Serie A 2:a omgången 2019

FC Asedo – Studion  2 – 0 (WO)

BOW Reklam – FC LE PACTE  4 – 0
Jan-Erik Berg, Tom Linder, Anders Hammargren, Mikael Björkman.

Vårens första lätta regn föll och BOW reklam höjde sig både ett och två snäpp från premiären och de var också de som skapade matchens första läge när Tom Linder spelade in bollen till Christer Mattiasson som slog till med ett direktskott men Henrik Hallberg gjorde en fin räddning. I den tionde minuten kom dock 1-0 efter det att Janne Berg skjutit ett lågt och bra skott från 16-17 minuter invid stolproten. Efter en kvart stod Carl Tomaszewski för ett fint inspel men Henrik Strömblad räddade Anton Westerbergs närskott. I slutminuten på första slog planens bästa spelare, Janne Berg, en hörna och Linder gick upp och nickade vackert in 2-0. FC LE PACTE gav inte upp och kämpade och slet samt jagade en reducering men efter en halvtimme avgjordes matchen när Christian Bauer slog en långboll till Anders Hammargren och fri från halva plan avancerade han framåt och avslutade med att rulla in 3-0. Matchen avslutades med att Mikael Björkman satte dit 4-0.
MATCHENS LIRARE: JAN-ERIK BERG, BOW REKLAM.

Mediekompaniet – Dandy Dots  0 - 0

De regerande mästarna Mediekompaniet fick oväntat svårt med Dandy Dots och laget höjdes minst en dimension när bl.a. Birhan Akdag och alltid så duktiga Jonas Breding gjorde entré. Den första halvleken blev mållös men närmast ett mål var DD när Akdag sköt ribba över. Det stod fortfarande 0-0 en bit in i andra men efter en halvtimme mållöste målchanserna varandra. Philip Krantz sköt/slog ett inlägg som Johan Sund nickade i stolpen. Niklas Karlsson slog den efterföljande hörnan och Sund stötte bollen på samma ställe i stolpen. Sedan slog duktiga målvakten Magnus Lindblad en crossboll över hela planen och Jonas Andersson stötte bollen på volley men nu var det Leslie Marsden tur att briljera och tippade den i stolpen. Matchen stod verkligen och vägde och det sista som hände var att Breding lirade fram Akdag men Marsden räddade och tillställningen slöt för ovanlighetens skull 0-0 och de båda målvakterna gjorde skäl för lönen.
MATCHENS LIRARE: JONAS BREDING, DANDY DOTS.

Scrive – Beirut Café/AGO  0 – 1
Daniel Lo Sinno.

Beirut Café och Scrive möttes i en jämn tillställning och hade inte de duktiga målvakterna Kristian Kaufmann och Bendikt Zielke storspelat i målen hade det stått 2-2 istället för 0-0 efter den första halvleken. Närmast mål var Henrik Wiss men skottet tog i utsidan på stolpen. I början på andra stod Elias Karroum för ett bra förarbete och till sist hamnade bollen framför fötterna på Daniel Lo Sinno och han kunde rulla in 1-0. Sista kvarten gjorde Scrive allt för att få in en kvittering men Kaufmann var omutlig och tog allt varpå matchen slöt 1-0 och BC/A är i serieledning efter två omgångar.
MATCHENS LIRARE: KRISTIAN KAUFMANN, BEIRUT CAFÈ/AGO.

AC Kungen – NENT SPORT  1 – 0
Andreas Gustafsson.

AC Kungen och NENT SPORT spelade en tät, tuff och spelmässigt jämn match som innehöll en äkta fotbolls puls! Hade inte Niklas Hedberg och den vikarierande målvakten Henrik Agardh storspelat i målen hade det inte stått 0-0 efter den första halvleken. Närmast mål var Shari Shahidi men Hedberg tippade bollen i stolpen. I början på andra spelade Andreas Gustafsson fram Jerry Månsson men Martin Palm räddade skottet på mållinjen. Vladica Milutinovic var framträdande i dag. Efter en halvtimme stod det fortfarande 0-0 och man började fundera på om det hänt någon gång i Reklamseriens historia att två matcher i samma omgång slutat just 0-0. Med sju kvar trodde vi alla på att Jonny Kasskawo hade gjort 1-0 men Agardh gjorde årets räddning. Minuten senare kom dock 1-0 när Gustafsson fick se sitt skott lite turligt slinka in. NS gjorde allt för att få in en kvittering i slutminuterna men Kungen och Hedberg höll undan, denna seger var viktig för gubbarna i Kungen och för deras ego. Nu kan de börja brösta upp sig igen.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS HEDBERG, AC KUNGEN.