Slutspel 2019 - Semifinaler

Beirut Café/AGO – Mediekompaniet  2 – 4
B. Jacob Wanselius, Fredrik Andersson Alktun. M. Johan Sund 2, Nicklas Bauer, Erik Möller.

Mediekompaniet fick en riktig drömstart och var i ledningen med 2-0 innan matchklockan tickat till fem minuter. I den första minuten sköt Nicklas Bauer ett skott från 17-18 meter som touchade en försvarare innan den satt i gaveln och vid 2-0 kom MK i en kontring där Niklas Karlsson lirade till Jesper Måwe som i sin tur smekte fram bollen till Johan Sund, som var iskall och höll inne skottet innan han satte dit bollen. Resten av matchen tog MK hem laget, försvarade sig exemplariskt och kontrade smart. Beirut Café/AGO var lite chockat men man rullade boll riktigt bra och snabbt men hade svårt att hitta in i den sista tredjedelen. 20 sekunder före halvtid och 20 sekunder efter vilan hade Jacob Wanselius två lägen, en nick och ett skott men vid bägge tillfällena tippade David Balsam bollen över ribban. Några minuter in i den andra akten så sköt Franco Karroum och Elias Karroum styrde bollen på volley men Balsam stod för en riktig reflexräddning. Efter halvtimmen avgjordes matchen när Erik Möller slog en långboll och upp i luften gick Sund och störde Peter La Terra så att bollen touchade händerna in till 3-0. Sju minuter före slutet tändes ett litet hopp för BC/A när E Karroum blev neddragen och straffen satte Wanselius säkert, 1-3. BC/A hann inte forcera för ytterligare en reducering för Sund kom fri, La Terra räddade, varpå Sund slog in sin egen retur till 4-1 med sitt andra mål denna morgon. E Karroum nicklobbade men Måwe nickade bort bollen på mållinjen men minuten senare dundrade Fredrik Andersson Alktun in 2-4 som blev slutresultatet. MK får spela sin första dubbelfinal, grattis! För ett bra BC/A är det slutspelat för säsongen tyvärr!
MATCHENS LIRARE: DAVID BALSAM, MEDIEKOMPANIET.

FC Asedo – Scrive  4 – 1
F. Sami Ingeborn 2, Tobias Uller, Martin Leinar. S. Petter Andersson.

Även i den andra semifinalen fick vi se ett snabbt mål när Christoffer Jönsson hittade Sami Ingeborn vid bortre stolpen och han lyfte in 1-0 i diagonal gavel från en snäv vinkel för sitt FC Asedo. Scrive kom dock snabbt in i matchen och Petter Andersson fick ett bra läge men bollen gick strax utanför. Efter en kvart kom 2-0 när Tobias Uller bredsidade in bollen. Scrive fick en bra start på andra halvlek när Andersson reducerade till 1-2. Nu öppnades matchen upp ordentligt och resten av tiden bedrevs i ett högt tempo där spelet böljade fram och tillbaka och det var lika nära 3-1 som 2-2 men de båda målvakterna Alexander Valentini och Stefan Tengvall storspelade. Trots högt tempo orkade spelarna matchen igenom men den avgjordes med tre kvar när Martin Leinar förvaltade Ingeborns passning på bästa sätt. Av bara farten kom även 4-1 när Leinar spelade fram till Ingeborn som gjorde sitt andra mål för dagen. Asedo är i final igen medan ett tappert spelande och kämpande Scrive har lirat klart. Mycket bra match gubbar!
MATCHENS LIRARE: SAMI INGEBORN, FC ASEDO