Serie A 3:e omgången 2019

Dandy Dots – BOW Reklam  7 – 1
Birhan Akdag 4, Jonas Westberg 2, självmål. B. Henrik Hellström.

Ojämna BOW reklam mötte Dandy Dots i en match som skulle visa sig bli målrik mot slutet. DD var på bettet inledningsvis och i den sjunde minuten kom också 1-0 när Jonas Westberg curlade in 1-0 från 16-17 meter med sin vänster. Formstarka Birhan Akdag gjorde sedan 2-0 efter en kvart. BOW fick jobba i uppförsbacke men hade verkligen bud på en reducering i slutet på första och i början på andra. Först spelade Tom Linder vägg med Peter Kisfaludy men skottet tog i utsidan av stolpen. Bara 20 sekunder in på den andra halvleken fick Linder öppet mål efter ett försvarsslarv men han tog i för kung och fosterland varpå bollen gick över. Matchen stod och vägde och nästa mål skulle givetvis bli viktigt för resten av matchen. Efter en halvtimme fick DD till ett fantastiskt triangelspel där Fredrik Hallman, Åke Ringwall och tvåmålsskytten Westberg var inblandade och där den sistnämnda satte dit den. Då kändes det som om detta var ett avgörande mål men direkt på centring löpte Henrik Hellström igenom och lirkade in 1-3. Det hopp som tändes för BOW slocknade ganska kvickt när Jonas Andersson och Akdag kom två mot målvakt och Akdag gjorde 4-1, ridå. Då föll BOW ihop som ett korthus och såg både nonchalanta och virriga ut varpå DD gick från 4-1 till hela 7-1 under sista sju, åtta minuterna och fick bl.a. se ett äkta självmål. Akdag bokfördes för hela fyra mål, starkt!
MATCHENS LIRARE: JONAS WESTBERG, DANDY DOTS.

FC LEPACTE – Scrive  4 – 5
Anton Westerberg 2, Erik Möller, Juan Quiroga. S. Philip Thorén 3, Kevin Strandell 2.

Vi utser härmed matchen mellan FC LE PACTE och Scrive som årets hittills roligaste duell våren 2019. Båda lagen spelade offensivt och spelet böljade mellan målen. FCLP fick en drömstart när Anton Westerberg förlängde Adam Graffmans skott i mål efter 20 sekunder. Efter 90 sekunder spelade Erik Möller fram tvåmålsskytten Westerberg till 2-0. Scrive lät sig inte nedslås av detta och skaffade sig tre hörnor på lika många minuter och noterbart var att Graffman nickade bort samtliga! Henrik Wiss fick på en bra träff men David Quiroga låg raklång i luften och tippade bollen till hörna. Efter dussinet kom dock 1-2 genom Kevin Strandell. Två minuter innan halvtidsvilan sköt Möller 3-1 i gaveln men halvleken skulle få ett mål till när Philip Thorén reducerade till 2-3 med två sekunder kvar. Gubbarna hämtade andan i pausen men så fort pipan ljöd fortsatte liret och fem minuter senare hade Strandell gjort sitt andra mål till 3-3 efter att Wiss slagit en grym genomskärare och målskytten rundade målvakten och la in bollen. Matchen stod verkligen och vägde och efter en halvtimme var bägge lagen nära ett ledningsmål. Jean-Francois Besnard träffade stolpen, Graffman sköt i stolpen, Fredrik Persson slog bollen i ribban och så fick Thorén till ett bra skott men Henrik Hallberg stod för en fin fotparad. Med sex kvar hade Scrive vänt 0-2 och 1-3 till ledning med 4-3 i med Thorén som målskytt. Bra gjort! Att FCLP i detta läge reste sig och lyckades kvittera med fyra kvar var mycket starkt när Graffman rundade halva Scrives försvar längs vänsterkanten innan han serverade målskytten Juan Quiroga bollen, 4-4! Inget lag var nöjda med ett kryss och anföll hejdlöst. Med minuten kvar pricksköt Wiss stolpen, spelet vände men Scrive bröt och gick till matchens sista anfall och laget hade tur med sekunderna i dag då Michael Björling lirade fram hattrickskytten Thorén som rullade in 5-4 med endast fem sekunder kvar, vilket drama! FCLP kunde haft sex poäng på tre omgångar mot en med minsta flyt i slutminuterna.
MATCHENS LIRARE: PHILIP THORÈN, SCRIVE.

NENT SPORT – Studion  8 – 0
N.
Erik Bäckrud 2, Tobias Wimnell 2, Henrik Agardh 2, Johan Fryklund, Daniel La Placa.

Nykomlingen NENT SPORT tog tag i matchen direkt och skapade två, tre bra avslut men den snart 70-årige Magnus Wester räddade skotten, fantastiskt! Efter en kvart stod det fortfarande 0-0 och snabbe Gareth Miller träffade stolpen och där var det nära 1-0 för Studion. Minuten senare får NS ett flyt mål när Erik Bäckrud rullar in bollen. Det sista som händer i den första halvleken är att Thomas Lindberg får en trippelchans men bollen vägrar att gå i mål. I början på andra är NS grymt effektiva och går från 1-0 till 4-0 på fem, sex minuter! Då tryter orken hos Studion men där Lasse Åstrand är mycket bra. NS går från 4-0 till hela 8-0 sista kvarten! Laget hade hattrick i tvåmålsskyttar i form av Erik Bäckrud, Tobias Wimnell och Henrik Agardh. Även Johan Fryklund och Daniel La Placa hamnade i målprotokollet och NENT SPORT har fått en bra start på säsongen vilket man inte kan klandra Studion för, kom igen!
MATCHENS LIRARE: ERIK BÄCKRUD, NENT SPORT.

AC Kungen – Bizkit Havas  3 – 1
Rutger Lindquist 2, Jimmy Thurby. B. Niklas Westberg.

Inledningen på matchen mellan AC Kungen och Bizkit Havas var jämn men det var Kungen som tog ledningen i den femte minuten när Rutger Lindquist förlängde Peter Holms skott i mål och Holm såg mer vältränad ut än på ett par år. Under den första halvlekens sista tio minuter gick Bizkit för en kvittering och lägen fanns sannerligen. De båda debutanterna Patrik Engström och Niklas Westberg fick varsin målchans men nickarna från ganska bra lägen gick över. Westberg blev den 103:e f.d. Allsvenska spelaren som deltagit i Reklamserien men då var han målvakt (IFK Norrköping)! Sedan hade Adam Rådås ett skott i gaveln och så räddade Klaus Bengtsson två, tre skott på sitt egna vis. I början på andra var det ett ställningskrig och 1-0 stod sig till det var åtta minuter kvar men då fick vi se hela tre mål inom loppet av en minut. Rådås bröt ett anfall, drev bollen ca 30 meter och spelade den till David Andeborn som i sin tur på ett tillslag spelade vidare till Westberg som stötte in 1-1, vilket vackert triangelspel! Då kändes det som om bägaren var på väg att rinna över till Bizkits förmån. Direkt på avspark sköts bollen ner i de nedre regionerna hos Bizkit och efter ett försvarsslarv hamnade den hos Jimmy Thurby som bara tryckte in 2-1. I samma minut så gjorde även Kungen 3-1 efter det att Lindquist gjort ett mål som knappt går att beskriva, vilken måltjuv. Ett lite chockat Bizkit försökte att gå ikapp men Kungen försvarade sig bra och har ett poängflyt för tillfället!
MATCHENS LIRARE: RUTGER LINDQUIST, AC KUNGEN.

FC Asedo – Mediekompaniet  0 - 0

De regerande mästarna Mediekompaniet mötte de regerande cupmästarna FC Asedo i en match som höll hög klass. Första halvlek slutade mållös men tack vare de duktiga målvakterna Niclas Dalevik och David Balsam! Pehr Dunger löpte 30 meter och fick till ett bra skott men Dalevik gjorde en fin fotparad och Balsam låg raklång och tippade bollen till hörna efter Christoffer Jönssons kanon. Efter en halvtimme var det fortfarande mållöst men då dök tre giftiga lägen upp i tät följd. Philip Krantz fick bollen förbi målvakten men Micke Roos räddade den när den höll på att rulla över mållinjen. Sedan tryckte Kim Karlsson sig fram två gånger där det ena skottet gick strax utanför och det andra gjorde Balsam en grym räddning på. Sista sju, åtta minuterna tog MK hem sitt lag och man skaffade sig tre giftiga lägen efter kontringar samtidigt som Asedo tryckte på. Det slutade 0-0 och det måste vara ett slags Reklamserie rekord att ett lag spelar två raka 0-0 matcher som nu MK har gjort. Båda lagen är fortfarande obesegrade.
MATCHENS LIRARE: DAVID BALSAM, MEDIEKOMPANIET.