Premier League 8:e omgången 2020

Quantcast – Svea  1 – 5
Q.
Jonathan Lidén. S. Jens Storberget 2, Patric Jacobsson, Markus Hellqvist, Mattias Hermansson.

Denna morgon spelades den match i Reklamseriehistorien som har tagit längst tid att genomföra samtidigt så var speltiden den kortaste, de närvarande vet varför! Serieledarna och de hittills obesegrade Svea mötte jumbon Quantcast där de första tio minuterna var helt jämna. Den spelare som gjorde störst avtryck var Peter Sigfridsson. Först sköt Jens Storberget ett närskott, Björn Bigander räddade och bollen gick i en hög båge mot målet men Sigfridsson nickade bort den på mållinjen. Några minuter senare slog Fia Grönborg en hörna som Sigfridsson nickade ner i marken men över målet. Det skulle bli Svea som tog ledningen när Magnus Wihlborg kastade ett långt utkast, Storberget skarvade bollen till Jacobsson som rullade in 1-0 från ett friläge. Efter det målet hade Svea en bra period och Jacobsson kom farande i två anfall där det ena skottet gick utanför och det andra räddade Bigander. Efter en kvart slog Jacobsson en hörna efter marken och utanför straffområdet stod Markus Hellqvist som fick på en helt perfekt vristträff som satt stensäkert i nättaket. Några minuter senare svarade Stefan Szczepanski för ett riktigt trollerinummer när han drog halva laget och vissa spelare drog han flera gånger. Till sist hamnade bollen framför fötterna på Jonathan Lidén som bara hade att raka in bollen till 1-2! Nu fick Q blodad tand men hoppet på en kvittering försvann när Mattias Hermansson dunkade på med ett skott från 30 meter, vilken överraskning och 3-1 var ett faktum. Mot slutet av matchen spelade i tur och ordning Hellqvist sedan Jacobsson fram Storberget som gjorde både 4-1 och 5-1.
MATCHENS LIRARE: PETER SIGFRIDSSON, QUANTCAST & MATTIAS HERMANSSON, SVEA.

Studion – Rävudden  4 – 0
Suleyman Sleyman, Henrique de Sousa, Oskar Andersson, Malte Wester.

Studion trummade igång som vanligt med ett bra och vägvinnande spel. Det roliga var att Rävudden hängde med riktigt bra inledningsvis men efter halva den första halvleken skapade Studion tre lägen inom loppet på fyra minuter. Först styrde Suleyman Sleyman in Oskar Anderssons inspel via stolpen till 1-0. Sedan dundrade Andersson bollen i insidan av stolpen och kanonaden avslutades med att Johan Hult slog en långboll till Henrique de Sousa som i sin tur stod för en fin bollnedtagning, drev ut mot höger samt slog in 2-0 efter ett tekniskt nummer. Efter en kvart slog Koen Kragting ett inlägg som Linus Ferde nickade över och det avslutet var värt ett bättre öde. I början på andra avgjordes matchen när Studion gick från 2-0 till 4-0 på sex minuter. Andersson gjorde 3-0 och måltjuven Malte Wester 4-0. Studion skuggar Svea och i den sista omgången möts de.
MATCHENS LIRARE: OSKAR ANDERSSON, STUDION.