Premier League 14:e omgången 2019

Svea – Food & Friends  0 – 2

Rävudden – TV 4  3 – 4
Koen Kragting, Jon Malmberg, Marcus Henricsson. T. Samuel Andersson 2, Johan Törnblom, Max Nyqvist.

Trots att Koen Kragting gjorde 1-0 för Rävudden i den andra minuten så var laget i underläge med 1-2 efter sju minuter. Alexander Fasth sköt ett skott, det blev retur och den rakade Johan Törnberg in med ett skott i nättaket. Ledningsmålet gjorde Max Nyqvist när han drev diagonalt och avslutade med att snyggt rulla in 2-1. Matchen stod och vägde och Fyran var något närmare 3-1 än Rävudden ett 2-2 mål. Törnblom lirade fram Fasth men Peter Krokstrand räddade, Kragting friställde Nicklas Thorgerzon vid bortre stolpen men nu var det Max Eriksson som räddade och sedan spelade Fasth fram Samuel Andersson men Krokstrand är i sitt livs form. I början på andra chippade Nyqvist fram en boll till S Andersson som gjorde 3-1. De siffrorna stod sig ett tag men så kom två överraskande mål från Rävuddens sida så att 3-1 blev till 3-3. Reduceringen sköt Jon Malmberg in och vid kvitteringen vred och vände Marcus Henricsson sig innan han sköt in bollen i mål. Sista fem pressade TV4 på, Rävudden såg ut att hålla undan men med minuten kvar slog Fasth en hörna som Jim Jansson mötte på volley men Krokstrand räddade. Fyran skulle dock få en chans till när Jansson sköt och S Andersson skarvade in segermålet 4-3 med 30 sekunder kvar via stolpen. Fyran lämnade både jumbo och nästjumboplatsen, fin höst gubbar. Rävudden har minst två matcher kvar, kvartsfinalen i slutspelet och en kvalmatch den 20 september kl 06.00 på finaldagen.
MATCHENS LIRARE: SAMUEL ANDERSSON, TV 4.

Spring Media FC – Quantcast  9 – 1
Christoffer Cederblad 3, Maxime Devillaz 2, Craig Neilson, Danilo Micunovic, Nabil Mkarem, Torsten Billing, Q. Jens Bäck.

Årets friska fläkt, Spring Media FC, gjorde processen kort mot ett inledningsvis decimerat Quantcast. SMFC gick fram till en 5-0 ledning i paus efter att radat upp fem olika målskyttar. Den andra halvleken blev det något jämnare men segersiffrorna skrevs till 9-1. Christoffer Cederblad hade lovat ett hattrick och de infriade han, Maxime Devillaz satte dit två och så fick vi se fyra enmålsskyttar i form av Craig Neilson, Danilo Micunovic, Nabil Mkarem och Torsten Billing. Jens Bäck tröstmålade för Q.
MATCHENS LIRARE: CRAIG NEILSON, SPRING MEDIA FC.