Premier League 3:e omgången 2020

TV 4 – Svea  2 – 5
Emil Falsén, Jim Jansson. Sv. Jens Storberget 3, Per Blom, Markus Hellqvist.

Svea och TV 4 möttes både i vårpremiären och höstpremiären och dagens match var också en tidig seriefinal. I våras vann Svea en jämn match med 4-3. Spelet var jämnt inledningsvis och bägge lagen vårdade boll på ett bra sätt men i mitten på halvleken gjorde Svea två snabba mål inom tre minuter. Jens Storberget lirade fram Per Blom till 1-0 och sedan var det Blom som spelade fram Storberget till 2-0. Efter en kvart var Patrik Eriksson nära att göra 3-0 men Max Nyqvist räddade på mållinjen. Minuterna senare kom Svea i en kontring och visade upp ett fint triangelspel mellan Martin Eisele, Markus Hellqvist och målskytten Storberget, 3-0. TV 4 som var decimerat lag började skapa några lägen i inledningen på andra och Nyqvist spelade vägg med Erik Salinger men Magnus Wihlborg räddade. Efter en halvtimme spelade Emanuel Falsen fram brodern Emil Falsen till 1-2 och nu fick Fyran lite vittring. Minuterna senare slog Jim Jansson ett inlägg som studsade in via en försvarare till 2-3, nu var det match igen. Svea hade dock både turen och skickligheten att göra 4-2 något anfall senare när Hellqvist skruvade in en frispark förbi muren och in i gaveln, mycket vackert! Det var spiken och Storberget fullbordade sitt hattrick när han fastställde slutresultatet 5-2, gubben kan ännu och detta var hans femte mål på tre matcher. Svea har inte gått till slutspel på 16 år men i år är vägen öppen om man sköter sina kort rätt.
MATCHENS LIRARE: MARKUS HELLQVIST & JENS STORBERGET, SVEA.

Quantcast – Rävudden  0 – 3
Caesar Knapp, Tomas Ferde, Koen Kragting.

Både Quantcast och Rävudden förstärkte och föryngrade sina lag mot slutet av vårsäsongen och visade upp ett spel i dagens match så att de andra lagen i Premier League inte kommer att gå säkra. Rävuddens två irrationella forwards i form av Henry Larsson och Caesar Knapp oroade motståndarna ideligen inledningsvis och yrvädret Knapp sköt 1-0 från 20 meter i ett öppet mål. Minuterna senare slog Jens Bäck en perfekt genomskärare till Anders Lundh men bollen styrdes knappt utanför och där var kvitteringen nära. Efter en kvart blev Larsson frispelad men bollen gick utanför. Spelet vände och Q fick en dubbelchans när först Lund och sedan Gustaf Asker sköt men Per Olsson räddade det första skottet och Linus Ferde det andra stående på mållinjen. Precis innan halvtid var det Tomas Ferdes tur att göra 2-0 från 20 meter. I början på andra kastar Lundh ett långt inkast och inne i straffområdet dök Andreas Stjernberg upp men volleyn gick över. Mot slutet gjorde Q allt för att spräcka nollan vilket de var värda att göra men i slutsekunderna fastställde Rävudden 3-0 genom Koen Kragting.
MATCHENS LIRARE: CAESAR KNAPP, RÄVUDDEN.