Serie A 11:e omgången 2019

BOW reklam – FC Asedo  6 – 2
Tom Linder 2, Jan-Erik Berg, Daniel Hesser, Henrik Bennarp, Sheku Kamara. F. Vasilis Birbas, Tobias Uller.

Redan klara seriesegrarna FC Asedo, GRATTIS, tog emot ett BOW reklam som var i desperat behov av en poäng för att säkra en slutspelsplats. Efter fem minuter drev Vasilis Birbas 20 meter samt avslutade med att dunka in 1-0 efter ett mäktigt skott som gick via ribban, ner i marken och upp i nättaket, vilken pärla! Tobias Uller var nära att öka på ledningen men skottet träffade stolpen och istället för 2-0 reducerade Janne Berg till 1-1 efter dussinet minuter. Uller drog sedan halva laget innan han vackert rullade in 2-1 när kvarten var spelad. Asedo såg ut att gå till en enmålsledning efter den första halvleken men lite överraskande vände BOW på steken på 30 sekunder efter det att Daniel Hesser prickade diagonal gavel och så sköt Berg ett nytt skott som touchade Henrik Bennarp och 1-2 hade blivit 3-2. Matchen stod och vägde i det underbara höstvädret men efter en halvtimme spelade Christer Mattiasson fram Tom Linder som rakade in 4-2 i öppet mål. Då tröt orken hos Asedo och BOW ångade bara på varpå 5-2 kom som ett brev på posten från Sheku Kamara. Linder blev tvåmålsskytt när han fastställde slutresultatet 6-2 men nu flyttar han till Prag i tre år. Micke Roos vaktade kassen idag och gjorde det mycket bra och kan inte lastas för målen. Detta var Asedos första förlust i Serie A detta år och därmed spräcktes den sista förlustnollan i hela Reklamserien. Laget hade bara släppt åtta bollar men åkte på sex i baken i dag. Starkt av BOW att vinna med kniven på strupen.
MATCHENS LIRARE: TOM LINDER, BOW REKLAM.

Scrive – Dandy Dots  3 – 2
Petter Andersson 2, Kevin Strandell. D. Jonas Andersson, Jonas Breding.

Snacka om slutspelsstrecksdramatik när sexan Dandy Dots tog emot sjuan Scrive. Vinnaren får spela slutspel men det räcker med ett kryss för de förstnämnda. Även i fjol kampade dessa lag om den sista platsen och då tog Scrive det sista strået och i denna match var just Scrive närmast att ta ledningen. Först lirade Petter Andersson fram Michael Björling som stod för en fin bollmottagning, fick ner målvakten men Magnus Lindblad räddade ändå. Minuten senare utnyttjade P Andersson ett försvarsslarv, kom helt fri men Lindblad räddade igen. Även DD fick ett friläge efter ett försvarsslarv och det var en annan Andersson med Jonas i förnamn som var igenom och han chippade vackert in 1-0. Tre minuter senare sköt Jonas Breding in även 2-0 och nu var uppförsbacken lång för Scrive men man hann reducera innan halvtidsvilan när Kevin Strandell skar in från vänster och sköt ett markskott i det vänstra hörnet, 1-2! När endast 30 sekunder var spelade av den andra halvleken dundrade P Andersson in 2-2 med ett skott som gick via stolpen och in från 15-16 meter. Det var spännande ute på plan och efter en halvtimme fick både Birhan Akdag och J Andersson varsitt läge i samma anfall men Lucas Lokatt svarade för en fin dubbelräddning. Det var istället Scrive som gjorde 3-2 när P Andersson lyfte in bollen i diagonal gavel. DD jagade en kvitteringsboll sista tio men Scrives försvar redde ut alla situationer och historien upprepade sig, Scrive till slutspel. Hela Reklamserien lider dock med Andreas Roos och hans trevliga gubbar som var värda att spela ett slutspel, det får bli nästa år.
MATCHENS LIRARE: PETTER ANDERSSON, SCRIVE.

Mediekompaniet – NENT SPORT  4 – 3
Johan Sund 2, Calle Major, Jesper Måwe. N. Axel Göransson, Tobias Wimnell, William Frej.

Hur det än skulle gå för Mediekompaniet i dagens match så hamnar laget trea i Serie A. Det var oklarare för NENT SPORT som var riktigt vassa i våras men tappat under hösten och vid en förlust där FC LE PACTE och Bizkit Havas vinner så blir det negativt kval. Laget höjde sig minst två klasser denna morgon men det hindrade inte MK från att ta ledningen med 1-0 efter ett fint triangelspel mellan Johan Sund, Jesper Måwe och målskytten Calle Major. Tre minuter senare var det dock kvitterat till 1-1 efter en fin prestation från målskytten Axel Göransson. I slutet på första tog NS ledningen efter det att William Frej slagit ett fint inlägg som Tobias Wimnell knäade in på volley. Precis innan halvtidsvilan ljöd så blev Sund fälld, han slog själv in straffen som betydde 2-2. Matchen stod sedan och vägde men efter en halvtimme skarvnickade Major till Sund som slog in bollen framför mål där Måwe kom instörtande och tryckte in ledningsmålet 3-2 och MK hade vänt tillbaka. Några minuter senare spelade Sund vägg med Måwe och kom fri på kanten samt rullade in 4-2 med hans 13 mål för säsongen vilket bör räcka till seger i hela Reklamseriens skytteliga. Med fyra kvar kom en vacker reducering när Johan Fryklund smekte in ett perfekt inlägg och Frej nickade elegant in 3-4. NS gick för en kvittering under slutminuterna men MK höll undan.
MATCHENS LIRARE: JONNY MÅNSSON, MEDIEKOMPANIET.

Beirut Café/AGO – FC LE PACTE  4 – 1
Peter La Terra 2, Ali Hussein, Per Jonsén. F. Adam Graffman.

Beirut Café/AGO var redan klara tvåor i Serie A men FC LE PACTE behövde en seger för att undvika negativt kval. BC/A har ett bra grundspel och rullar boll bra match efter match och i den åttonde minuten så står Karroumarna Eli & Franco för ett fint förarbete till Ali Husseins 1-0 mål. Efter dussinet minuter har Adam Graffman ett bra läge men Kristian Kaufmann räddar och istället för 1-1 kommer 2-0 i anfallet efter när Hussein lirar fram Peter La Terra. I början på andra gör Per Jonsén 3-0 och saken känns klar. Några minuter senare försöker i alla fall FCLP gå ikapp och Graffman skjuter ett bra skott som stryker ribban, det blir inte mål den gången men väl när Graffman sätter dit en straff, 1-3! Nu blev det fart på FCLP och vi var beredda att anteckna även ett 2-3 mål när Carl Tomaszewski lirar fram Adam Torsholm men Kaufmann räddar närskottet nere vid stolproten. Med åtta minuter kvar kommer matchavgörande 4-1 när Hussein klackpassar till tvåmålsskytten La Terra. Det var dock en gåta att inte Torsholm fick in bollen efter att Tomaszewski lobbpassade honom vid bortre stolpen. BC/A hamnar på samma poäng som serieledarna men man har lite sämre målskillnad. För FCLP väntar ett kval för att stanna kvar i Serie A fredagen den 20/9 kl 06.00!
MATCHENS LIRARE: PETER LA TERRA, BEIRUT CAFE/AGO.

Bizkit Havas – Studion  5 – 1
David Andeborn 2, Patrik Engström, Viktor Jeansson, Adam Rådås. S. Oskar Andersson.

Den sista seriematchen i Serie A gick mellan Bizkit Havas som i och med den förra matchens resultat var klara för spel i den högsta ligan nästa år och lika klart var det för Studion att åka ner i Premier League. Bizkit spelade avslappnat på och gick fram till en 3-0 ledning i paus efter mål av David Andeborn 1-0, Patrik Engström 2-0 och Andeborn igen till 3-0. I början på andra bjöd Oskar Andersson på en kanon till 1-3 men med fem kvar kom avgörande 4-1 genom Viktor Jeansson, vilket mål skulle pappa Olle Jeansson sagt, varpå Adam Rådås fastställde fem-ettan.
MATCHENS LIRARE: DAVID ANDEBORN, BIZKIT HAVAS.