Serie A 1:a omgången 2019

AC Kungen – Beirut Café/AGO  3 – 5
Rutger Lindquist 2, Andreas Bergvall. B. Elias Karroum 3, Fredrik Andersson, Victor Brunzell.

I premiären i Serie A möttes de rutinerade gubbarna från AC Kungen och Beirut Café/AGO. Redan i den fjärde minuten slog Andreas Gustafsson en fin stickare till Rutger Lindquist som på ett vackert sätt slog till med vänstern med ett skott i krysset, snyggt! Vi fick se en ganska välspelad match som svängde och i den tionde minuten klackade Andreas Bergvall bollen i stolpen. Istället för 2-0 till ACK kvitterade BC/A minuten senare efter ett bra skott från Fredrik Andersson. Några minuter senare hade BC/A vänt 0-1 till 2-1 efter mål av Elias Karroum som spelade vägg med sonen Franco Karroum, kul! Minuten innan halvtidsvilan dundrade Jens Nilsson en kanon i ribban och där var 2-2 nära. I början på andra var det lika nära ett 3-1 mål när F Karroum sköt en lurig frispark men Gustafsson räddade på mållinjen som ett 2-2 mål men Bergvalls skott från ett bra läge gick över. Efter en halvtimme avgjordes match när först Victor Brunzell gjorde 3-1 och E Karroum 4-1. Låt vara att Rulle reducerade till 4-2 men bara minuten senare hade E Karroum svarat för ett hattrick till 5-2. Till sist gjorde Bergvall 5-3 men sedan var det slut på målfabrikationen för bägge lagen i det härliga vårvädret.
MATCHENS LIRARE: ELIAS KARROUM, BEIRUT CAFÈ/AGO.

Mediekompaniet – BOW reklam  2 – 1
M.
Johan Sund 2. B. Christer Mattiasson.

De regerande mästarna Mediekompaniet kom med ett nytt snyggt rött ställ och på andra sidan nätet stod mesta mästarna i modern tid, BOW reklam. MK var något vassare och skaffade sig två bra lägen innan 1-0 målet kom efter en kvart och det var snyggt! Nicklas Bauer slog ett perfekt inlägg och in i straffområdet störtade Johan Sund och med full kraft nickade han i bollen i nätmaskorna. BOW fick en drömstart på den andra halvleken när Christer Mattiasson kvitterade till 1-1 redan efter tio sekunder. Matchen var nu jämn men sedan kom MK i tre flygande kontringar. Calle Major sköt men Henrik Strömblad gjorde en fin fotparad, Niklas Karlsson ryckte sig fri på högerkanten och spelade in bollen till tvåmålsskytten Sund som gjorde 2-1 och så fick vi se Erik Möller som med en mäktig volley träffade stolpen. Så länge inte 3-1 kom var det match och med fem kvar fick Mattiasson ett gyllene läge men skottet från ¨niometerslinjen¨ gick över och MK premiär vann.
MATCHENS LIRARE: JOHAN SUND, MEDIEKOMPANIET.

Bizkit Havas – FC LE PACTE  3 – 3
David Andeborn 2, Martin Andreasson. F. Lamin Sonko 2, Erik Möller.

Bizkit Havas och FC LE PACTE bjöd på en fartfylld och spännande match som innehöll dramatiska slutminuter. Bizkit var det bättre laget första kvarten men det var FCLP som var i ledningen med 3-1! Martin Andreasson spelade fram David Andeborn till 1-0. 30 sekunder senare var det kvitterat genom Lamin Sonko. Det svängde igen och Andreasson sköt ett bra skott där Andeborn stötte returen i insidan av stolpen och ut. Minuten senare stötte Andreas Malmfält bollen över efter en volley. Det var sedan FCLP som tog ledningen efter det att Erik Möller gjort 2-1 på en retur efter skott från Adam Torsholm och efter en kvart kom 3-1 genom snabbe Sonko efter ett fint förarbete av Jack Sundell. I början på andra fick FCLP ordning på sina positioner med sina 12 man och de bevakade sin ledning på ett bra sätt. Efter en halvtimme öppnades dock matchen upp igen och målchanserna duggade tätt för bägge lagen. Erik Möller sköt över, Oliver Petersson räddade Andeborns närskott och Andreasson hade ytterligare ett bra avslut. Med åtta kvar spelade Johan Gagneus elegant fram Andreasson som reducerade till 2-3 och minuterna senare fick A Malmfält på en kanon i ribban. Tre minuter före full tid drev Torsholm igenom och blev lätt knuffad i ryggen men han stod upp och fick fortsätta där han inte fick in bollen vid den bortre stolpen. Ingen hade protesterat om det blivit straff men Torsholm klagade inte och allt brukar jämna ut sig under en lång säsong. Istället för 4-2 kom 3-3 med mindre än minuten kvar efter det att Fredrik Malmfält slagit en lång boll till A Malmfält som nickade vidare till Andeborn som blev tvåmålsskytt. I den absolut sista sekunden var Andreasson nära att avgöra men Petersson räddade lobben och den dramatiska matchen slöt 3-3 i det härliga vårvädret. Vilken puls matchen hade mot slutet.
MATCHENS LIRARE: LAMIN SONKO, FC LE PACTE.

Scrive – Studion  9 – 2
Sc.
Robert Nordin 3, Henrik Wiss, Johan Gerdes, Kevin Strandell, Kristian Lövgren, Michael Björling, Johan Gardner. St. Ludwig Nordin, Thomas Lindberg.

Den första halvleken mellan Scrive och Studion var den som innehöll flest målchanser av alla under hela veckan. Nicklas Nordin slog en hörna och Johan Gardner mötte på helvolley men bollen smet utanför diagonal stolpe. Minuten senare spelade N Nordin fram Henrik Wiss och han gjorde 1-0 via stolpen. I mitten på halvleken avlöste lägena varandra. Richard Wester sköt i stolpen från 20 meter men istället för 1-1 gjorde Robert Nordin 2-0 i anfallet efter. 30 sekunder senare sköt Wiss från 20 meter men bollen gick ribba över. Sedan sågade Lasse Åstrand och Thomas Lindberg sig fram men de båda var för ¨ödmjuka¨ för att avsluta! Ludvig Nordin i Studion reducerade till 1-2 men direkt kontraslog Scrive och Kevin Strandell ryckte sig loss och serverade Johan Gerdes till 3-1. I slutminuten dundrade L Nordin på en riktig kanon och Åstrand stod för en bra nick men Lucas Lokatt briljerade i målet! I början på andra träffade Wiss stolpen men 4-1 kom minuten senare efter en turlobb från 20 meter från Strandell. Nu blev uppförsbacken brant för Studion som tvingades flytta fram folk och då kom Scrive i kontringsvåg efter kontringsvåg och efter 30 minuter blev 4-1 till hela 7-1. Målkavalkaden slutade 9-2. Lagkaptenen R Nordin svarade för ett hattrick och sedan radade man upp sex olika enmålsskyttar och de vi inte nämnt är Kristian Lövgren, Michael Björling och Gardner. Thomas Lindberg gjorde matchens sista mål. Scrive toppar Serie A och premiärer är inget för Studion vilket 1-7, 2-6 och 2-9 vittnar om på de tre senaste åren.
MATCHENS LIRARE: ROBERT NORDIN, SCRIVE.

NENT SPORT – Dandy Dots  5 – 2
N.
Henrik Agardh 2, Erik Bäckrud, William Frej, Tobias Wimnell. D. Fredrik Hallman, Jonas Andersson.

MTG Sport vann Premier League i fjol men till debuten i Serie A hade man bytt namn till NENT SPORT. Inledningen var relativt jämn mot Dandy Dots men i mitten på den första halvleken kom två snabba mål till både 1-0 och 2-0 efter det att Erik Bäckrud via stolpen satte det första och så gjorde duktiga William Frej det andra via samma ställe på stolpen och in. Frej hade även ett skott via ribban och över efter en kvart. I början på andra slog lagkaptenen Johan Fryklund ett helt perfekt inlägg och inne i straffområdet mötte Henrik Agardh men en perfekt nick, snyggt och 3-0! DD gjorde dock match av det hela igen för 30 sekunder senare drev Fredrik Hallman bollen 30 meter samt avslutade med att reducera till 1-3. Det gick inte att stoppa NS denna soliga morgon och Frej spelade fram Tobias Wimnell till 4-1. Efter en halvtimme var Jonas Andersson när ett 4-2 mål men istället satt spiken i kistan när Agardh gjorde sitt andra mål till 5-1 strax efter. Andersson fick dock in ett mål men NS fick en bra start på säsongen som nykomligar via 5-2.
MATCHENS LIRARE: HENRIK AGARDH, NENT SPORT.