Premier League 5:e omgången 2020

Svea – Quantcast  3 – 1
Per Blom, Markus Hellqvist, Henrik Månsson. Sv. Jonathan Lidén.

Svea hade skaffat sig två bra lägen redan innan matchklockan tickat två minuter. Först hittade Per Blom, Jens Storberget, som stod vid bortre stolpen men han sköt utanför diagonal stolpe. I anfallet efter serverade Markus Hellqvist bollen till Blom, 1-0! I och med David Piehls kanon ribba ner från 17-18 meter så kom Quantcast in i matchen. Man jämnade ut spelat och det var ingen överraskning när Kenneth Johansson sköt, Magnus Wihlborg räddade men Jonathan Lidén rakade in returen till 1-1. Precis innan halvtid var Blom i farten igen och spelade fram Hellqvist till 2-1, som tack för senast! Matchen stod och vägde en bra bit in på den andra halvleken men med åtta kvar fick vi se ett grannt anfall när Martin Eisele slog en crossboll till Johan Böhm som i sin tur nickade bollen mot den bortre stolpen och där kom Henrik Månsson farande och med risk för sitt liv satte han fram pannan och 3-1 var ett faktum. Lidén hade behövt göra mål på friläget i slutminuterna för att göra lite spänning i matchens slutskede men Wihlborg stod för en fin fotparad varpå Svea behåller sin serieledning efter fem raka segrar.
MATCHENS LIRARE: PER BLOM, SVEA.

Rävudden – Studion  0 -10
Malte Wester 4, Richard Wester 2, Daniel Wester, Bo Wester, Suleyman Sleyman, Filip Malmgern.

Vi varnade för Studion redan efter den förra omgången och i dag mönstrade man ännu bättre manskap som börjar komma ifatt det laget som skördade fina framgångar i Serie A för några år sedan. I den första halvleken hade man fyra målchanser och gjorde fem mål! 1-0 Richard Wester, 2-0 Daniel Wester, 3-0 Malte Wester, 4-0 Filip Malmgren och 5-0 R Wester. Efter en halvtimme hade 5-0 blivit 8-0 och det åttonde målet var en delikatess från 15-årige M Wester där han stod för en fin bollmottagning på volley och i samma rörelse lobbade han in bollen utan den vidrört marken, ett klassmål! Ojämna Rävudden försökte men inget stämde i dag och i slutminuterna svarade M Wester för två nya mål varpå han bokfördes för fyra strutar. Vem kan få stopp på ångloket nu? TV 4 får försöka i nästa omgång.
MATCHENS LIRARE: MALTE WESTER, STUDION.