Premier League 1:a omgången 2020

Svea – TV 4  4 – 3
Patric Jacobsson, Jens Storberget, Janne Rydberg, Per Blom. T. Dag Eriksson Alvarez, Erik Salinger, Jim Jansson.

För första gången i Reklamseriens 64-åriga historia var det dags för en premiär den 15 juni! Givetvis var det p.g.a. Corona-pandemin, det enda som stoppat turneringen någonsin från att starta i tid. Första kvarten mellan Svea och TV 4 var en trevlig, bra och chansrik period. Två comebackande spelare presenterade sig redan i den första minuten när den gamla skyttekungen Erik Salinger testade Magnus Wihlborg i målet som dock räddade (det var 14 år sedan han vaktade kassen). Minuterna senare smekte Markus Hellqvist fram en fin passning till Patric Jacobsson som i sin tur behärskat rullade in 1-0. Sedan hade Svea bud på 2-0 när först Jacobsson chippade bollen strax utanför och när Per Blom träffade ribban. På två minuter vände TV 4 0-1 till 2-1 efter det att Oskar Nyqvist sköt varpå bollen gick i stolpen, i ryggen på målvakten och i stolpen igen innan Dag Eriksson Alvaréz stötte in 1-1. Några anfall senare spelade Max Nyqvist fram Salinger till ledningsmålet. Sedan var det Fyrans tur att vara nära en tvåmålsledning men Wihlborg kanonräddade när M Nyqvist var igenom. Istället kom kvitteringen till 2-2 genom ett vackert mål från Jens Storberget, hans 100:e mål i Premier League! I början på andra stod Henrik Månsson för en fin dragning i steget och sköt bollen förbi målvakten och på mållinjen stod Janne Rydberg och bröstade in bollen till 3-2. Sista kvarten var ett ställningskrig men efter en halvtimme spelade pigge Jacobsson fram Blom till 4-2. Med sju kvar satte Jim Jansson en straff till 4-3 och Fyran pressade på för en kvittering vilket inte hade varit orättvist men Svea höll undan! Noterbart var att Storberget hade en fin klack och en språngnick som var nära att resultera!
MATCHENS LIRARE: JENS STORBERGET, SVEA.

Rävudden – Quantcast  1 – 4
Henry Krokstrand. Q. Kenneth Johansson, Jens Bäck, Jonathan Lidén, Gustaf Avander.

Rävudden inledde matchen piggt och i den tionde minuten fick laget en indirekt frispark inne i straffområdet, bollen gick ut till ungtuppen Henry Krokstrand som fick på en riktig fullträff som satt i nättaket till 1-0. Ju längre matchen led desto mer kom Quantcast in i spelet och precis innan halvtid fick först Anders Lundh ett läge men bollen gick strax över men sedan kunde Kenneth Johansson påpassligt kvittera efter en fin prestation där bollen gick in via stolpen. Spelarna blev allt tröttare i sommarvärmen men anfallen avlöste varandra. Nisse Rasmusson var fri men där blev det inget mål, Lundh nickade strax utanför och till sist fick vi se ett mål och det var Q som gjorde det med sju kvar genom Jens Bäck efter ett mycket vackert triangelspel mellan målskytten, Johansson och Stefan Szczepanski. Nu tvingades Rävudden på offensiven varpå Q fick fina kontringslägen. Med fyra kvar avgjordes matchen. Först spelade Henry Krokstrand fram Markus Henricsson, som fick bollen förbi målvakten men Bäck räddade på mållinjen för andra gången denna morgon och istället för 2-2 kontrade Q in 3-1 efter det att Gustaf Avander lobbat bollen över en utrusande målvakt, den rullade utanför den bortre stolpen och precis innan den gick över kortlinjen dök Jonathan Lidén upp och rullade in den. Slaget var över men Q hann även med ett 4-1 mål genom Avander och därmed toppar Q tabellen efter den första omgången.