Premier League 13:e omgången 2019

Svea – Rävudden  1 – 9
Per Blom. R. Nisse Rasmusson 3, Robert Schwartz 2, Koen Kragting 2, Marcus Hallberg, Ola Gustavsson.

Rävudden och Svea slåss som bekant om den sista slutspelsplatsen och de först nämnda har även chans på serieseger! I normala fall brukar sådana matcher vara tillknäppta, jämna och målsnåla men denna match var helt tvärtom. Efter fem minuter kunde det stått 2-2 men så gjorde Nisse Rasmusson 1-0 på en retur och då föll Svea ihop då de såg både viljelösa och helt otaktiska ut. Det utnyttjade Rävudden och laget gick från 1-0 till 5-0 på tio minuter! Svea skapade dock en del chanser men pånyttfödda Peter Krokstrand var grym i målet. I andra spelade Svea upp sig en aning men bakåt läckte det som ett såll varpå slutresultatet skrevs 9-1. Rasmusson svarade för ett hattrick och är i sitt livs form, Robert Schwartz och Koen Kragting svarade för två var medan Marcus Hallberg och Ola Gustavsson satte dit var sitt. Hela Rävudden har en fantastisk säsong bakom sig och den är inte slut ännu. Svea blandar höga toppar med djupa dalar. Det verkar ligga en förbannelse över Svea, precis när man spelat till sig ett läge för att nå en slutspelsplats så kommer bottennoteringarna.
MATCHENS LIRARE: NISSE RASMUSSON, RÄVUDDEN

Everysport Media Group – Food & Friends  0 – 2

Quantcast – TV 4  2 – 4
Q.
David Piehl 2. T. Henrik André, Dag Eriksson Alvarez, Jim Jansson, Samuel Andersson.

Formstarka TV4 var i ledningen med 2-0 efter fem minuter i jumbomötet med Quantcast. Henrik André stötte in 1-0 efter Emil Falséns passning och så körde Dag Eriksson Alvarez ett solo vid 2-0. Fyran kom dock av sig några minuter senare när David Piehl bröt ett uppspel på halva plan, kom fri och rundade målvakten samt rullade vackert in 1-2. Resten av halvleken var jämn men även starten på den andra var TV4 bra och Meti Kurti slog en fin passning till Jim Jansson som sköt, Björn Bigander räddade, men då rakade Jansson i sin egen retur till 3-1. Q vägrade att ge upp då Piehl reducerade till 2-3 med ett skott som via stolpen, efter en frispark från 20 meter som gick längs marken i det lite fuktiga gräset. Efter en halvtimme flyttade Q upp mycket folk för att få in en kvittering. Samtidigt öppnades det upp för kontringar där Stefan Rydheim fick en dubbelchans men Bigander var som vanligt strålande i målet men han hade änglavakt när Rydheim träffade stolpen minuterna senare. I slutminuterna sköt Jens Bäck ett bra skott som strök stolproten men istället för 3-3 avgjorde Samuel Andersson matchen när han slog in 4-2.
MATCHENS LIRARE: DAVID PIEHL, QUANTCAST.