Premier League 6:e omgången 2020

Studion – TV 4  7 – 1
Henrique de Sousa 4, Malte Wester 3. T. Jim Jansson.

Efter nattens regn så sken solen på morgonen i ett underbart sensommarväder när Studion och TV 4 skulle mötas i denna 6 poängsmatch i kampen om en slutspelsplats. Frågan var om TV 4 skulle kunna stoppa loket Studion som verkligen fått upp ångan. I den femte minuten fick Henrique de Sousa bollen på högerkanten, vek in i banan och sköt ett bra skott med vänstern vid närmast stolpen, 1-0! Fem minuter senare drev Jim Jansson mot mål och sköt varpå bollen ändrade riktig på en försvarare och smet in vid stolpen, 1-1! Studion hade sedan fem lyckominuter då 1-1 blev till 4-1. De Sousa sköt ett skott med högern denna gång och bollen satte fart i det hala gräset och satt stensäkert i diagonal gavel och efter det svarade Fyran för två Indianare på kort tid och vid bägge tillfällen var måltjuven Malte Wester fram och gjorde både trean och fyran. En relativt jämn match stod helt plötsligt 4-1! När dessutom Filip Malmgren i andra halvleks första minut spelade fram M Wester som fick på ett perfekt direktskott till 5-1 var matchen över. Malte Wester är 14 år och elva månader och har svarat för sju mål på två matcher samt toppar hela Reklamseriens Skytteliga, det är ett svårslaget rekord! TV 4 försökte hyfsa upp siffrorna men Studion var stabila bakåt och i slutminuterna blev 5-1 till 7-1 och de Sousa blev fyramålsskytt!
MATCHENS LIRARE: HENRIQUE DE SOUSA, STUDION.

Svea – Rävudden  1 – 1
Patric Jacobsson. T. Emmet Larsson.

Det var en lite överraskande inledning på matchen mellan Svea och Rävudden! Det var nämligen Rävudden som bombade bollar mot serieledarna Sveas mål de första 10-12 minuterna men Magnus Källman tog allt och vi räknade till fem kvalificerade räddningar där vi minns speciellt två. Caesar Knapp drog två, tre man och fick på ett bra skott vid straffområdets gräns och så sköt samma man mot krysset men Källman svarade för en reflexräddning och en äkta TV räddning. Det tog 16 minuter innan Svea kom i sitt första anfall med struktur men Per Olsson räddade Janne Rydbergs skott från några meter. Två minuter senare tog Svea lite orättvist ledningen när Johan Böhm och Rydberg serverade Patric Jacobsson bollen, 1-0! Efter 30 minuter så hade Svea fem jättelägen för att stänga matchen. Böhm sköt mot ett öppet mål men Knapp räddade på mållinjen, Jens Storberget var fri men Olsson stoppade honom 10 meter utanför straffområdet, Jacobsson var helt fri men Olsson stod för en fotparad, så sköt Storberget den efterföljande hörnan i stolpen och så fick Storberget ytterligare ett läge men Olsson räddade även det. Med fyra kvar kom lite överraskande i detta läge av matchen 1-1 målet när Knapp hittade Emmet Larsson som stod fri vid bortre stolpen och rakade in bollen. Lagen hade varsin halvlek så 1-1 var rättvist men ett resultat som 4-4 hade varit normalt. Svea behåller serieledningen och är fortfarande obesegrade efter sex omgångar.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS KÄLLMAN, SVEA & PER OLSSON, RÄVUDDEN.