Serie A 4:e omgången 2020

FC Asedo – Mediekompaniet  0 – 2
Jesper Måwe, Johan Sund.

Matchen mellan FC Asedo och Mediekompaniet var en repris på fjolårets final! Då vann MK på straffar och dagens duell blev även den jämn. MK tog hem laget längre än vanligt, hade ett gediget försvarsspel och kontrade giftigt. Johan Sund drog en gubbe och sköt ett bra skott som slickade stolpen, sedan testade Jesper Måwe vänstern men Filip Flink räddade på mållinjen. I anfallet efter fick just Flink iväg ett bra markskott men David Balsam var med på noterna. Det stod 0-0 i halvtid och det stod fortfarande 0-0 efter en halvtimme. Niklas Karlsson hade spelat fram Sund med en fin passning men skottet gick över. När man började fundera på ett mållöst resultat slog Nicklas Bauer en fin crosspassning och vid bortre stolpen stod Måwe som på ett tekniskt sätt fick han till en fantastisk volley till 1-0. Asedo tryckte på mot slutet men de chanser som kom igenom det betongsäkra försvaret tog Balsam hand om. Med fem minuter kvar drev Sund igenom som bara han kan i hela Reklamserien innan han pangade in segermålet 2-0. Asedo tappade serieledningen i den jämna tabellen.
MATCHENS LIRARE: JOHAN SUND, MEDIEKOMPANIET.

NENT SPORT – Bizkit Havas  2 – 5
N.
Erik Bäckrud 2. B. David Andeborn 3, Peter Arnesson, Adam Rådås.

Bizkit Havas tryckte gasen i botten från start och David Andeborn fick till ett direktskott till 1-0. Peter Arnesson sköt ett närskott men Calle Gisselsson räddade och i den tionde minuten kom 2-0 genom Arnesson efter ett fint förarbete av Andeborn och Gustav Lundström (härligt att du är tillbaka). NENT SPORT har haft lite oflyt i år och idag kom det två spelare efter en kvart och ytterligare två i halvtid p.g.a. trafikproblem på E4. Matchen flyttades fram 10 minuter och innan halvtid sköt Erik Bäckrud 1-2 efter en fin skarvpassning från Tobias Wimnell. I början på andra hände helt avgörande situationer för matchen. Axel Göransson slog en bra hörna och vid bortre stolpen stod Wimnell men sköt volleyn över och istället för 2-2 stod det 4-1 på anslagstavlan minuten senare. Lundström slog en crossboll till Andeborn som fick till ett hårt och lurigt skott som smet in invid stolpen till 3-1 och så satte Adam Rådås dit 4-1. Efter en halvtimme kom även femettan och på nytt var det Andeborn som bokfördes för målet. Hans tredje för dagen och i den förra matchen gick inte bollarna in men idag gick allt in. Bäckrud hyfsade till siffrorna till 5-2. Bizkit har haft en fantastisk fin period. Först gick man från 1-3 till 3-3 mot de regerande mästarna Mediekompaniet, sedan vände man 1-3 till 5-3 mot serieledarna FC Asedo och idag slog man till med en ny seger.
MATCHENS LIRARE: DAVID ANDEBORN, BIZKIT HAVAS.

Dandy Dots – Scrive  1 – 5
Emre Yilmaz. S. Haris Kolenovic 2, Philip Thorén, Johan Gardner, Henrik Wiss.

Den fösta halvleken mellan Dandy Dots och Scrive innehöll mängder av målchanser. Scrive utnyttjade ett försvarsslarv till 1-0. Henrik Wiss sköt men bollen tog i ribban och så vände Åke Ringwall på en femöring men Stefan Tengvall räddade närskottet. Sedan svarade DD för ett nytt försvarsslarv men denna gång räddade Magnus Lindblads Haris Kolenovics skott. Minuterna senare lyckades dock Kolenovic göra 2-0. Michael Björling var sedan osjälvisk i ett friläge och passade till Wiss men bollen tog i stolpen men när Johan Gardner testade vänstern var 3-0 ett faktum. Martin Augar slog en överlång passning mot bortre stolpen till Jonas Andersson som fick på en volley men Tengvall stod för en grym räddning. Den finns på film! I den andra flyttade DD fram spelet men Scrive kontrade och Björling lirade fram Thorén men skottet tog i insidan på stolpen. Duktige Johan Ländin fick på en riktig pärla mot det bortre krysset men Tengvall låg som en panter i luften och tippade ut bollen till en hörna. Efter en halvtimme spräckte till slut Emre Yilmaz nollan när han förvaltade Ringwalls passning på bästa sätt. DD bjöd upp på ett fantastiskt passningsspel och det var tajming i allt de gjorde. Med fem kvar avgjordes matchen. Ländin och Andersson hade ett bra läge till 3-2 men istället kontrade Scrive in både 4-1 och 5-1 inom loppet av en minut. Det fjärde målet stod det grymma radarparet Gardner/Wiss för där den förstnämnda stod för ett tekniskt nummer när han fick in bollen till den sistnämnda som nickade in bollen. Sedan blev Kolenovic tvåmåsskytt.
MATCHENS LIRARE: STEFAN TENGVALL, SCRIVE.

Beirut Café/AGO – AC Kungen 1 – 2
Emilian Ninas. A. Jerry Månsson, Thomas Hanusek.

Vinnaren i mötet mellan Beirut Café/AGO och AC Kungen skulle gå upp i serieledning där dock det sistnämnda laget skulle ¨bara¨ bli delad etta. De första dussinet minuter blev ovanligt öppna. Simon Gustafsson slog ett bra inlägg till Elias Karroum som via låret fick se bollen gå i stolpen och Johan Hageus nick från nära håll räddade Kristian Kaufmann. I den tionde minuten bröstbröt Anders Lennhagen ett inlägg strax utanför sitt eget straffområde, drev bollen 40 meter och spelade ut den till Jerry Månsson som vackert bredsidade in 1-0 i den bortre gaveln. Emilio Ninas curlade några minuter senare bollen i utsidan på stolpen. Med kvarten kvar började BC/A trycka på och Tim Karlsson spelade in bollen i straffområdet, Jonas Bodin lyfte på foten varpå Ninas fick ett bra läge och tryckte in 1-1. Nu började BC/A trycka på för ett segermål men den spelande coachen Stefan ¨Abris¨ Abrahamsson manade på sina allt tröttare lagkompisar. Med åtta kvar fick Thomas Hanusek bollen några meter från mittcirkeln på egen planhalva och han svarade för en sagolik lobb till 2-1 och vilt jubel utbröt bland Kungens spelare! Mot slutet tryckte BC/A på riktigt ordentligt och efter ett flipperspel fick de några lägen men Niklas Hedberg räddade två och en back det tredje. Kungen vann och det skiljer bara två poäng mellan serieledarna och det sjunde placerade laget som ligger strax utanför slutspelstrecket i den rekordjämna tabellen, kul!
MATCHENS LIRARE: THOMAS HANUSEK, AC KUNGEN.