Serie A 9:e omgången 2019

Dandy Dots – Bizkit Havas  4 – 3
Pelle Möller, Bosse Eriksson, Jonas Andersson, Jonas Westberg. B. David Andeborn, Peter Arnesson, Självmål.

Dandy Dots kunde gå till en halvtidsvila med en 3-0 över Bizkit Havas trots en helt jämn första halvlek, det gäller att ta vara på målchanserna! Matchens första fem minuter bedrevs i full fart och Jonas Andersson fick ett läge från ingenstans men han rullade bollen utanför. Andreas Malmfält spelade fram Martin Andreasson men Magnus Lindblad räddade och så träffade Andreasson utsidan av stolpen i anfallet efter. På sex, sju minuter gjorde DD både 1-0, 2-0 och 3-0 och först ut var Pelle Möller som fick till en praktträff från 20 meter rätt upp i det högra krysset. Vid 2-0 stod Markus Johansson för en läcker klackvägg varpå Bosse Eriksson smekte in bollen och så gjorde Andersson påpassligt 3-0. Bizkit som gjorde mål på det mesta i förra matchen missade allt hittills men innan halvtimmen var spelad hade de segat upp sig till 3-2. Först slog Andeborn ett inlägg som Björn Ericsson på volley stötte utanför, sedan reducerade Andeborn när han fick se sin ¨passning¨ gå in till 1-3 och så forcheckade Peter Arnesson in 2-3. Bizkit fick två fina lägen för en kvittering men Andreasson sköt en frispark tätt utanför och så var även Arnesson nära. Med fem kvar spelade Jonas Westberg vägg med Martin Augar och 4-2 kändes som ett segermål vid detta läge av matchen. Minuten senare svarade dock DD för ett dråpligt självmål och så stod det 4-3. I slutminuterna flyttade Bizkit upp mycket folk och Arnesson fick det stora läget men Lindblad räddade närskottet. DD kontrade vid två tillfällen men Andersson och Johansson sköt båda utanför. DD höll undan och tog en härlig trepoängare som ger lite andrum runt slutspelsstrecket.
MATCHENS LIRARE: PELLE MÖLLER, DANDY DOTS.

Scrive – Mediekompaniet  1 – 2
Johan Gardner. M. Johan Sund 2.

Scrive och Mediekompaniet bjöd på en bra fotbollsmatch med hög intensitet. I matchinledningen slog Jose Monteiro ett inlägg och Johan Sund störtade in i straffområde samt fick på en bra nick men Stefan Tengvall räddade förtjänstfullt. Minuterna senare drog Henrik Wiss på en kanon från 20 meter och Niklas Karlsson vågade sticka upp huvudet och nicktouchade bollen i egen ribba och över. I den tionde minuten var det Karlssons tur att slå ett inlägg och Sund for in i straffområdet och denna gång satt nicken i mål, 1-0! Efter det spelade Jean-Francois Besnard vägg med Petter Andersson men David Balsam räddade skottet. Efter en kvart ökade MK på till 2-0 när Sund likt Zlatan mot Ungern drog på från dövinkel varpå bollen satt i nättaket utan att målvakten ens hann få upp händerna. MK såg vassa ut och Erik Möller sköt strax utanför. Scrive fick en bra start på andra när Andersson slog en perfekt hörna och vid straffområdets gräns mötte Johan Gardner upp och på volley satte han dit reduceringen 1-2. Nu blev det fart på Scrive som även jagade en kvittering. Wiss slog ett inlägg och det var nära ytterligare ett volleymål men skottet från Andersson gick strax utanför diagonal stolpe. I anfallet efter dök Andersson upp på andra kanten och sköt ett diagonalt markskott strax utanför den andra stolpen. Med fyra kvar fick Scrive ännu en målchans när Wiss fick se sin passning toucha en försvarare varpå bollen gick i stolpens utsida och ut. MK tog en trepoängare medan ett bra spelade Scrive åkte på andra raka förlusten.
MATCHENS LIRARE: JOHAN SUND, MEDIEKOMPANIET.

FC Asedo – NENT SPORT  4 – 1
Tobias Uller 3, Filip Flink. N. Shari Shahidi.

Serieledarna FC Asedo seglar mot seriesegern och i dagens match mot NENT SPORT inledde laget i en storoffensiv. Martin Leinar sköt i stolpen och i anfallet efter stod Alexander Valentini för en konstspark där nedtagning på bröstet och en bicycletas fanns i verktygslådan innan skottet tog i den andra stolpen. Axel Göransson vikarierade som målvakt och han svarade för två, tre kvalificerade räddningar. Efterhand ebbade pressen av en aning och precis när vi skulle skriva in halvtidsresultatet 0-0 kom NS i en kontring och Erik Fjärem spelade fram Shari Shahidi som gjorde 1-0, bollen är rund! Ett lite chockat Asedo öppnande även den andra halvleken bra och nu fick man utdelning och på tio minuter hade man vänt 0-1 till 3-1 efter två mål av formstarka Tobias Uller och ett av Filip Flink. I slutminuten fastställde hattrickmannen Uller slutresultatet 4-1 med sitt nionde seriemål för säsongen.
MATCHENS LIRARE: AXEL GÖRANSSON, NENT SPORT & TOBIAS ULLER, FC ASEDO.

FC LE PACTE – AC Kungen  0 – 2

Beirut Café/AGO – Studion  2 – 1
Fredrik Dahlin, Per Apelgren. S. Stefan Veselinovic.

Jumbolaget Studion höjde sig både ett och två snäpp jämfört med i våras och man kom i våg efter våg inledningsvis men en kombination av oflyt i avslutningarna och Kristian Kaufman spel i målet gjorde att 0-0 stod sig. Till sist lyckades dock första halvlekens bästa spelare, Stefan Veselinovic, spräcka nollan med ett skott i nättaket, mycket fint framspelad av Mauricio Duarte, 1-0 till Studion! Gubbarna i Beirut Café/AGO fortsatte att spela lugnt och metodiskt och några minuter in i den andra halvleken vände man 0-1 till 2-1 på fem minuter. Simon Gustafsson spelade fram Fredrik Dahlin som elegant klackade in 1-1 och sedan sköt Gustafsson ett skott som Per Apelgren stötte in på volley, vilken vändning. Det fanns lägen för fler mål som när Elias Karroum skött förbi målvakten men årsdebuterande Richard Wester täckte skottet. Oskar Andersson var igenom men Kaufman räddade och även Veselinovic hade ett bra läge men Kaufman räddade igen. Sista tio var ett långt ställningskrig och det var lite fler otrevliga kommentarer spelarna emellan än brukligt i Reklamserien. Det osade straff för Studion vid två tillfällen men domaren friade. BC/A vann med 2-1.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK DAHLIN & PER APELGREN. BEIRUT CAFE/AGO.