Serie A 2:a omgången 2020

AC Kungen – Scrive  1 – 2
Jonas Löhr. S. Johan Gardner, Kevin Strandell.

AC Kungen och Scrive vevade igång ett överraskande högt tempo men så många klara målchanser hade vi inte att skriva hem om under första halvlek. Scrive var närmast ett mål men Roger Folkhage gjorde några fina räddningar. Efter en halvtimme började det hända saker framför målen och slutminuterna blev dramatiska. Johan Gardner drog till med en stenhård frispark från 20 meter längs marken och bollen gick igenom allt och alla inne i straffområdet, 1-0! Kvitteringen kom lite överraskande i detta skede av matchen två minuter senare när Jonas Löhr elegant klackade in Jon Widefjälls fina inspel. Ytterligare några minuter senare petade Kevin Strandell in 2-1 på en retur efter ett skott från Haris Kolenovic. I sista minuten tryckte Kungen upp mycket folk inne i straffområdet och i all kalabalik fick en liggande försvarare bollen på sig. Kungens spelare signalerade för hands men från domarens position såg man inte det. Hade det funnits linjedomare och VAR så hade det givetvis blåsts straff men sådant brukar jämna ut sig under seriens gång.
MATCHENS LIRARE: JOHAN GARDNER, SCRIVE.

FC Asedo – NENT SPORT  3 – 2
Vasilis Birbas, Tobias Uller, Rickard Engmark. N. Karin Norman, Amanda Tapper.

Det dök upp mycket folk i matchen mellan FC Asedo och NENT SPORT och precis när vi skulle skriva in 0-0 som halvtidsresultat så spelade Micke Roos fram Vasilis Birbas som petade in 1-0. Halvlekens behållning var Kevin Boisens räddning när han låg raklång längs marken och tippade ut bollen till hörna. I början på andra sköt Tobias Uller en kanon som nuddade en försvarare till 2-0. Istället för att vika ner sig kom NS in i en bra period och Axel Göransson fick ett fritt läge men Boisen räddade. Några minuter senare sköt Karin Norman ett skott som även den tog på en försvarare som ställde målvakten. Göransson fick sedan på ett svepande skott som strök stolpen och där var kvitteringen nära. Spelet vände och Kim Karlsson fick ett läge men Jacob Johansson fläkte sig likt Glenn Hysén när han spelade i Liverpool och avvärjde skottet. Med fem kvar drev Erik Bäckrud bollen 30 meter men bollen gick strax utanför. Minuten senare lyfte Jakob Uggla bollen över målvakten men som en räddande ängel dök Alexander Valentini upp och på något mirakulöst sätt fick han bort bollen på mållinjen. NS var verkligen på gång. Med minuten kvar kom istället 3-1 genom Rickard Engmark som stötte in bollen i öppet mål efter en fin passning från Uller. Med 30 sekunder kvar smällde Amanda Tapper upp 2-3 i högra krysset men de hann inte skapa en kvitteringschans. Kul match alla inblandade. När gjorde två kvinnor mål i samma match i Serie A? Vi får kolla med oraklet Storberget om det hänt. Oraklet; Det har aldrig hänt i Reklamseriens historia (sedan 1984) att två kvinnor gjort mål i samma match. Än mer anmärkningsvärt att det var ifrån samma lag. Senast en kvinna gjorde mål i Serie A var 2008. Detta är helt unikt!
MATCHENS LIRARE: KEVIN BOISEN, FC ASEDO.

Bizkit Havas – BOW Reklam  1 – 5
Bi.
Peter Arnesson. Bo. Henrik Bennarp 2, Nils-Eric Johansson, Henrik Hellström, Peter Lundberg.

BOW reklam har fått en flygande start på säsongen och efter 6-1 i premiären så följde man upp med en femetta mot Bizkit Havas. Det var relativt jämnt inledningsvis men efter en kvart kliver Nils-Eric Johansson några meter över mittlinjen och passar in bollen längs marken. Den gick igenom alla inne i straffområdet där Henrik Bennarp täckte målvakten och bollen smet in till 1-0. Några minuter senare driver Bennarp fram bollen, spelar vägg med Daniel Hesser och gör behärskat 2-0 som också blev halvtidsresultat. I början på andra träffar Christer Mattiasson stolpen och så länge inte trean kom så var det match. Efter en halvtimme rundande Henrik Hellström målvakten och rullade in 3-0 och det kändes som spiken. Under sista sju-åtta minuterna gick BOW från 3-0 till 5-1. Bennarp gjorde sitt andra mål och så satte Peter Lundberg sitt tredje mål för säsongen. Peter Arnesson tröstmålade för Bizkit och Victor Jeansson träffade stolpen. Andreas Larsson i BOW:s mål spelade strålande hela matchen och det gjorde även Andreas Hagelin.
MATCHENS LIRARE: HENRIK BENNARP, BOW REKLAM.

Dandy Dots – Beirut Café/AGO  2 – 3
Jonas Andersson, Johan Bergström. B. Franco Karroum 2, Elias Karroum.

Beirut Café/AGO och Dandy Dots bjöd på en öppen och trevlig match i sommarhettan! Den första halvleken innehöll många spännande fotbollshändelser. Redan i matchminut två lirade Emilian Ninas fram Franco Karroum som med ett direktskott sköt 1-0 i diagonal gavel. Några minuter senare sköt formstarka Åke Ringwall en kanon som ¨träffade¨ Jonas Andersson i huvudet nära målet men bollen gick över. Sedan stod matchen och vägde där det var lika nära 1-1 som 2-0. Pelle Möller träffade stolpens insida och Per Apelgren träffade ribba ner men med tre kvar till halvtidsvila spelade Elias Karroum vägg med alltid så placeringssäkra Apelgren och 2-0 var ett faktum. DD fick en drömstart på andra när Ringwall smekte fram en underbar passning till Andersson som reducerade. Nu stod matchen och vägde igen där det återigen var lika nära 3-1 som 2-2. Efter en halvtimme drev F Karroum bollen i 35 meter innan han rullade in 3-1. Bara 20 sekunder senare fick vi se ett fint triangelspel mellan Ringwall, Möller och målskytten Johan Bergström till 2-3. Mot slutet låg DD på för en kvittering och det var nära när Bergström efter en hörna nickade strax utanför men BC/A höll undan och har full pott på två matcher.
MATCHENS LIRARE: FRANCO KARROUM, BEIRUT CAFÈ/AGO.