Premier League 10:e omgången 2020

Svea – Studion  1 – 9
Sv.
Jens Storberget. St. Filip Malmgren 4, Oskar Andersson 2, Malte Wester, Henrique de Sousa, Bosse Wester.

Dimman lättade, solen tittade fram och det blev 15 grader varmt precis lagom till Premier Leagues giganter Svea och Studion skulle göra upp om seriesegern. Studion förlorade just mot Svea i våras med 3-5 och har efter det radat upp seger på seger. Svea är Reklamseriens enda lag med förlustnollan intakt. Själva matchen var över efter åtta minuter då Studion var i ledningen med 3-0 och de två första målen kom när de var en man mer efter det att Filip Malmgren sett sitt skott lite turligt slinka in men det andra var snyggt efter en fin lobb. Det tredje målet svarade Malte Wester för när han snyggt rundade målvakten och där stod Richard Wester för en fin långpassning. Oskar Andersson såg till så att 3-0 blev till 5-0 efter två mål på två minuter där chippen var en riktig delikatess. I början på andra gjorde Henrique da Sousa 6-0 innan Svea fick lite luft under vingarna när de vackert reducerade till 1-6 där Patrik Eriksson nickade fram Jens Storberget som på volley sköt in bollen i nättaket. Vid 7-1 stod R Wester för en riktig kompispassning till Bosse Wester som fick lov att göra en akrobatisk luft tur innan han på volley satte dit bollen. Matchen slöt hela 9-1 efter ytterligare två mål av fyramålsskytten Malmgren. Reklamserien gratulerar Studion som vinner Premier League rättvist och samtidigt så gratuleras 15-åriga Malte Wester till skytteligatiteln i samma serie. Både Studion och Svea lyckönskas inför slutspelsmatcherna och visar Studion upp detta lir går inget lag säkert från Serie A. Svea har även en kvalmatch kl 06.00 på finaldagen, då är väl inte ens tuppen uppe.
MATCHENS LIRARE: BOSSE WESTER, STUDION.

Quantcast – TV 4  2 – 6
Q.
David Piehl, Jens Bäck. T. Max Nyqvist 3, Erik Salinger, Emanuel Falsen, Marcus Skarphagen.

Lagom till den sista matchen så gjorde TV 4 sin offensivt sett årets bästa halvlek när de gick till en halvtidsvila med en 5-0 ledning efter rena storspelet. Max Nyqvist gjorde 1-0 och 2-0 och vid det andra målet så löpte han 40 meter innan han rullade in bollen. Efter en kvart kom både 3-0, 4-0 och 5-0. Trean gjordes av Erik Salinger efter passning från Samuel Andersson (välkommen tillbaka), det fjärde målet sköt Emanuel Falsen (seger i den interna skytteligan) och femman satte Marcus Skarphagen dit efter ett fantastiskt förarbete av Nyqvist. Quantcast var långt ifrån dåliga utan spelade stundtals bra men det gick inte att göra mål på formstarka Max Eriksson inledningsvis. Kenneth Johansson, David Piehl, Victoria Riesterer och Stefan Szczepanski försökte men Eriksson slängde sig till höger, vänster, höger och vänster igen när han låg raklång efter marken och tippade bollarna till hörna. Noterbart var också att Andersson hade en klockren stolpe vid första bollberöringen och Skarphagen chippade snyggt en boll i stolpe. Den andra halvleken var lika öppen i det härliga höstvädret. Nyqvist gjorde 6-0 innan äntligen Q fick hål på sina motståndare efter mål av Piehl och Jens Björk. Välkommen tillbaka nästa år som vi hoppas på blir ett normalt år.
MATCHENS LIRARE: MAX NYQVIST, TV 4.