Serie A 10:e omgången 2019

Beirut Café/AGO – Bizkit Havas 2 – 1
Be.
Franco Karroum 2. Bi. Peter Arnesson.

Den första kvarten vägde över till Bizkit Havas fördel för man var lite snabbare på bollen och vann de flesta av hopslagen mot Beirut Café/AGO. Närmast mål var Björn Ericsson som dock stötte bollen över ett öppet mål efter en fin passning från Martin Andreasson. Sedan hindrade en formstark Kristian Kaufmann övriga skottförsök. I slutminuterna på första var vi beredda på att anteckna 1-0 för BC/A men Anton Jormeus stod för en grym dubbelräddning på Peter Waltre och Jonas Bodins närskott. Efter 45 sekunder av den andra akten kom Peter Arnesson fri från nästan halva plan men Kaufmann räddade och istället var det BC/A som gjorde matchens första mål när Franco Karroum drev bollen framåt i banan och sköt ett skott som touchade en försvarare, 1-0! Efter en halvtimme hade bägge lagen lägen för mål men Jormeus stod för en grym räddning när Elias Karroum skulle näta och i anfallet efter var det Kaufmann som räddade när David Andeborn höll sig framme. Det var målvakternas match men med fyra kvar fick Arnesson ett nytt friläge och nu lyckades chippen och 1-1 var ett faktum. Det såg ut som ett kryss men med två kvar så spelade Per Apelgren fram tvåmålsskytten till segermålet 2-1. Det var 28 grader varmt i bilen efter matchen, vilket sensommarväder!
MATCHENS LIRARE: KRISTIAN KAUFMANN, BEIRUT CAFE/AGO & ANTON JORMEUS, BIZKIT HAVAS.

Scrive – AC Kungen  2 – 1
Johan Gardner, Robert Nordin. A. Jerry Månsson.

Förutsättningarna innan matchen mellan Scrive och AC Kungen var glasklara. En seger för Scrive var ett måste för att slutspelsdrömmen skulle fortsätta och en seger för Kungen så var just slutspelet klart. Matchen var helt ok och det såg ut som om två slutspelslag spelade. Efter en kvart sköt Petter Andersson ett bra skott men Niklas Hedberg stod för en briljant räddning och några minuter senare var det Johan Gardner som sköt ett bra direktskott men Hedberg reflexräddade igen. Däremellan gjorde Kungen 1-0 när Thomas Hanusek slog en underbar crossboll mot bortre stolpen och där dök Jerry Månsson upp och smällde in bollen på volley. I den andra halvleken tog Kungen hem sitt lag för att bevaka trepoängaren men det hindrade inte Scrive för att skapa några heta lägen som när Jean-Francois Besnard knäade bollen i ribban och Mathias Filipsson sköt tätt över. Precis när man trodde att 1-0 skulle stå sig tiden ut så slog Gardner till med ett skott som betydde 1-1. Med två minuter kvar var vändningen från 0-1 till 2-1 ett faktum när Henrik Wiss slog en perfekt macka till Andersson som i sin tur lirade in bollen på ett tillslag och inne i straffområdet kom Robert Nordin farande och även han slog till på ett tillslag, ett vackert segermål.
MATCHENS LIRARE: HENRIK WISS, SCRIVE.

Dandy Dots - FC Asedo  1 – 2
Emil Johansson. F. Tobias Uller, Martin Leinar.

Serieledarna FC Asedo tog tag i taktpinnen direkt men Dandy Dots hade ett bra försvarsspel över hela banan, en kanonmålvakt i Johan Bergström och så stack man emellan med några inte alltför tokiga kontringar vilket betydde att 0-0 stod sig efter den första halvleken. Alla var dock säkra på ett mål när Christoffer Jönsson sköt förbi målvakten men Hans Fagerström var vig som en katt nere vid stolproten och styrde ut bollen till hörna. I inledningen på andra drev Vasilis Birbas bollen i 30 meter och serverade Tobias Uller matchens första mål och hans tionde mål för säsongen. Då trodde man på islossning målmässigt men DD bet ifrån på ett bra sätt. Efter en halvtimme stod Bergström för en ny otrolig räddning när Kim Karlsson sköt från nära håll. Med sex kvar kom då en kontring och Emil Johansson avancerade fram i banan och kvitterade till 1-1. Lyckan för DD blev tyvärr kortvarig för med fyra kvar sköt Martin Leinar segermålet 2-1 i sommarvärmen.
MATCHENS LIRARE: JOHAN BERGSTRÖM, DANDY DOTS.

BOW reklam – Studion  2 – 3
Henrik Hellström, Daniel Hesser. S. Richard Wester 2, Wilmer Wallinder.

Efter åtta bedrövelser och nio förluster mönstrade pappa Wester en trupp för att ta sista chansen att hänga kvar i Serie A mot ett BOW reklam som måste vinna en av de två avslutande omgångarna för att säkra en slutspelsplats. Det blev inga mål första kvarten men sedan dök det upp tre fina lägen. Först var Richard Wester stark inne i straffområdet och serverade bollen till Wilmer Wallinder som i sin tur mycket vackert sköt in 1-0 i diagonal gavel. Två minuter senare lirade Henrik Hellström fram Christer Mattiasson men han sköt utanför från ett bra läge. Kvitteringen till 1-1 kom precis innan halvtidsvilan när Daniel Hesser lirade ut bollen till Mattiasson som i sin tur lyfte in den framför mål och där dök Hellström upp och nickade vackert in 1-1 med hans tionde mål för säsongen. I början på andra gick Studion för segern där R Wester slog en hörna och från nära håll stötte broderns Daniel Wester bollen strax utanför. Ledningsmålet kom fem minuter senare när R Wester smällde in den från 17-18 meter. Fawad Oner var nära att göra 3-1 men Henrik Strömblad räddade friläget. Minuten senare fick R Wester på en praktträff igen och bollen satt otagbart stolpe in, 3-1! Med tre minuter kvar lirade Janne Berg fram Hesser till öppet mål och 2-3 och hoppet tändes. Hellström hade ett läge till kvittering men Alexandar Milosevic räddade. Slutminuterna blev mycket griniga, detta är Reklamserien inte kvällsserien i Rotebro.
MATCHENS LIRARE: WILMER WALLINDER, STUDION.

FC LE PACTE – NENT SPORT  7 – 3
Mårten Nordbeck 4, Albin Sturesson, Jack Sundell, Adam Graffman. N. Shari Shahidi 2, Viktor Dragnell Ek.

Det var en riktig streckmatch mellan NENT SPORT som hade en liten chans att nå slutspel via en seger och för FC LE PACTE var en seger ett måste för att undvika negativt kval. Efter tio minuter verkade saken vara klar. FCLP startade i stor stil och var i ledningen med 3-0 efter två mål av Mårten Nordbeck och ett av Albin Sturesson. Sedan var vi beredda att även anteckna 4-0 men Nordbeck och Jack Sundell kom inte överens dem emellan vem som skulle rulla in bollen och istället för 4-0 stod det 3-1 på anslagstavlan minuten senare när Viktor Dragnell Ek reducerade. När sedan Shari Shahidi utnyttjade ett försvarsslarv i första minuten på andra var ställningen 3-2 och det var match på nytt. Denna morgon var dock FCLP det bättre laget och 3-2 blev till 5-2. Efter lite Hawaiispel mot slutet blev slutresultatet 7-3. Nordbeck svarade för hela fyra mål och i andra nätade även Sundell och Graffman. Shahidi blev tvåmålsskytt.
MATCHENS LIRARE: MÅRTEN NORDBECK, FC LE PACTE.