Serie A 4:e omgången 2019

FC Asedo – FC LE PACTE  3 – 0
FC A.
Martin Leinar, Micke Roos, Sami Ingeborn.

En solig men kall morgon mötte de båda lagen FC-lagen Asedo och LE PACTE och det kändes nästan som en kvartsfinal för bägge lagen var verkligen på bettet. Båda lagens försvarsspel var föredömliga och efter en kvart var ställningen fortfarande 0-0 och inga riktigt heta lägen kunde rapporteras. Adam Graffmans frispark med yttersidan var dock värt ett bättre öde. I slutminuten av första fick vi till sist se ett mål när matchens bästa spelare, Martin Leinar, gjorde 1-0. FCLP 12 man starka laguppställning i sina vita ställ gjorde allt för att få in en kvittering men Niclas Dalevik var bra i målet och Asedos kontringar var farliga. Efter en halvtimme sköt Christoffer Jönsson ett bra skott som Oliver Petersson tippade i stolpen och minuten senare var Alexander Valentini med om en straffsituation men domaren var skymd och friade. För andra gången i rad skulle det funnits VAR och för andra gången i rad ¨förlorade¨ Asedo på det tyvärr, allt brukar jämna ut sig. Valentini är verkligen allround, är troligtvis Reklamseriens bästa målvakt, spelar både högerback och vänsterytter i samma match och idag jobbade han hem och glidtacklade och stod i. Med fyra kvar får Micke Roos bollen i straffområdet, vänder bort sin försvarare och rulladede in matchavgörande 2-0, starkt! Av bara farten kommer 3-0 i sista minuten av Sami Ingeborn. Asedos nolla är fortfarande intakt och nu får det vara slut för FCLP:s hedersamma förluster.
MATCHENS LIRARE: MICKE ROOS, FC ASEDO.

AC Kungen – BOW reklam  1 – 3
Jussi Kontinen. B. Mikael Björkman, Henrik Hellström, Jan-Erik Berg.

AC Kungen och BOW reklam bjöd på en spännande match där BOW tog ledningen med 1-0 efter dussinet minuter genom Mikael Björkman, som fick se sitt styrskott gå genom alla spelare inne i straffområdet och in i mål. Där skymde Anders Hammargren målvakten på ett föredömligt sätt. Kungen tog över spelet mot slutet av den första halvleken, laget skaffade sig en rad hörnor och avlossade en mängd skott men Henrik Strömblad tog allt så här långt. Inget kunde dock hindra Jussi Kontinen från att rättvist kvittera till 1-1 mot ett BOW som räddades av halvtidssignalen. BOW hämtade krafter i pausen och tog ledning i inledningen på andra efter det att Thomas Hvidfeldt slagit en hörna till Christer Uhrlin, som hittade in med ett instick till en omarkerad Henrik Hellström. Han var iskall, tog det lugnt och placerade in 2-1 i mål. Nu fick Kungen jaga igen och BOW tog hem laget, utnyttjade lagets resurser väl, spelade grymt taktiskt, kontrade smart, fick psykologiska mål och på just en sådan kom även 3-1 genom planens kung, Janne Berg! Han bröt på egen planhalva, drev bollen 30 meter och sköt samt slog in sin egen retur. Berg var vänsterback, högerytter, täckte skott, sprang konstant, gjorde mål och borde fått med sig en straff men domaren friade tveksamt! Kungen pressade på ordentligt mot slutet och var värda ett mål men BOW höll undan och tog en viktig trepoängare. Björkman hade en i stolpen efter en grym räddning av Klaus Bengtsson och ett skott i slutstekunderna som träffade ribbans underkant.
MATCHENS LIRARE: JANNE ¨MAGIC¨ BERG, BOW REKLAM.

Mediekompaniet – Studion  4 – 2
M.
Niklas Karlsson, Ola Andersson, Pehr Dunger, Johan Petersen. S. Daniel Wester, Gareth Miller.

Mediekompaniet gick för serieledning med en match mer spelad och Studion var ute efter första poängen för i år. Studion var två klasser bättre än tidigare matcher och första tio var jämna där båda lagen hade två bra lägen var. Det var bara det att MK gjorde mål på sina och det är väl därför placeringarna i tabellen skiljer dem åt. Alltid så duktige Ludwig Nordin slog ett inlägg som Daniel Wester nickade strax utanför och så hade Studion en trippelchans men bollen ville inte gå in i mål. När MK fick lägen så satt bollen som när Niklas Karlsson sköt ett hårt lågt skott från 16-17 meter via stolpen till 1-0 och så fick Ola Andersson se sitt inspel gå in via en försvarare till 2-0. När sedan Pehr Dungers inlägg gick i en båge och in till 3-0 kändes det som ett avgörande mål. Studion fick dock en drömstart på den andra halvleken när Daniel Wester sköt en volley med sin vänsterfot varpå bollen satt bergsäkert i diagonal gavel, årets snyggaste mål hittills! Reduceringsjakten hann inte ens börja för nu klev lagkaptenen Johan Petersen in i handlingarna. Först lirade han fram Oscar Svensson som träffade stolpens insida och i anfallet efter så lirade Karlsson fram Petersen som satte dit 4-1 inför jublande lagkamrater. Två minuter senare nicklobbade Gareth Miller in 2-4 och matchen levde. Sista tio var Studion lika nära 4-3 som när Nordin lobbade över som att MK skulle göra 5-2 men Nicklas Bauers skott träffade stolpen. MK vann och är fortfarande obesegrade i Serie A.
MATCHENS LIRARE: DANIEL WESTER, STUDION & JOHAN PETERSEN, MEDIEKOMPANIET.

Bizkit – Scrive  4 – 4
David Andeborn 2, Adam Rådås, Martin Andreasson. S. Robert Nordin 2, Johan Gardner 2.

Bizkit Havas och Scrive i sina färggranna tröjor bjöd på veckans mest fartfyllda match. Från första nedsläpp var det full fart framåt i ett högt tempo och redan i den tredje minuten dundrade Robert Nordin en kanon i ribbans underkant och ned på mållinjen. Minuten senare var det istället Bizkit som tog ledningen med 1-0 efter det att Martin Andreasson kastat ett långt inkast som Adam Rådås styrde in på volley. Efter en kvart var det kvitterat när Johan Gardner löpte 30 meter och sköt varpå Nordin satte dit returen. I slutminuten sköt Andreas Malmfält, Tengvall gjorde en fotparad och bollen rullade ut ur straffområdet men där kom David Andeborn farande och gjorde 2-1. I slutsekunderna på första var Andreasson igenom och sköt ett bra skott men Stefan Tengvall touchad bollen vilket räckte för att den skulle gå i ribban. Istället för 3-1 till Bizkit kvitterade Scrive i början på andra efter det att Gardner dribblad bort halva motståndarlaget innan han blev fälld och han sköt in den efterföljande straffen! Bara minuter senare var Bizkit i ledningen igen efter det att Andeborn förvaltat Andreassons perfekta passning och så blev han tvåmålsskytt. Ytterligare en gång var Bizkit nära en tvåmålsledning när Andeborn smekte fram en passning till Andreasson men Tengvall räddade närskottet. Istället för just 4-2 kom 3-3 i anfallet efter när fantastiska Gardner gjorde sitt andra mål. Målfabrikationen avtog ett tag men med fem kvar tog Bizkit ledningen för fjärde gången efter det att alltid så duktiga Andreasson skjutit ett skott och när han skulle lägga in returen blev han fälld. Även denna gång tog den drabbade straffen och trots att Tengvall låg raklång i luften var den tillräckligt hård, 4-3! Två minuter senare hade Scrive kvitterat för fjärde gången och målskytt för andra gången var Nordin. Matchen slöt 4-4, vilken drabbning!
MATCHENS LIRARE: JOHAN GARDNER, SCRIVE.

NENT SPORT – Beirut Café/AGO  2 – 5
N.
Tobias Wimnell, Shari Shahidi. B. Simon Thylander 2, Elias Karroum 2, Jimmy Broman.

Beirut Café/AGO och nykomlingen NENT SPORT spelade sista matchen i omgång fyra i ett härligt vårväder och det segrande laget skull gå upp i serieledning. I mitten på den första halvleken avlöste målchanserna varandra. Först träffade Simon Thylander utsidan av stolpen och sedan hade BC/A ett fint triangelspel mellan Elias Karroum, Thylander och målskytten Jimmy Broman till 1-0. Minuten senare fick Tobias Wimnell se sitt skott lite turligt gå in invid stolpen till 1-1. Sedan klev Reklamseriens bästa targetplayer fram och spelade i tur och ordning fram Tomas Petterson och Thylander där det ena skottet gick över och det andra gjorde Henrik Agardh en fin räddning på. Istället för 2-1 till BC/A så var det NS som gjorde 2-1 när Wimnell spelade fram målskytten Shari Shahidi. NS centrade när den andra halvleken började men ändå var det BC/A som gjorde 2-2 efter 12 sekunder efter det att Thylander påpassligt utnyttjat ett försvarsslarv! Matchen stod och vägde ett tag men efter en halvtimme klev formstarka Karroum fram och gjorde både 3-2 och 4-2 inom loppet av några minuter. Med fem kvar fastställde BC/A slutresultatet 5-2 genom löpstarka Thylander och därmed är BC/A i serieledning och det var starkt att vända ett hotande 1-2 underläge i halvtid till en stabil seger. Backparet med nickspecialisten Per Jonsén, som dessutom är bra på att rensa bort inlägg med en volley och debutanten Jonas Bodin var mycket sevärda. Eftersom 49-åriga Bodin spelat i den högsta Grekiska ligan får han räknas in som den 104:e spelaren som spelat i högsta serien i något land samt representerat Reklamserien. Magnus Laurin har opererat bort 25% av sin menisk var och hejade på sina lagkompisar och tyckte livet var toppen.
MATCHENS LIRARE: SIMON THYLANDER, BEIRUT CAFE/AGO.