Serie A 5:e omgången 2019

FC LE PACTE – Studion  6 – 0
Carl Tomaszewski 2, Anton Westerberg, Oskar Ljusberg, Adam Graffman, Adam Torsholm.

Äntligen lossnade det poängmässigt för FC LE PACTE i det tidiga jumbomötet med Studion. Laget trillade boll riktigt bra och målen kom i tät följd. Efter fem minuter stod Carl Tomaszewski för ett fint förarbete till Anton Westerbergs 1-0, efter dussinet minuter sköt Tomaszewski stolpe in nära krysset och efter en kvart drev Oskar Ljusberg bollen 50 meter, spelade ¨vägg¨ med Tomaszewski och satte dit 3-0. I slutet på första och i början på andra avgjordes matchen när FCLP gick från 3-0 till 6-0. Nyförvärvet Niklas Nestlander spelade fram suveräna Tomaszewski till 4-0, Adam Graffman drev från höger till vänster och smällde in 5-0 i den högra gaveln och i andra halvleks första minut så gjorde Adam Torsholm 6-0. FCLP klättrar över kvalsträcket mer en match mer spelad medan Studion väntar på sin första poäng, den som väntar på något gått väntar aldrig för länge.
MATCHENS LIRARE: OSKAR LJUSBERG, FC LE PACTE.

AC Kungen – Dandy Dots  3 – 1
A. Jerry Månsson 3. D. Jonas Andersson

Dandy Dots och AC Kungen ligger precis under slutspelsstrecket så detta var en het drabbning. DD skapade tre bra lägen de första tio minuterna. Redan efter 40 sekunder slog Johan Bergström en 30 meters passning efter marken och framför mål stod måltjuven Jonas Andersson och klackade snyggt in 1-0. Minuterna senare lyfter Jonas Breding in ett inlägg och vid bortre stolpen stöter Oscar Wigart bollen utanför efter en volley. I den tionde minuten slår Markus Johansson en bra hörna och framför målet står Andersson men han lyfter bollen över. Helt plötsligt vaknar Jerry Månsson till på allvar. Först slår han en frispark där Jimmy Thurby stör målvakten varpå bollen går stolpe in till 1-1. Minuterna senare kastar Erik Biles överraskande ett överlångt inkast som Månsson nickar in till 2-1. Ytterligare fyra minuter senare löper Månsson längs högerkanten och skjuter in 3-1 i den bortre gaveln. På åtta minuter vänder Kungen 0-1 till 3-1 och Månsson blir hattrickskytt. DD kommer inte över den chocken och Kungen bevakar sin ledning på ett proffsigt sätt. Efter en halvtimme slår Anders Lennhagen en underbar crossboll som nyförvärvet Thomas Hanusek vackert tar ner på bröstet samt avancerar mot mål men skottet går utanför. I slutminuterna får vi se en äkta bicycletas från Wigart men duktige Klaus Bengtsson räddar skottet och Kungen vinner med siffrorna från den första halvleken, 3-1!
MATCHENS LIRARE: JERRY MÅNSSON: AC KUNGEN.

Beirut Café/AGO – Mediekompaniet  3 – 2
Peter La Terra 2, Elias Karroum. M. Calle Major, Niclas Apelgren.

22 maj, 20 grader i luften och en seriefinal mellan Beirut Café/AGO och de regerande mästarna Mediekompaniet. Ja livet kunde inte bli mycket bättre. MK inledde i stor stil och sköljde över sina motståndare och var i en 2-0 ledning efter sex minuter. Johan Sund sköt i stolpen varpå Calle Major rakade in returen till 1-0 och så fick Niclas Apelgren på en häxpipa från 20 meter som satt till 2-0. Allt eftersom kom BC/A in i matchen och mot slutet på första och under andra halvleken första tio minuter kom de kraftigt tillbaka. Efter en kvart lobbade Simon Gustafsson (f.d. Thylander) över men minuten senare sköt Jonas Bodin ett bra skott och framför mål stod Elias Karroum och styrde in 1-2. 30 sekunder före halvtidsvilan slår Gustafsson en hörna där Peter Waltre får på en bra nick men bollen går utanför. I andra halvleks sjunde minut spelar Bodin fram Peter La Terra som rullar in 2-2. Nu var BC/A heta och några minuter senare kommer BC/A i en kontring och Karroum får ett bra läge men ödmjukt passar han bollen varpå situationen rinner ut i sanden. Det skulle dock komma ett nytt läge med sex kvar och på nytt är det La Terra som gör mål, det andra för honom, BC/A hade vänt 0-2 till 3-2. Franco Karroum stod för assisten. MK gör allt för att kvittera och Philip Krantz får ett bra läge, tar det lugnt men ändå räddar Kristian Kaufman och så har Ola Andersson en frispark från ett bra läge men bollen smiter utanför. BC/A håller undan och är fortfarande obesegrade serieledare. Fredrik Dahlin styrde sina lagkamrater från sidlinjen och Bodin får en lugnande inverkan på spelet, vilken yttersidepassning!
MATCHENS LIRARE: JONAS BODIN & PETER LA TERRA, BEIRUT CAFÈ/AGO.

BOW reklam – Scrive  2 – 3
Henrik Hellström, Andreas Larsson. S. Nicklas Nordin, Petter Andersson, Robert Nordin.

BOW reklam och Scrive inledde i offensiv stil där Henrik Wiss drev igenom och sköt i utsidan på stolpen. I den fjärde minuten spelade Nicklas Nordin vägg med Philip Thorén och så stod det 1-0. BOW kom tillbaka och Peter Lundberg slog ett bra inlägg som Henrik Hellström nickade i ribban och över. Efter en kvart drev Robert Nordin 30 meter men Henrik Strömblad räddade skottet. Precis innan halvtid kom kvitteringen till 1-1 efter det att Lasse Åstrand, som även han drev igenom, lirade in till Hellström som rullade in bollen i mål. I början på andra var Thorén ytterst nära att ge sitt lag ledningen men skottet tog i insidan av stolpen. Efter en halvtimme slog Petter Andersson ett inlägg och vi fick se en underbar språngnick av Johan Gardner som var värd att resultera men det gjorde den inte. Det var istället BOW reklam som tog ledningen genom ¨målvakten¨ Andreas Larsson, som för övrigt var bra som utespelare, då han lirade vägg med Hellström innan han gjorde 2-1. Efter det målet backade BOW hem. Scrive har många löpstarka spelare då man kom med mycket folk i anfallen och det kändes som en tidsfråga innan kvitteringen skulle komma. Med tre kvar kom den till slut och det var Thorén som slog in en boll i straffområdet efter marken och Andersson kom som skjuten ur en kanon och stötte in 2-2. I detta läge av matchen kändes det som om båda lagen var nöjda med ett kryss. Matchen skulle dock få en sista målchans med 30 sekunder kvar. R Nordin stod några meter utanför straffområdet och fick sikta och sikta innan han drog på ett skott på halvvolley som gick spikrakt in och fastnade i gaveln innanför stolpen. Scrives vändning från 1-2 till 3-2 i slutminuterna var stark!
MATCHENS LIRARE: ROBERT NORDIN, SCRIVE.

FC Asedo – Bizkit Havas  7 – 0
Tobias Uller 3, Daniel Didrik, Christoffer Jönsson, Alexander Valentini, Martin Leinar.

I dag fick vi se ett mycket, mycket bra FC Asedo mot ett för dagen ganska tamt Bizkit Havas. Asedo malde på med en frejdig offensiv och formstarka Tobias Uller gjorde 1-0, 2-0 och 3-0 och i slutminuten av första styrde liraren med stort L, Daniel Didrik, in 4-0. Bizkit hade två bra lägen, båda från Peter Arnesson. Först sköt han på volley över efter en fin cross från Fredrik Malmfält och så nickade han precis över. I den andra halvleken fortsatte Asedo dominera men den fantastiska målvakten Anton Jormeus tog allt i sin väg. I slutminuterna gjorde dock Asedo ett litet ryck och gick från 4-0 till 7-0 efter mål av Christoffer Jönsson, Alexander Valentini och Martin Leinar. I Martin Botic hade Asedo en grym vänsterback och hans nick i ribban var värd ett bättre öde. Asedo har fortfarande inte släppt in något mål och då har det gått fem omgångar, otroligt!
MATCHENS LIRARE: TOBIAS ULLER, FC ASEDO & ANTON JORMEUS, BIZKIT HAVAS.