Serie A 8:e omgången 2019

Bizkit Havas – Mediekompaniet  8 – 6
Martin Andreasson 4, Peter Arnesson 2, Björn Ericsson, David Andeborn. M. Johan Sund 4, Calle Major, Niklas Karlsson.

En helt galen match, ja så kan man sammanfatta drabbningen mellan Mediekompaniet och Bizkit Havas! Det började med att Erik Möller överlappade i hög fart och Johan Sund spelade vägg med honom och ett vackert 1-0 mål var klart. I mitten på den första halvleken slog Martin Andreasson in 1-1 med en riktig kanon nästan helt utan ansats från 20 meter, vilket skott den grabben har. Minuten senare kastade Andreasson ett inkast och som gubben i lådan dök Peter Arnesson upp och nicklobbade in 2-1. Ytterligare några minuter senare spelade Fredrik Malmfält fram Björn Ericsson som stod för en fin bollmottagning, en perfekt vändning och ett välplacerat skott betydde 3-1. I slutet på första och i början på andra svängde det friskt mellan anfallen och Andreasson satte dit 4-1, Sund sköt i stolpen varpå Anton Jormeus räddade returen från Calle Major, Malmfält var nära ett 5-1 mål men David Balsam räddade och så gjorde Major 2-4. Bizkit såg ut att segla ifrån flera gånger och var i ledningen med 4-1, 5-2 och 7-4. Men MK gav sig aldrig och var nästan ikapp vid flera tillfällen och i slutminuterna stod det 7-6 på anslagstavlan, helt otroligt. Matchen slöt ofattbara 8-6 och vi hittade en fyramålsskytt i vardera lag i form av Andreasson och Sund, måste vara rekord! Arnesson gjorde två där det sista var en volley och även David Andeborn hamnade i målprotokollet liksom Niklas Karlsson. Man behöver inte gå på handboll för att se på många mål, vilken match för publiken.
MATCHENS LIRARE: MARTIN ANDREASSON, BIZKIT HAVAS.

AC Kungen – Studion  2 – 0

Dandy Dots – Beirut Café/AGO  3 – 5
D.
Jonas Westberg, Martin Augar, Jonas Andersson. B. Fredrik Andersson Alktun 3, Peter Waltre, Jonas Bodin.

Trean Beirut Café/AGO mot fyran Dandy Dots möttes och det var en tilltalande medelålder på plan och inledningsvis bedrevs matchen i ett behagligt semestertempo. Matchens två första riktigt bra målchanser hade DD när Bosse Eriksson och Jonas Andersson fick fritt spelrum men Kristian Kaufman räddade bägge. Det var dock BC/A som tog ledningen med 1-0 efter dussinet minuter när Peter Waltre påpassligt satte dit 1-0. Elias Karroum hade läge på 2-0 men Jonas Elmqvist räddade som han för övrigt gjorde många gånger under speciellt andra halvlek. Innan halvtidsvilan dundrade Fredrik Andersson Alktun in ett stenhårt skott med vänstern i gaveln, 2-0. I början på andra spelade BC/A drömfotboll när man på sex minuter gick från 2-0 till 5-1. Jonas Bodin slog ett inlägg till Andersson Alktun som språngnickade in bollen, Per Apelgren klackpassade till Andersson Alktun som bara hade att raka in bollen med sitt tredje mål och så spelade Bodin en lång vägg med Simon Gustafsson innan han elegant bredsidade in det femte målet. Jonas Westberg hade stuckit emellan och reducerat. Under de sista tio minuterna hyfsade DD till siffrorna. Martin Augar gjorde 2-5, J Andersson hade ett lobbförsök från 25 meter felvänd mot mål men bollen smet utanför den högra stolpen och samma J Andersson fastställde slutresultatet 5-3.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK ANDERSSON ALKTUN, BEIRUT CAFE/AGO.

FC Asedo – Scrive  5 – 2
Kim Karlsson 2, Martin Botic, Tobias Uller, Marcus Karlsson. S. Johan Gardner, Haris Kolenovic.

Serieledarna FC Asedo spelar överlägset bäst av alla lag för närvarande. Denna morgon sprang man mycket, spelade snabbt och kom till avslut i parti och minut men det dröjde till den tionde minuten innan en mycket duktig Stefan Tengvall i målet till sist fick kapitulera när oerhört vassa Martin Botic gjorde 1-0. Tre minuter före halvtidsvilan så kom en lite överraskande kvittering för Scrive när Johan Gardner tryckte in 1-1 på volley efter en perfekt slagen hörna från Mathias Filipsson. Bara 30 sekunder senare var dock Asedo i ledningen igen när Tobias Uller smällde in 2-1. Minuten in på den andra akten gjorde Marcus Karlsson 3-1 efter en fin cutback från Uller och då kändes uppförsbacken lite längre för Scrive och inte blev den kortare när Kim Karlsson satte dit 4-1. Efter en halvtimme kom en vacker reducering från Scrive när Gardner slog en crossboll till Fredrik Persson som nickade in bollen i straffområdet och där stod den sevärda debutanten Haris Kolenovic och sköt 2-4 med huvudet. I slutet på matchen drev Karlsson framåt i banan och klippte till med ett mäktigt skott med vänstern, ribba in och 5-2 som blev slutresultatet.
MATCHENS LIRARE: STEFAN TENGVALL, SCRIVE.

BOW reklam – NENT SPORT  7 – 2
Christer Mattiasson 3, Henrik Hellström 3, Anders Hammargren. N. Henrik Agardh, Axel Göransson.

Slaget om den sista slutspelsplatsen spelades mellan sexan BOW reklam och sjuan NENT SPORT och det blev en märklig match. BOW backade hem som Rumänien på 80-talet men det hindrade inte NS från att skapa bra målchanser. Henrik Strömblad räddade tre fina lägen, Viktor Dragnell Ek nickade i stolpen och så kom rättvist 1-0 genom Henrik Agardh som genom en känslig del på kroppen föste in bollen efter det att Kim Lindell skjutit och Axel Göransson nickat fram bollen till målskytten. På tre minuter förvandlade överraskande 0-1 till en 3-1 ledning för BOW efter att de skjutit ett skott men gjort tre mål!!! Christer Mattiasson fick se lite turligt sitt skott leta sig in i mål. Det andra målet var riktigt vackert när Daniel Hesser slog en långboll till Mattiasson som i targetläge bröstade ner bollen till en anstormande Henrik Helsström som tryckte in bollen i mål och så hoppade Hellström över Mattiassons passning varpå bollen retfullt rullade in i mål. I början på andra tyckte NS på ordentligt men i den femte minuten kom BOW över halva planen för första gången. NS kastade ett inkast och försvaret slarvade igen varpå Hellström bara hade att rulla in bollen, vilken utdelning! Klippan Axel Göransson reducerade till 2-4 men efter en halvtimme avgjordes matchen och nu var det inga skitmål utan de båda hattrick gubbarna Mattiasson och Hellström formligen pricksköt det vänstra krysset i samma maska med någon minuts mellanrum, 5-2 och 6-2. I slutminuten hade NS chansen att hyfsa till siffrorna men Strömblad såg vig ut som en 17-åring när han räddade Agardhs straff. Returen sköts över och istället för 6-3 gick mittbacken Anders Hammargren för första gången på en offensiv raid och fastställde slutresultatet 7-2, vilket var hans 100:e mål i Reklamserien (som 47:e spelare genom tiderna). Det gäller att spela smart och efter resurserna, ha ett bra försvarsspel samt göra mål på lägena.
MATCHENS LIRARE: HENRIK STRÖMBLAD & ANDERS HAMMARGREN, BOW REKLAM.