Premier League 2:a omgången 2020

Studion – Svea  3 – 5
St.
Oskar Andersson, Malte Wester, Daniel Wester. Sv. Per Blom 2, Patric Jacobsson, Jens Storberget, Henrik Månsson.

Två av de tilltänkta topplagen möttes i sommarvärmen, över 20 grader, i en mycket underhållande match! Redan i den fjärde minuten presenterade sig Henrik Månsson med en yttersida i stolpens insida och ut. 1-0 målet skulle dock komma minuten senare när Per Blom fick på en direktträff efter en fin assist snett inåt bakåt från Johan Böhm. Minuten senare var det kvitterat när Oskar Andersson gjorde mål på sin första bollkontakt detta år där bollen gick via en försvarare och i en båge över målvakten. Efter ett ställningskrig så fick vi se två målchanser sista minuten, ett från vardera lag. Martin Eisele hittade fram med en perfekt boll som gick igenom hela försvaret och vid bortre stolpen stod Jens Storberget men från nära håll gick bollen över. Istället var det Studion som behärskat gjorde 2-1 genom Malte Wester. Svea fick en drömstart på den andra och på fem minuter hade man vänt 1-2 till 3-2. Redan efter 45 sekunder gjorde Blom sitt andra mål när han slog en boll från halva plan efter marken, Janne Rydberg störde målvakten varpå bollen smet in invid stolpen. Vid det tredje målet slog Patrik Eriksson ett inlägg som Patric Jacobsson vackert nickade in via stolpen nära det vänstra krysset. Innan halvtimmen var spelad fick Studion två bra lägen. Först frispelade Malte Wester Daniel Wester men han sköt över. I anfallet efter sköt Malte Wester men denna gång rakade Daniel Wester in 3-3. Matchen var helt öppen och med fem kvar var vi nära att anteckna 4-3 för Svea, Jacobsson sköt en kanon i stolpe, Böhm sköt returen men Stefan Eriksson slog liggande bort bollen på mållinjen. Minuten senare kom dock 4-3 för Svea när Månsson lirade fram Storberget som fläkte sig fram och gjorde sitt andra mål för säsongen. Studion gick för en kvittering och det var nära i slutminuten när Magnus Wester lirade fram Bosse Wester men chippen gick strax utanför, precis framför fötterna på Richard Wester. Istället kunde Månsson göra 5-3 i slutsekunderna. Svea har fått en drömstart på säsongen.
MATCHENS LIRARE: HENRIK MÅNSSON, SVEA.

TV 4 – Quantcast  8 – 0
Daan Kodra 4, Erik Salinger, Max Nyqvist, Carl Skärvall, Johan Törnblom.

Vi har ju varnat för TV 4 ett bra tag nu att de har bra spelare men inte fått ut det i poängskörden. Även i år har de haft oflyt efter 3-4 mot Svea i en jämn match och förlust på straffar mot de dubbla fjolårsfinalisterna i cupen. I dag funkade dock allt, precis allt. Under matchens första spelminut spelade de upp ett klapp, klapp spel som avslutades med att Erik Salinger stötte in Max Nyqvist fina passning i ett öppet mål. Några minuter senare spelade Salinger fram Daan Kodra till 2-0. Quantcast hade en bra trupp med i dag och stärkta av den tidiga serieledningen var förhoppningarna stora och debutanten Peter Stahl var både snabb, lång, konditionsstark och bra men jobbade förgäves längst fram i inledningen av matchen. Efter dussinet minuter kom även 3-0 genom Nyqvist som retfullt enkelt rullade in bollen efter en frispark där alla motståndare stod och sov. Precis innan halvtid drev lagkaptenen Jim Jansson bollen 30 meter innan han serverade Kodra till 4-0. Q eventuella hopp om någon poäng grusades ganska snabbt i början på andra för innan halvtimmen var spelade stod det 7-0! Carl Skärvall, Johan Törnblom på nick och hattrickmannen Kodra hette målskyttarna. Fyramålsskytten Kodra fastställde sedan slutresultatet 8-0 och i dag spelade man som ett topplag i Serie A!
MATCHENS LIRARE: DAAN KODRA, TV 4.