Serie A 3:e omgången 2020

Bizkit Havas – Mediekompaniet  3 – 3
David Andeborn 2, Adam Rådås. M. Isac Månsson 2, Johan Sund.

Bizkit Havas och Mediekompaniet bjöd på en härlig kamp i sommarhettan. Det var Bizkit som tog ledningen efter det att David Andeborn vänt bort sin bevakare och skjuti 1-0 diagonal gavel. I mitten på halvleken vände MK på steken under loppet av tre minuter. Först bröt Johan Sund igenom och lirade ut bollen till Isac Månsson som satte dit kvitteringen till 1-1 och minuterna senare stänkte Sund in 2-1 från ganska nära håll. Precis innan halvtid var ett kvitteringsmål nära när Jörgen Lindqvist slog en öppnande boll till Andeborn men Niclas Apelgren räddade friläget. Istället för 2-2 kontrade I Månsson in 3-1 i inledningen på andra. I detta läge av matchen kändes det som om MK skulle segla ifrån sakta men säkert och det trodde nog de själva också. Men Bizkit ville annorlunda då de kom in i en andra andning där först Peter Arnesson nickade i ribban och några minuter senare fick Andeborn se sitt skott med lite tur slinka in. Nu blev det än mer fart på Bizkit där Arnesson/Andeborn stod för ett fint förarbete varpå bollen hamnade hos Adam Rådås som vig som Messi gjorde några kroppsfinter innan 3-3 satt i nätmaskorna. Allt tröttare spelare gick för ett segermål och under matchens sista 45 sekunder fick bägge lagen var sitt gyllene läge. Arnesson och Björn Ericsson hade ett "två mot ett läge" från halva plan men den förstnämnda lobbade i ett tidigt läge och bollen gick över. I de absolut sista sekunderna fick Calle Major på ett skott som smet strax utanför diagonal stolpe. Det blev broderligt 3-3!
MATCHENS LIRARE: ADAM RÅDÅS, BIZKIT HAVAS.

Scrive – Beirut Café/AGO  3 – 3
Johan Lundqvist 2, Emil Roos. B. Franco Karroum, Jonas Bodin, Per Jonsén.

Scrive tog ledningen med 1-0 innan Beirut Café/AGO hade vaknat när Johan Gardner lirade till Fredrik Jansson som i sin tur spelade fram till målskytten Emil Roos. Efterhand trummade BC/A igång sitt spel och i den tionde minuten tog Franco Karroum emot bollen, vände sig om och placerade in 1-1 från 17-18 meter med ett skott i gaveln. I anfallet efter drev sedan Emilian Ninas bollen i 30 meter men skottet gick strax utanför. Sedan lobbade Johan Lundqvist från långt håll men bollen tog i överkanten på ribban. En episod som vi kommer att minnas var när Peter Waltre var hårt pressad nere i eget hörn men han lurade samtliga närvarande på Skytteholms IP när han gjorde en överstegsfint som rev ner applåder. Fem minuter in på andra hade 1-1 blivit 2-2 efter det att Lundqvist gjort 2-1 och så stötte Jonas Bodin in Ninas passning i öppet mål till 2-2. Med kvarten kvar tog BC/A ett litet grepp om matchen. Ali Hussein sköt två liknande skott med någon minuts mellanrum men bägge gångerna låg målvaktsreserven Michael Björling raklång längs marken och tippade ut bollen med otroliga enhandsräddningar. Det visste vi inte att han hade i verktygslådan. Till sist kom ett rättvist ledningsmål när Per Jonsén klackade in F Karroums väl avvägda passning. Men tio sekunder före full tid kom lite överraskande en kvittering till 3-3 från Lundqvist. Scrive har haft lite flyt i slutminuterna två matcher i rad. BC/A behåller sin ställning som obesegrade i serien trots detta snöpliga poängtapp.
MATCHENS LIRARE: PETER WALTRE, BEIRUT CAFÈ/AGO & MICHAEL BJÖRLING, SCRIVE.

BOW reklam – FC Asedo  3 – 4
Henrik Bennarp, Henrik Hellström, Daniel Hesser. F. Tobias Uller 2, Amadeo Valentini, Vasilis Birbas.

Matchen mellan BOW reklam och FC Asedo var en tidig seriefinal och det var lite extra testosteron hos några spelare. BOW började bäst i sina nya Lila tröjor (nu behöver de aldrig byta matchställ vid ¨bortamatcher¨) och efter fyra minuter hade de träffat stolpen två gånger genom Henrik Bennarp och Janne Berg. Vad var då inte naturligare än att Asedo skulle ta ledningen och det var precis de som hände när Tobias Uller pangade in 1-0 i gaveln. Efter en kvart kom även 2-0 genom Uller som fick på en ruggig kanon invid stolpen. I anfallet efter träffade BOW stolpen för tredje gången och för andra gången av Berg. Där var 2-1 nära men det kunde lika gärna varit 3-0 då Andreas Larsson räddade Uller från att bli hattrickman. För att BOW skulle få känning krävdes ett snabbt mål i andra och redan efter 20 sekunder vek Bennarp in från vänsterkanten och sköt ett lågt skott invid vänstra stolpen. Två minuter senare sköt Amadeo Valentini ett bra skott men Larsson var uppe och räddade i krysset. Istället för 3-1 var kvitteringen till 2-2 ett faktum när Henrik Hellström förvaltade Peter Lundbergs passning på bästa sätt någon minut senare. Efter en halvtimme hettade det till framför bägge målen och först ut var Hellström som sköt i ribban (fjärde virkträffen), Amadeo Valentini satte dit 3-2 och Hellström lirade fram Daniel Hesser till 3-3. Det lutade åt ett kryss även i denna Serie A match men fyra minuter före full tid sköt Vasilis Birbas 4-3 med ett bra skott och Asedo är nya serieledare.
MATCHENS LIRARE: TOBIAS ULLER, FC ASEDO.

AC Kungen – Dandy Dots  3 – 1
Jonny Kasskawo, Johan Hageus, Rutger Lindquist. D. Johan Ländin.

Det har varit ett helt underbart väder hittills under höstsäsongen men i dag låg dimman tät och man hörde mistluren från sjön. Men lagom framme vid Skytteholms IP tittade solen fram och det blev en vädersuccé igen. Redan kl 06.15 var hela Dandy Dots lag samlat, starkt! AC Kungen spelade disciplinerat, hade ett ramstarkt försvar och kontrade giftigt. Dessutom fick man ¨enkla¨ mål. I den tionde minuten sköt Thomas Hanusek ett bra skott, det blev retur och med en fin teknik slog Jonny Kasskawo in bollen till 1-0. Bara tre minuter senare kom även 2-0 efter att Johan Hageus utnyttjat Kasskawos fina passning på bästa sätt. DD var nära att reducera när Johan Ländin drev 25 meter men Klaus Bengtsson gjorde en bra räddning. Halvleken avslutades med att formstarka Hageus stod för en bicycletas och så träffade han stolpen i anfallet efter. I den andra halvleken stod matchen och vägde. Kungen blev allt tröttare och efter en halvtimme fick vi se ett vackert mål när Ländin fick till en maskerad lobb från halva plan, 1-2. Nu fick DD en energiinjektion och anföll men istället för 2-2 så kontrade Kungen och Roger Folkhage drev framåt i planen, spelade ut till Hageus som slog en genialisk genomskärare och vid bortre stolpen vräkte sig Rutger Lindquist fram och stötte in 3-1. Ett mycket psykologiskt mål. Det hade kunnat bli match igen när en omarkerad Ländin var fri framför mål men Bengtsson stod för en fin enhandsräddning likt en hockeymålvakt. Kungen bärgade tre pinnar.
MATCHENS LIRARE: JOHAN HAGEUS, AC KUNGEN & JOHAN LÄNDIN, DANDY DOTS.