Serie A 5:e omgången 2020

BOW reklam – NENT SPORT  5 – 3
Henrik Hellström 2, Magnus Nyström, Fredrik Eng, Peter Lundberg. N. Axel Göransson, Erik Bäckrud, Jacob Johansson.

Nuvarande serieledarna BOW reklam och nästjumbon NENT Sport möttes i vårens premiär i cupen och då vann BOW med hela 8-1. Denna match hade en helt annan karaktär men BOW spelade då som nu med ett lugn, fint passningsspel och en fantastisk offensiv. 1-0 målet var en delikatess där Lasse Åstrand slog en ¨markcrossboll¨ till Peter Lundberg, som i sin tur slog en perfekt passning till Henrik Hellström som kom farande och tryckte vackert upp bollen i nättaket. Med två minuter kvar till halvtidsvilan så lirade Shari Shahidi fram Axel Göransson som drog målvakten och smällde in 1-1. Efter första tio, tolv minuterna in på andra ändrades resultatet från 1-1 till 5-3 och BOW gjorde tre snabba inledningsvis till 4-1. Detta efter det att Magnus Nyström smällt in 2-1, ett direktskott efter en hörna från Nisse Johannson. Sedan utnyttjade Nyström ett försvarsslarv och lirade in bollen till Fredrik Eng som rullade in bollen i öppet mål till 3-1 och så lirade Johansson bollen till Peter Lundberg som satte dit 4-1. NS gav sig inte och Erik Bäckrud rundade BOW:s försvar på högersidan och pricksköt diagonalt kryss, 4-2! Några minuter senare gjorde Hellström sitt andra mål till 5-2 men ytterligare en gång så reducerade NS när Jacob Johansson gjorde 3-5. Sista sju, åtta minuterna jagade NS ännu en reducering men BOW höll undan och behåller sin serieledning. BOW presenterade två härliga nyförvärv i sann Reklamserieanda. Fredrik Eng var verkligen positiv mot alla och lirade bra boll. Den andra var Fredrik Olausson som såg att en motståndarspelare bytte vid målet vilken ingen i det laget såg så han gick fram och påpekade att de spelade med en man mindre, stort!
MATCHENS LIRARE: FREDRIK ENG & FREDRIK OLAUSSON, BOW REKLAM.

AC Kungen – FC Asedo  1 – 5
Anders Lennhagen. F. Amadeo Valentini 3, Kim Karlsson, Martin Leinar.

FC Asedo fick en bra start mot varannandagslaget AC Kungen och redan efter sex minuter stod det 2-0. Först hittade Christoffer Jönsson in med ett perfekt inspel till en omarkerad Amadeo Valentini som gjorde 1-0. När sedan Filip Flink slog en bra hörna så stod samma man än mer omarkerad och på volley rakade han vackert in 2-0. Efter dussinet minuter så trodde alla att Roger Folkhage skulle slå ett inlägg men han slog bollen mot den främre stolpen från högerkanten och bollen var på väg mot mållinjen i det öppna målet men målvakten Christian Valentini fläkte sig och fick bort bollen på mållinjen. Frågan var om det var mål eller inte? Domaren kallade till sig de båda lagkaptenerna och för första gången någonsin fick de klunsa om det var mål. Det blev inte mål! I anfallet efter formligen dundrade Anders Lennhagen in 1-2! Precis innan halvtid slog Niclas Bergh ett inlägg i ribban och i anfallet efter så klackade Kim Karlsson in Flinks skott till 3-1. I början på andra hade Kungen ett fint anfall via Jerry Månsson, Rutger Lindquist och Bergh där den sistnämnda sköt i gaveln. Under sista tio, tolv minuterna kroknade Kungen samtidigt som Asedo ångade på och nu gjorde Niklas Hedberg den ena räddningen efter den andra. Och så hände något mycket märkligt när Rulle var inne i eget straffområde och räddade på mållinjen tre gånger, man mognar när man blir äldre! Martin Leinar gjorde dock 4-1 och i slutsekunderna fastställde Adeso 5-1 efter det att hattrickmannen Amadeo Valentini gjorde 5-1.
MATCHENS LIRARE: AMADEO VALENTINO, FC ASEDO & RUTGER LINDQUIST, AC KUNGEN.

Bizkit Havas - Beirut Café/AGO  3 - 2
Bi.
David Andeborn 2, Patrik Engström. Be. Peter Waltre, Simon Gustafsson.

Beirut Café/AGO och Bizkit Havas bjöd på en härlig första halvlek i sann Reklamserieanda och vi fick även se tre granna mål! I den sjätte minuten är det ett fint triangelspel mellan Adam Rådås, Peter Arnesson och målskytten David Andeborn till 1-0. Även tvåan hängde i luften när för dagen mycket vassa Patrik Engström drog en gubbe men skottet gick strax utanför. Istället för 2-0 kom 1-1 två minuter senare när Fredrik Dahlin hittade in till Elias Karroum, som i ett targetläge, vilket han är bäst på i hela Reklamserien, lirade ut till Peter Waltre som i sin tur vackert pricksköt vänstra krysset, ett klassmål. Efter ett jämnt ställningskrig resten av halvleken så fick vi se ytterligare ett vackert mål när E Karroum slog ett väl avvägt inlägg mot bortre stolpen där Simon Gustafsson formligen flög fram och med en språngnick gjorde han 2-1. Efter en halvtimme kontrade Bizkit in 2-2 efter att Andeborn skjutit ett bra skott och detta var hans sjunde seriemål för säsongen. Det kändes som att ett kryss vore ett rättvist resultat men vändningarnas mästare, Bizkit, ville annat. Andreas Malmfält slog in en boll framför mål och där kom Engström farande och sköt ett direktskott. Kristian Kaufmann räddade men en liggande Engström reste sig och slog in returen med fyra kvar. BC/A skulle får ett jätteläge innan allt var slut och det var när Gustafsson slog en diagonal passning genom straffområdet och vid bortre stolpen stod Waltre men fick inte till skottet mot ett öppet mål. Bizkits formkurva fortsätter.
MATCHENS LIRARE: PATRIK ENGSTRÖM, BIZKIT HAVAS.

Mediekompaniet – Dandy Dots  4 – 1
Niklas Karlsson, Nicklas Bauer, Johan Sund, Isac Månsson. D. Jonas Andersson.

Det har hänt några gånger förr genom åren och det hände i dag att två lag som möts inom loppet av några dagar i både serien och cupen tar det som en match men som räknas för två. Allt eller inget! Inledningen mellan Mediekompaniet och Dandy Dots var relativt jämn. DD får en dimension extra i laget i och med att Birhan Akdag och även Oscar Wigart deltar. DD kom i ett bra två mot ett läge och Pelle Möller spelade in till Wigart som sköt på ett tillslag förbi målvakten men Nicklas Bauer stod på mållinjen och bröstade bort det hårda skottet. Efter en kvart kom så matchens första mål och det var Niklas Karlsson som bokfördes för det. I den andra halvleken stod det och vägde men efter en halvtimme kom ett avgörande moment. Först spelade Wigart fram Marcus Johansson, som stod fri vid bortre stolpen men David Balsam räddade skottet och istället för 1-1 så slog Jose Montiero en genialisk stickare till Bauer som löpte sig fri från halva plan och bredsidagen in 2-0. Fem minuter före full tid tändes ett hopp hos DD när Jonas Andersson vågade sticka fram huvudet efter ett knallhårt skott och från en dålig vinkel satt bollen i nättaket. Målskytten fick byta och fundera på hur ont i huvudet han verkligen hade. DD kvitteringsjakt hann inte inledas för Johan Sund körde ett äkta solo till 3-1 minuten senare. Av bara farten gjorde Isac Månsson 4-1. Åke Ringwall hade chansen att hyfsa till siffrorna men nicken från nära håll gick över ett öppet mål. MK är i cupfinal för andra året i rad.
MATCHENS LIRARE: JONAS ANDERSSON, DANDY DOTS.