Slutspel 2019 - Kvartsfinaler

BOW reklam – Scrive  3 – 5
B. Henrik Hellström 2, Christer Mattiasson. S. Kevin Strandell 2, Petter Andersson, Nicklas Nordin, Robert Nordin.

I den första kvartsfinalen mellan BOW reklam och Scrive hade Scrive fyra och BOW en giftig målchans under de inledande sex minuterna och det stod 1-1 på anslagstavlan! Nämnas skall att Scrive besegrat BOW två gånger i år, först 3-2 i serien och 6-0 i cupen. Kevin Strandell slog ett perfekt inlägg mot bortre stolpen men Petter Andersson nickade utanför efter 20 sekunder, Andersson var igenom i den andra minuten och bredsidade in 1-0, Johan Gardner spelade fram Robert Nordin men Henrik Strömblad räddade friläget, Henrik Wiss lirade fram Strandell men Strömblad reflexräddade och så fick BOW:s skyttekung Henrik Hellström ett läge och då sa det bara pang i ribba ner och upp i nättaket, 1-1! Scrive kom då av sig en aning men efter en kvart gjorde Strandell 2-1. I slutsekunderna av den första halvleken fick Andersson ett läge, fintade ner målvakten och passade osjälviskt in bollen till formstarka Strandell som i sin tur var iskall och rullade in 3-1. I början på andra hade Scrive några halvchanser till 4-1 men lite överraskande stod det 3-3 efter två snabba BOW-mål efter en halvtimme. Janne Berg smekte fram en fin passning till Hellström som behärskat bredsidade in 2-3 från friläge och så fick vi se ett mycket vackert mål. Klippan Berg slog en långboll till Christer Mattiasson som hoppade upp felvänd mot mål, vände sig i luften och placerade in kvitteringen med en perfekt nick. BOW hade även ett läge till 4-3 men Stefan Tengvall gjorde en fin parad på Hellströms diagonala skott. Ett lite chockat Scrive tog sig dock i kragen inför både Pelle Ericssons och Freddy Hägglunds ögon och med sex kvar gjorde Nicklas Nordin 4-3. När BOW flyttade upp folk i slutminuterna fastställde Robert Nordin slutresultatet 5-3 i en trevlig, ganska bra och målrik match. BOW åkte för andra året i rad i slutspelet medan Scrive kan se fram emot en semifinal.
MATCHENS LIRARE: KEVIN STRANDELL, SCRIVE.

Mediekompaniet – AC Kungen  5 – 1
M. Jesper Måwe, Erik Möller, Johan Sund, Jose Monteiro, Calle Major. A. Jerry Månsson.

Mediekompaniet fick en bra start i den andra kvartsfinalen när man utnyttjade ett litet försvarsslarv i den sjätte minuten då Jesper Måwe från nära håll lyfte in 1-0 i nättaket. Sedan var det lika nära ett 2-0 mål som en kvittering. Först sköt Emil Mattsson från 20 meter men David Balsam räddade, Johan Sund sköt ett bra skott men Niklas Hedberg låg som en panter nere vid stolproten och tippade bollen till hörna och så var det Nickas Bauers tur att ladda kanonen men skottet från 17-18 meter tog i ribban. Precis innan halvtidsvilan utnyttjade MK ytterligare ett försvarsslarv varpå Erik Möller kom helt fri och rullade in 2-0. I början på andra hade Kungen en bra period men efter en halvtimme avgjordes matchen. Anders Lennhagen slog en crossboll till Jerry Månsson som stod för en fin bollnedtagning innan han slog in den framför mål och väl där mötte Jimmy Thurby med ett direktskott som dock gick strax över och istället för 2-1 stod det 4-0 några minuter senare. Måwe lirade fram Sund som bara hade att raka in bollen i ett öppet mål och så stod Jose Monteiro för ett vackert solonummer som avslutade med att han spelade vägg med Calle Major, 4-0! Ett gnutta hopp tändes för Kungen när Månsson sköt från 15-16 meter och bollen touchade en försvarare och ställde målvakten till 1-4. I slutminuten spelade Måwe fram Major som fastställde slutresultatet 5-1 inför ögonen på Johan Petersen som det är skönt att se på benen!
MATCHENS LIRARE: NICKLAS BAUER, MEDIEKOMPANIET.

FC Asedo – Rävudden  3 – 2
FC. Kim Karlsson 2, Christoffer Jönsson. R. Koen Kragting, Nils Rasmusson.

I den tredje kvartsfinalen möttes Serie A:s suveräna seriesegrare FC Asedo och tvåan i Premier League, de rutinerade gubbarna i Rävudden. Matchens första målchans kom från Rävudden när Koen Kragting spelade in bollen framför mål och Marcus Henricsson var millimeter från att nå fram med en fot. Det var istället Asedo som gjorde 1-0 när Kim Karlsson drog en gubbe, spelade fram Christoffer Jönsson som i sin tur krutade in bollen otagbart i mål. Några minuter senare var det dock kvitterat och nu var rollerna ombytta när Henricsson stod för ett fint förarbete till Kragtings mål. Innan halvtidssignalen ljöd så lirade Alexander Valentini fram Karlsson som formligen smekte upp 2-1 i det bortre krysset. I den andra halvleken förväntade man sig att Asedo skulle rycka loss men Rävudden stod upp bra och efter en halvtimme fick Koen och Patrik Mattsson en dubbelchans men Andreas Nilsson räddade med alla sina kroppsdelar. Minuten senare var Kragting i farten igen och lirade bollen till formstarka Nisse Rasmusson som stod för en fin bollmottagning innan han rullade 2-2, frågan var om en skräll var på gång på Centercourten? Mot slutet tryckte Asedo på men Peter Krokstrand stod emot och Rävuddens kontringar var inte ofarliga. Minuterna tickade snabbt iväg och Per Olsson hade sina fem straffskyttar klara men med två kvar rullade Asedo upp ett handbollsanfall och till sist hittade Vasilis Birbas in med ett instick till Karlsson som satte dit 3-2. Asedo vinner med nöd och näppe, starkt jobbat av Rävudden som dock har en match kvar under säsongen, kvalmatchen!
MATCHENS LIRARE: KIM KARLSSON, FC ASEDO.

Beirut Café/AGO – Food & Friends  10 – 9 (efter straffar, 2-2 vid full tid)
FC. Franco Karroum, Fredrik Andersson-Alktun. Straffmål: Simon Gustafsson 2, Tomas Pettersson, Peter Waltre, Peter La Terra, Jonas Bodin, Per Jonsén, Elias Karroum. F. Petter Damberg 2. Straffmål: Lukasz Syberyjski, Emil Nilsson, Filip Mårtensson, Johan Palm, Petter Damberg, Rob Scutt, Fredrik Lundberg.

I den sista kvartsfinalen tog Beirut Café/AGO emot seriesegrarna i Premier League, Food & Friends. Målchanserna duggade tätt inledningsvis och redan i den andra minuten slår Peter Waltre en yttersida till Elias Karroum, som förlänger den till en anstormande Simon Gustafsson, som slänger sig fram men stöter bollen strax utanför det högra krysset. 30 sekunder senare får Emil Nilsson på ett bra skott som den vikarierande målvakten Peter La Terra gör en bra räddning på. I anfallet efter tar Filip Mårtensson sig fram till kortlinjen, serverar Petter Damberg bollen och han lirkar in 1-0. Efter halva första halvleken skjuter Franco Karroum ett snabbt skott som touchar en försvarare och sitter otagbart i gaveln, 1-1! Efter en kvart har BC/A vänt 0-1 till 2-1 när de kommer i en kontring och E Karroum friställer Fredrik Andersson Alktun som sätter dit trasan. Den andra halvleken blev den mest intensiva av alla kvartsfinalernas halvlekar och det är full fart mellan anfallen och stundtals bra fotboll i publikens smak. Damberg får ett läge men La Terra räddar närskottet, E Karroum får ett dubbelläge men den första räddar Peter Carlsson, den andra räddar en försvarare på mållinjen och efter en halvtimme lirar Adam Tapper fram Damberg som iskallt rullar in sitt andra mål för dagen från friläge, 2-2! De sista sju, åtta minuterna är verkligen händelserika! Mårtensson skjuter men i absolut sista sekunderna fläker sig Per Jonsén och täcker skott som på Glenn Hysens stordagar, Gustafsson slår ett inlägg som E Karroum stöter i stolpen, Tomas Pettersson nickar i ribban efter en hörna och Jonsén skjuter ett skott i ribban. Emellan BC/A alla träffar i virket kontrar F&F och de är bara en passning från att friställa en kamrat. Tills sist ljuder slutsignalen och det blir straffar som får avgöra denna drabbning, E Karroum vinner lotten och väljer att börja enligt följande: Simon Gustafsson 1-0, Adam Tapper (Peter La Terra räddar), Fredrik Andersson Alktun (stolpe), Lukasz Syberjyski 1-1, Tomas Pettersson 2-1, Emil Nilsson 2-2, Peter Waltre 3-2, Filip Mårtensson 3-3, Peter La Terra 4-3, Johan Palm 4-4. Nu blev det en och en tills någon missar: Jonas Bodin 5-4, Petter Damberg 5-5, Per Jonsén 6-5, Rob Scutt 6-6, Elias Karroum 7-6, Fredrik Lundberg 7-7, Simon Gustafsson 8-7 och Alfred Åkesson (La Terra räddade). Därmed vann BC/A en riktig rysare och får spela vidare i slutspelet. F&F kan se tillbaka emot en bra säsong och hälsas välkomna i Serie A 2020.
MATCHENS LIRARE: PETER LA TERRA, BEIRUT CAFE/AGO.