Rävudden – Bizkit Havas  4 – 6
R.
Sixten Thorgerzon 2, Caesar Knapp 2. B. Edvin Ringström 3, Adam Rådås 2, Andreas Malmfält.

De regerande cupmästarna Bizkit Havas skulle bara besegra Rävudden likt en ¨walk in the park¨ men så blev det verkligen inte. Rävudden hade kraftigt föryngrat och BH hade även de två unga hungriga lejon så matchen bedrevs i ett mycket högt tempo i sommarvärmen, över 20 grader! Redan efter 20 sekunder dammade Edvin Ringström upp 1-0 i vänster kryss. Fyra minuter senare gjorde Rävudden två kassar inom loppet av en minut så att 0-1 blev till 2-1. Sixten Thorgerzon kvitterade varpå Henry Krokstrand lirade fram yrvädret Caesar Knapp till det andra målet. 3-1 hängde i luften och det var nära att Christopher Rakenius nick resulterade men bollen gick i ribban. Istället kunde BH kvittera till 2-2 när David Andeborn lirade fram Andreas Malmfält. Precis innan halvtid gjorde mycket sevärda Knapp sitt andra mål till 3-2. Början på andra blev dramatisk, först sköt H Krokstrand klockrent i stolpen men istället för 4-2 stod det 3-5 på anslagstavlan efter det att BH haft fyra lyckominuter. Adam Rådås spelade fram Ringström som smällde in 3-3, sedan bröt sig Ringström fram och gjorde 4-3 och efter det spelade Rådås vägg med Andeborn till 5-3, vackert. Målkavalkaden var inte slut ännu, efter en halvtimme gjorde Thorgerzon sitt andra mål, 4-5! Med fem kvar var matchen nära att avgöras, Ringström spelade fram Andeborn till ett fritt läge men Nicklas Thorgerzon reflexräddade. Knapp påminner om spelaren Fimpen och i slutminuten tråcklade han sig igenom två, tre man men bollen rullade strax utanför, där var kvitteringen nära men BH höll undan och vann den underhållande matchen med ett nödrop! Fortsätt så här Rävudden, vilken generationsväxling.
MATCHENS LIRARE: EDVIN RINGSTRÖM, BIZKIT HAVAS

NENT SPORT – BOW reklam   1 – 8
N.
Viktor Dragnell Ek. B. Christer Mattiasson 5, Andreas Larsson 2, Henrik Hellström.

NENT SPORT inledde piggt och redan i den tredje minuten spelade Felix Germanean fram Viktor Dragnell Ek till 1-0. Efter dussinet minuter stod NS för två försvarsslarv inom två minuter varpå BOW reklam vände 0-1 till 2-1. Vid kvitteringen fastnade bollen i en vattenpöl vilket Christer Mattiasson utnyttjade. Det andra målet gjorde Henrik Hellström. Innan halvlek kom också 3-1 genom Mattiasson, som blev vackert framspelad av Nisse Johansson och han blev den 104:e f.d. Allsvenska spelare som spelat i Reklamserien! De siffrorna stod sig halvleken ut. I början på andra gjorde NS ett ärligt försök till att få in både en reducering och en kvittering där de hade några lägen men när BOW kontrade in 4-1 efter en halvtimme efter en kanon av Andreas Larsson var saken klar. BOW spelade smart, kontrade effektivt och NS föll i takt med hällregnet varpå slutsiffrorna skrevs till hela 8-1. BOW vann rättvist men siffrorna var alldeles för stora med tanke på spelet ute på plan. Gubben Mattiasson bokfördes för fem mål, medan Larsson för två och vid hans andra mål var han starkt som en oxe.
MATCHENS LIRARE: CHRISTER MATTIASSON, BOW REKLAM.

Beirut Café/AGO – AC Kungen   1 – 2
Franco Karroum. A. Niclas Bergh, Jimmy Thurby.

Redan i den första omgången i cupen drabbade Beirut Café/AGO och AC Kungen samman i en bra fotbollsmatch men på ett svårspelat och blött underlag. Det var jämnt och det lutade åt att den första halvleken skulle bli mållös men i slutet smekte Jerry Månsson fram en passning till Niclas Bergh som iskallt rullade in 1-0 på friläget. Den andra halvleken var ett långt ställningskrig och efter en halvtimme var det lika nära ett 1-1 mål som ett 2-0 för ACK men de tre målvakterna Kristian Kaufmann, Niklas Hedberg och Roger Folkhage svarade för många fina räddningar. Vi var dock beredda att anteckna ett mål för ACK när Thomas Hanusek fick fritt läge men Kaufmann gjorde en grym reflexräddning. Med fem kvar fick vi se ett vackert triangelspel mellan Månsson, Johan Hageus och målskytten Jimmy Thurby som på volley satte dit 2-0. Med två kvar tändes hoppet en smula för BC/A när Franco Karroum lättade in 1-2 men ACK höll undan och avancerade till kvartsfinal.
MATCHENS LIRARE: ROGER FOLKHAGE, AC KUNGEN.

Svea – Scrive  1 – 3
Sv.
Johan Böhm. Sc. Johan Gardner, Michael Björling, Henrik Wiss.

Efter en jämn och mållös första halva på den första halvleken så lossnade det rejält. Jens Storberget slog ett inlägg som Johan Böhm nickade över, sedan var det Johan Gardners tur att nicka och han gjorde 1-0 via stolpen på Philip Thoréns hörna och så hängde tvåan i luften när Thorén rullade bollen i stolpen och Michael Björling sköt returen över. Spelet vände och Per Blom träffade ribban och istället för 1-1 kontrade Björling in 2-0 för Scrive. I den andra halvlekens inledning reducerade Svea när Böhm slog in sin egen retur till 1-2. Sista kvarten var öppen och Haris Kolenovics jublade för mål men bollen slogs bort på mållinjen, spelet vände och Svea kom i ett tre mot två läge med Böhm, Patric Jacobsson och Storberget där den sista var metern från att hinna raka in 2-2 i öppet mål. Koloenovic var nära en gång till men hans kanon gick i stolpens insida, bakom målvakten och utanför. Med tre kvar avancerade Henrik Wiss fram och smällde otagbart in slutresultatet 3-1 nere vid stolproten. En ganska välspelad match i sommarvärmen.
MATCHENS LIRARE: MICHAEL BJÖRLING, SCRIVE.

Mediekompaniet – TV 4  3 – 1 (0-0 full tid)
Straffmål: M. Niclas Bauer, Isac Månsson, Pehr Dunger. T. Meti Kurti.

Mediekompaniet var ju i dubbla finaler i fjol och man är regerande mästare och vice cupmästare. I dag ställdes man mot Premier League laget TV 4 och det blev en riktig holmgång. Det var många bra spelare på plan, spelet var helt ok men den äkta Reklamserieandan lös med sin frånvaro. Det var alldeles för många frisparkar, dålig stämning mellan flera av spelarna och så fick bägge lagen var sin utvisning som kunde varit någon till. De spelare som varit med förr måste lära de nya var Reklamserien är för slags turnering. Vilket lag som helst kunde vunnit men den slöt 0-0. Straffar fick avgöra tillställningen och MK vann lotten och valde att börja enligt: Niclas Bauer 1-0, Johan Törnblom miss, Isac Månsson 2-0, Max Nyqvist miss, Johan Sund (Henrik André räddning), Meti Kurti 2-1, Pehr Dunger 3-1 och Carl Skärvall miss. En ganska odramatisk upplösning.
MATCHENS LIRARE: LESLIE MARSDEN, MEDIEKOMPANIET.

Dandy Dots – Studion  3 – 0
D.
Åke Ringwall 2, Bosse Eriksson.

Några minuter innan matchstart stod ett laddat Dandy Dots och väntade på kick off där t o m Birhan Akdag var där och tittade, starkt! Studion som åkte ur Serie A i fjol hade bara några spelare på plats men sedan kom hela klanen Wester med 70-årige Magnus Wester i spetsen. I sitt följ tåg hade han sina tre söner Bosse (spelade för 13 år sedan), Daniel och Richard samt barnbarnet Malte Wester (15 år). Ytterligare två familjemedlemmar var åskådare samt en ingift som spelade, rekord! Bägge lagen försökte rulla boll i solskenet och hade det inte varit för de duktiga målvakterna Magnus Lindblad och Stefan Eriksson hade halvtidsresultatet varit ungefär 2-2 men det stod 1-0 på anslagstavlan till DD. Per Möller lirade ut bollen på högerkanten och där stod Åke Ringwall som sköt mot mål varpå bollen tog på en försvarare och in. Den andra halvleken fortsatte i samma stil Det var öppet åt båda håll men efter en halvtimme fick vi se en repris när Ringwall sköt och bollen studsade på en försvarare och in till 2-0. Studion radade sedan upp lägen och hade de gjort mål på sina chanser så kunde det lika gärna blivit både 2-1 och 2-2 men istället kontrade DD in 3-0 med tre kvar, Lindblad höll nollan!
MATCHENS LIRARE: ÅKE RINGWALL, DANDY DOTS.