Serie A 7:e omgången 2019

FC Asedo – AC Kungen  4 – 3
Christoffer Jönsson 2, Martin Leinar, Kim Karlsson. A. Thomas Hanusek, Johan Hageus, Anders Lennhagen.

Serieledarna FC Asedo spelade för att behålla serieledningen och AC Kungen för att hålla sig på rätt sida av slutspelstrecket. Asedo inledde piggt och Kim Karlsson drev igenom men skottet gick utanför. Några minuter senare utnyttjade Martin Leinar ett försvarsslarv till 1-0. I den tionde minuten kontrade Jerry Månsson, tvärvände inne i straffområdet och spelade fram Thomas Hanusek som vackert sprätte upp 1-1 i nättaket. Efter det hade Christoffer Jönsson två lägen, en nick utanför efter Vasilis Birbas inlägg och så gjorde han 2-1 på ett skott från 15-16 meter och där täckte Rickard Engmark målvakten. I slutet på första slog Månsson ett inlägg och Niclas Bergh sköt på volley men Niclas Dalevik räddade. Kungens Erik Biles sprang för två. Den andra halvleken var jämn och efter en halvtimme slog Månsson ett inlägg som Johan Hageus gjorde 2-2 på. Minuterna tickade i väg och det lutade åt ett kryss. Asedo gjorde en sista kraftansträngning där Leinar fick på en bra träff men Klaus Bengtsson gjorde en kanonräddning. Med fyra kvar kom Asedo i en kontring där Daniel Didrik var stark som en oxe och stod för ett bra tillbakaspel varpå Jönsson gjorde 3-2. Med 30 sekunder kvar spelade Jönsson fram Karlsson som satte dit 4-2, ridå! Låt vara att Anders Lennhagen reducerade till 3-4 i sista sekunden. Asedo får fira midsommar som serieledare. För Kungens del, som stundtals spelat bra i vår, gäller det att hålla matchvikten under sommaren och inte ligga för mycket i hängmattan som i fjol.
MATCHENS LIRARE: CHRISTOFFER JÖNSSON, FC ASEDO & ERIK BILES, AC KUNGEN.

Dandy Dots – Studion  6 – 0
Johan Ländin 2, Oscar Wigart, Birhan Akdag, Jonas Westberg, Jonas Andersson.

Dandy Dots fick en drömstart när Oscar Wigart gjorde mål på Jonas Anderssons inlägg redan i den andra minuten. Studion var dock bättre än de senaste matcherna inledningsvis och debutanten Fawaz Omer dundrade ett skott i ribban innan han stötte årsdebuterande Oscar In de Betous inlägg strax utanför. Istället för 1-1 kontrade DD in 2-0 efter det att Johan Ländin spelat vägg med Åke Ringwall. Andersson hade även en stolpträff innan halvtidsvilan ljöd. I början på andra stod matchen och vägde ett tag men efter en halvtimme kom matchavgörande 3-0. Ländin bröt ett uppspel, lirade fram Andersson och bakifrån kom Birhan Akdag farande och vi fick se ett vackert mål. Nu tröt orken för Studion varpå DD gick från 3-0 till 6-0 under matchens sista sju, åtta minuter efter mål av Ländin, Jonas Westberg och Andersson. DD får fira midsommar som ett slutspelslag. För Studions del kommer sommaruppehållet lägligt efter sju raka förluster, kom igen!
MATCHENS LIRARE: JOHAN LÄNDIN, DANDY DOTS.

Beirut Café/AGO – BOW reklam  4 – 4
Franco Karroum 3, Emilian Ninas. B. Henrik Hellström 2, Rabaz Hassan, Jan-Erik Berg.

Lagom till den sista vår omgången i Serie A fick vi se ett möte mellan giganterna Beirut Café/AGO och BOW reklam. Det blev en riktigt trevlig holmgång med mängder av mål och situationer. Efter 90 sekunder hade vi fått bevittna tre bra lägen varav det blev mål på två av dessa. Efter 45 sekunder lirade Janne Berg fram Henrik Hellström till 1-0, detsamma gjorde Peter Waltre när Franco Karroum kvitterade till 1-1 och så räddade vikarierande målvakten Elias Karroum, Rebaz Hassan klack från nära håll. Efter den starten blev det lite stiltje innan nästa mini målkavalkad kom efter en kvart. Hassan nickade vackert in 2-1 i diagonal gavel efter Christer Mattiassons hårda men perfekta inlägg, F Karroum kvitterade direkt efter till 2-2 innan Berg stod för en helt fantastisk lobb från 25 meter till halvtidsresultatet 3-2. BC/A öppnade den andra halvleken mycket starkt och på fyra minuter vände man 2-3 till ledning 4-3 efter det att årsdebuterande Jesper Blomqvist spelat fram Emilian Ninas till kvitteringen och så nickade hattrickmannen F Karroum in ledningsmålet efter Ali Husseins inspel. Fem minuter senare var det kvitterat till härliga 4-4. Anders Hammargren skulle slå in bollen i öppet mål med blev upphakad och Hellström satte dit den efterföljande straffen med sitt andra mål för dagen och hans sjätte totalt i serien. De sista tio, tolv minuterna var ett jämnt ställningskrig. Bägge lagen hade lägen för ett segermål men kryss var rättvist och alla spelare fick åka till jobbet lite nöjda.
MATCHENS LIRARE: FRANCO KARROUM, BEIRUT CAFE/AGO.

Bizkit Havas – NENT SPORT  2 – 1
Martin Andreasson, Peter Arnesson. N. Amir Khavari.

Stärkta av förra veckans cuptriumf startade Bizkit Havas i en ursinning offensiv och hade inte Arvid Palmkvist storspelat hade det stått 3-0 istället för 1-0 på anslagstavlan efter tio minuter. Martin Andreasson gjorde en kroppsfint som ställde två försvarare innan han smällde in 1-0 med vänstern. Andreasson var en gigant inledningsvis och fick ett nytt läge minuten senare men Palmkvist räddade. Sedan slog Andreasson en hörna från vänster, Björn Ericsson nickade från nära håll men Palmkvist räddade och returen sköt Ericsson men Palmkvist räddade igen. Andreasson slog en hörna från höger, Ericsson fick på ett bra direktskott under ribban men Palmkvist var där också och boxade bort bollen. Däremellan sköt NENT SPORTS Axel Göransson i stolpens insida, bollen gick sedan bakom målvakten och Robert Pihl sköt returen från en dålig vinkel i utsidan av gaveln. Matchen levde i allra högsta grad men efter en kvart kom 2-0 när David Andeborn slog ett bra inlägg som Peter Arnesson nickade in via stolpen. I början på andra var NS fullt införstådda med att gå ikapp och man låg på för en reducering men Anton Jormeus var bra i målet. Efter en halvtimme kom ett allt tröttare Bizkit i två fria lägen men Palmkvist räddade både Andeborns och Andreassons lägen och sedan fick Henrik Agardh ett kanonläge men han sköt över från nära håll. Med fem kvar kom till sist ett rättvist mål till 1-2 när Pihl och Göransson med två snabba passningar friställde Amir Khavari som från nära håll förlängde in bollen i mål. Pigga Ericsson fick på ett skott men Palmkvist tippade bollen via stolpen och ut. I slutminuterna gick Bizkit på fälgarna när NS tryckte på men till sist höll man undan och tog årets första seger efter två oavgjorda i Serie A. – Detta var en sexpoängsmatch, tyckte Arnesson! Nykomlingar NS kan trots förlusten vara nöjda med vårsäsongen.
MATCHENS LIRARE: ARVID PALMKVIST, NENT SPORT.

Mediekompaniet – FC LE PACTE  5 – 2
Johan Sund 3, Erik Möller, Niklas Karlsson. F. Adam Graffman, Carl Tomaszewski.

Precis vid matchstart öppnades portarna och vi fick vårens första spöregn. Dessutom kom både blixt och dunder allt närmare vilket är mycket ovanligt på morgonen och i denna årstid. Hade det kommit aningen närmare hade vi fått skicka in spelarna i omklädningsrummet men det behövdes aldrig. Redan i den femte minuten pricksköt Johan Sund diagonal gavel till 1-0. Efter dussinet minuter drev Adam Graffman igenom och avslutade med ett bra skott till 1-1. Bara minuten senare var Sund i farten igen och fastställde halvtidsresultatet 2-1. Även i den andra halvleken fick Mediekompaniet en bra start när Erik Möller slog till med en äkta tvåfotare innan han rullade in bollen i mål, 3-1! Efter en halvtimme avgjordes matchen när Niklas Karlsson satte dit 4-1. Givetvis gav inte FC LE PACTE upp och Carl Tomaszewski var riktigt bra i en period och löpte igenom men David Balsam räddade skottet, han provade igen men Balsam räddade närskottet och till sist dundrade Tomaszewski en kanon ribba ner. Istället för ett väntat 4-2 mål kontrade Sund in sitt tredje mål och matchen 5-1. I slutminuterna fick i alla fall Tomaszewski in en balja varpå slutresultatet skrevs 5-2, trevlig sommar!
MATCHENS LIRARE: ERIK MÖLLER, MEDIEKOMPANIET.