Serie A 6:e omgången 2019

Beirut Café/AGO – FC Asedo  1 – 5
Per Apelgren. F. Martin Leinar 2, Tobias Uller 2, Sami Ingeborn.

I en tidig seriefinal möttes de enda hittills obesegrade lagen i Serie A, nämligen serieledarna Beirut Café/AGO och FC Asedo. Redan efter fyra minuter gjorde ¨halvblinde¨ och den snart 60-åriga Per Apelgren behärskat 1-0 via stolpen, - det var ledigt där sa han. Därmed sprack Niclas Dalevik och Asedos nolla efter två timmar och 44 minuter. BC/A hade bra självförtroende i detta skede av matchen och i den åttonde minuten var 2-0 nära men Peter Waltres nick på Tomas Petterssons hörna strax gick över. Efter tio, tolv minuter av matchen kom Asedo med stormsteg och Martin Leinars fina skott räddades snyggt av Kristian Kaufman. I anfallet efter sköt Rickard Engmark men Kaufman räddade på nytt och på returen är Engmark framme igen men Waltre nickar bort bollen. På fyra minuter vänder sedan Asedo på steken så att 0-1 blir till 2-1. Leinar kvitterar och Tobias Uller ger sitt lag ledningen. I början på andra avgörs förmodligen matchen. Apelgren slår ett perfekt inlägg och Pettersson skall bara nicka in bollen i öppet mål men träffar bollen fel. Istället för 2-2 kontrar Asedo in 3-1 efter det att Leinar gjort en skottfint och sedan smällde lågt in bollen med vänstern. Då blev uppförsbacken för svår och tung för BC/A varpå Asedo seglar ifrån till en femetta! Sami Ingeborn gör 4-1 och Uller dundrar en boll i ribban, ner i marken och upp i nättaket. Vi fick även se en bicycletas av Engmark. BC/A hade två skadade spelare på plats civilklädda och det var Elias Karroum och Magnus Laurin. Med Karroum på plan har BC/A 100% segrar och utan Karroum har de 0% segrar!
MATCHENS LIRARE: MARTIN LEINAR, FC ASEDO.

BOW reklam – Bizkit Havas  8 – 4
BOW.
Rebaz Hassan 2, Tom Linder 2, Mikael Björkman 2, Peter Lundberg, Henrik Hellström. BH. Adam Rådås 3, Peter Arnesson.

BOW reklam och Bizkit Havas bjöd på en märklig match där det var full fart framåt och öppna spjäll bakåt varpå vi fick se sex mål och tre träffar i virket under den första halvleken. Bizkit inledde inspirerande och redan efter 25 sekunder hade Peter Arnesson styrt in Martin Andreassons skott till 1-0. Under de första fem minuterna hade även Bizkit två stolpträffar där Andreassons gick i stolpens insida och Björn Ericssons mitt i stolpen. Däremellan kvitterade BOW genom Rebaz Hassan till 1-1. Det lugnade ner sig en aning men under halvlekens sista fem minuter kom en ny våg där Adam Rådås fick tre lägen inom några minuter och på det sista satt 2-1. Spelet vände och Hassan nickade in en retur till 2-2 men bara 30 sekunder senare var Bizkit i ledningen igen med 3-2 och på nytt hette målskytten Rådås. Henrik Hellström träffade stolpen men BOW kunde ändå gå till halvtidsvila med ett oavgjort resultat efter det att Peter Lundberg fick se sitt inte alltför skräckinjagande skott rulla in till 3-3. Direkt i inledningen på andra drev fantastiska Rådås bollen 30 meter, löpte förbi sina bevakare och gjorde 4-3, hattrick! I och med den kraftansträngning sträckte han sig och inom loppet av några minuter gick bröderna Fredrik och Andreas Malmfält samma öde tillmötes varpå Bizkit fick spela med 6,5 spelare sista kvarten. Det utnyttjade givetvis BOW som började trycka på. F Malmfält täckte skott som Börje Salming men efter en halvtimme kom vändningen från 3-4 till 5-4 på två minuter. Kvitteringen stötte Tom Linder in efter Henrik Hellströms hörna och vid ledningsmålet spelade Mikael Björkman vägg med Anders Hammargren. Med sex kvar satte Hellström dit 6-4 och saken var klar. Björkman och Linder blev tvåmålskyttar när 6-4 blev till 8-4 under sista sekunderna.
MATCHENS LIRARE: ADAM RÅDÅS, BIZKIT HAVAS.

Mediekompaniet – AC Kungen  3 – 1
Pehr Dunger, Calle Major, Erik Möller. A. Anders Lennhagen

Mediekompaniet och AC Kungen bjöd på en jämn tillställning med två bra försvar. MK fick till två bra skott under första tio när först Johan Sund sköt en kanon, som ändrade riktning på en försvarare men ändå fick Niklas Hedberg upp en hand och reflexräddade, starkt! Sedan sköt Oscar Svensson från 17-18 meter men Hedberg låg raklång i luften och tippade bollen till hörna. Det var istället Kungen som tog ledningen efter en kvart när Johan Hageus skymde målvakten så att Anders Lennhagen fick se sitt skott gå i mål. Under den första halvlekens slut hade MK en riktig lyckominut då de vände 0-1 till 2-1 efter det att Pehr Dunger gjort mål efter en fin passning från Niklas Karlsson och så slog Calle Major in en retur efter Erik Möllers skott. I den andra halvleken backade MK hem laget och försvarade sig bra så att Kungens spelövertag blev skenbart. Med sex kvar slog Thomas Hanusek ett inlägg mot bortre men Rutger Lindquist volley gick över. Mot slutet pressade ett bra spelande Kungen på kraftigt och skapade en mängd hörnor men David Balsam höll tätt och istället kontrade Möller in 3-1.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS KARLSSON, MEDIEKOMPANIET.

Scrive – NENT SPORT  0 – 5
N.
Axel Göransson 2, William Frej, Tobias Wimnell, Martin Palm.

NENT SPORT fick en drömstart och var i ledningen med 2-0 efter fem minuter via två vackra mål. Först klackpassade debutanten Viktor Gredin bollen in i straffområdet och bakifrån kom backklippan William Frej farande och sköt in 1-0. Minuten senare stod Robert Pihl för en fin bollmottagning, slog in den snett bakåt och där stötte Tobias Wimnell in 2-0. Ett chockat Scrive tog sig i kragen och kom in i matchen på allvar och i slutet på första sköt duktige Petter Andersson ett bra skott men den vikarierande målvakten Martin Palm gjorde en ¨Hockeyplock¨ och räddade. Matchens bästa spelare, Axel Göransson, stod för ett fantastiskt solonummer som avslutades med en kanon via stolpen och in, 3-0! Den andra halvleken var jämn och bägge lagen hade lägen för ett mål. Efter en halvtimme ¨magar¨ Michael Björling bollen i egen stolpe men 4-0 kom några minuter senare när Palm löpte längs högerkanten och formligen pricksköt diagonalt kryss, vilken balja! I slutminuten fastställde Göransson slutresultatet 5-0.
MATCHENS LIRARE: AXEL GÖRANSSON & MARTIN PALM, NENT SPORT

FC LE PACTE – Dandy Dots  1 – 2
Carl Tomaszewski. D. Åke Ringwall, Birhan Akdag.

FC LE PACTE och Dandy Dots spelade en match där vinnaren lämnade det hotande kvalstrecket bakom sig och kunde blicka fram emot slutspelstrecket. DD gjorde det första målet när Oscar Wigart bröt ett uppspel, spelade bollen till Jonas Andersson som i sin tur lirade till Åke Ringwall som stötte upp bollen i nättaket, 1-0. Efter halva den första halvleken kom FCLP in i matchen på allvar och började rada upp lägen. Carl Tomaszewski bröt igenom som bara han kan men Magnus Lindblad räddade det avslutande skottet. Sedan var det Adam Graffmans tur, först sköt han ett skott från nära håll men Lindblad räddade med tåspetsen varpå han provade ett skott utanför straffområdet men Lindblad tippade bollen till hörna. I slutminuten på den första akten kom så ett rättvist kvitteringsmål genom Tomaszewski, 1-1! FCLP var nu på gång och starke Henrik Hellberg tråcklade sig igenom men skottet gick strax utanför och minuterna senare fick Graffman bollen förbi storspelande Lindblad men nu stod Andreas Roos som en räddande ängel på mållinjen och räddade. DD stack emellan och Johan Bergström fick på ett bra skott men Oliver Petersson tippade bollen i stolpen. Det lutade åt ett kryss men med fem kvar slog Lindblad en lång utspark, hårt trängd gick Wigart upp i luften och nickade fram Birhan Akdag som smällde in matchavgörande 2-1 i gaveln. Det blev lite smågrinigt mot slutet, inte så farligt men för mycket för att vara Reklamserien.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS LINDBLAD, DANDY DOTS.