Premier League 9:e omgången 2020

Rävudden – Svea  5 – 5
Henry Larsson 2, Caesar Knapp 2, Koen Kragting. S. Patric Jacobsson 4, Oscar Eisele.

Svea var serieledare, obesegrade och det första laget som kvalificerat sig för Reklamserens slutspel 2020. Detta var också första gången på 16 år som man klarat av den bedriften och därför var det överraskande att nästjumbon Rävudden gjorde 1-0, 2-0 och 3-0 inom loppet av fyra minuter! Linus Ferde drev i 30 meter, lirade ut till Koen Kragting som rullade in ettan. Henry Larsson dundrade in bollen via ribban vid det andra och så gjorde Caesar Knapp trean. Patric Jacobsson reducerade till 1-3 och då hade det bara gått nio minuter av matchen! Efter en kvart kom ytterligare en reducering och denna gång var det Oscar Eisele som var målskytt. I början på andra var det ett ställningskrig men efter en halvtimme blixtrade det till framför bägge målet ideligen. H Larsson rundade målvakten och rullade in 4-2 men bara minuten senare reducerade Svea för tredje gången genom Jacobsson. Nu fick Svea vittring på allvar och Jacobsson var helt fri men Per Olsson räddade, returen sköt Jens Storberget men Nicklas Thorgerzon stod på mållinjen och räddade. Till sist kom kvitteringen genom Jacobsson som därmed blev hattrickman. Ytterligare någon minut senare blev Jacobsson fyramålsskytt och Svea hade vänt 0-3 och 2-4 till ledning med 5-4, starkt! Dramatiken var inte över för när två minuter återstod dribblade sig Knapp fram, blev fälld, tog den efterföljande straffen och satte den säkert till 5-5! Med minuten kvar träffade H Larsson insidan av stolpen och till sist slutade den trevliga matchen 5-5. Svea är fortfarande obesegrade men man tappade serieledningen. De oavgjorda resultat de haft i år har varit mot just Rävudden.
MATCHENS LIRARE: PATRIC JACOBSSON, SVEA.

TV 4 – Studion  0 – 1
Daniel Wester.

Matchen mellan TV 4 och Studion hade glasklara förutsättningar. Om TV 4 vinner har de en teoretisk chans att nå slutspel och för Studion gäller också bara en seger för då går de upp i serieledning. Oavgjort var det ingen som ville ha! Efter en halvlek var dock ställningen 0-0. Den hetaste chansen hade Timo Böving men Max Eriksson räddade. Studion fick en drömstart på den andra halvleken när Daniel Wester förlängde Suleyman Sleymans passning retfullt in i mål. Fyran försökte att nå en kvittering men Studion var närmare ett 2-0 mål som när Malte Wester var igenom men Eriksson var bra i målet. Med åtta kvar hade Fyran sin stora kvitteringschans när Emil Falsen slog en lång boll och Jim Jansson stod felvänd mot målet från ganska nära mål men bakåtnicken resulterade inte. Tre minuter före slutsignalen var vi beredda att anteckna 2-0 när Böving fick fritt skottfält men Eriksson räddade igen. Studion vann med knappa 1-0 och går för första gången för i år upp i serieledning med en match kvar, just mot tvåan Svea.
MATCHENS LIRARE: MAX ERIKSSON, TV 4.