Bizkit Havas – BOW reklam  5 – 2
Bi.
David Andeborn 4, Peter Arnesson. Bo. Henrik Hellström, Peter Lundberg.

Den första semifinalen mellan serieledarna BOW reklam (lila) och titelförsvararna Bizkit Havas (rosa) inleddes i ett gubbtempo men efter en kvart skruvades allt upp och Henrik Hellström stod för ett otroligt imponerande solo som avslutades med att bollen låg i nätmaskorna, 1-0 till BOW! I halvlekens absolut sista sekunder blev Björn Ericsson fälld, straff. Den tog David Andeborn hand om och rullade in kvitteringen. I början på andra spelade Farit Hafsia fram Andeborn till 2-1 och Bizkit hade vänt på steken, känns scenariot igen? Efter en halvtimme svängde det friskt i båda riktningarna. Hellström sköt först i gaveln, Bizkit kontrade och istället för 2-2 så slog Peter Arnesson in sin egen retur till 3-1. Hellström sköt ett nytt bra skott men Anton Jormeus gjorde en fin reflexräddning. Reduceringen kom inte denna gång men väl när Peter Lundberg fick se sitt skott lite turligt slinka in, 2-3! Ett allt tröttare BOW hann inte gå för en kvittering därför planens kung, Andeborn, stod för ett grymt solonummer där tvåfotare, sulfinter och tunnel hanns med innan bollen låg i mål. 4-2 var ett faktum och detta var också Andeborns 100:e mål i Reklamserien! BOW måste nu satsa allt framåt men öppningar bakåt uppstod ideligen. Johan Gagneus var igenom två gånger men det ena skottet gick precis utanför och det andra strax över. Andeborn var dock namnet för idag och han fastställde slutresultatet 5-2 med sitt fjärde mål denna morgon! Titelförsvararna är nu uppe i sin andra raka final, det blir även denna gång mot Mediekompaniet. I fjol blev det straffar.
MATCHENS LIRARE: DAVID ANDEBORN, BIZKIT HAVAS.

Mediekompaniet – Dandy Dots  4 – 1
Niklas Karlsson, Nicklas Bauer, Johan Sund, Isac Månsson. D. Jonas Andersson.

Det har hänt några gånger förr genom åren och det hände i dag att två lag som möts inom loppet av några dagar i både serien och cupen tar det som en match men som räknas för två. Allt eller inget! Inledningen mellan Mediekompaniet och Dandy Dots var relativt jämn. DD får en dimension extra i laget i och med att Birhan Akdag och även Oscar Wigart deltar. DD kom i ett bra två mot ett läge och Pelle Möller spelade in till Wigart som sköt på ett tillslag förbi målvakten men Nicklas Bauer stod på mållinjen och bröstade bort det hårda skottet. Efter en kvart kom så matchens första mål och det var Niklas Karlsson som bokfördes för det. I den andra halvleken stod det och vägde men efter en halvtimme kom ett avgörande moment. Först spelade Wigart fram Marcus Johansson, som stod fri vid bortre stolpen men David Balsam räddade skottet och istället för 1-1 så slog Jose Montiero en genialisk stickare till Bauer som löpte sig fri från halva plan och bredsidagen in 2-0. Fem minuter före full tid tändes ett hopp hos DD när Jonas Andersson vågade sticka fram huvudet efter ett knallhårt skott och från en dålig vinkel satt bollen i nättaket. Målskytten fick byta och fundera på hur ont i huvudet han verkligen hade. DD kvitteringsjakt hann inte inledas för Johan Sund körde ett äkta solo till 3-1 minuten senare. Av bara farten gjorde Isac Månsson 4-1. Åke Ringwall hade chansen att hyfsa till siffrorna men nicken från nära håll gick över ett öppet mål. MK är i cupfinal för andra året i rad.
MATCHENS LIRARE: JONAS ANDERSSON, DANDY DOTS.