄVUDDEN.