Serie A 6:e omgången 2020

BOW reklam – Mediekompaniet  1 – 2
Magnus Nyström. M. Nicklas Bauer 2.

I dag var det dags för en toppmatch när serieledarna BOW reklam tog emot trean Mediekompaniet. En ganska jämn men händelsefattig inledning på matchen så fick vi till sist lite fart och tre bra avslut kom i tät följd. Niklas Karlsson bröstpassade till Nicklas Bauer som sköt en kanon strax utanför och så nickade Bauer från ganska nära håll i utsidan av gaveln. Det var dock BOW som gjorde det första målet när Magnus Nyström spelade in bollen framför mål, Patrik Åkerlind störde målvakten varpå bollen slank in invid stolpen. Fem minuter in på den andra halvleken hände två matchavgörande saker! Först lirade Jesper Måwe fram formstarka Bauer men han sköt över från ett bra läge. Spelet vände och Nyström slog ett perfekt inlägg där Henrik Hellström stod bra placerad och nicklobbade över målvakten men bollen studsade i stolpen. 2-0 där och matchen hade fått ett annat förlopp. BOW tog hem laget sista kvarten och MK tog ett bastant grepp om spelet där 55-årige Henrik Strömblad blev allt svettigare när han räddade det ena skottet efter det andra. Frågan var om det skulle komma någon kvittering? Med sex kvar kom den till sist när en BOW försvarare stoppade ett inlägg med utsträckt högerarm, straff och den smällde Bauer upp otagbart i det högre krysset. Bara två minuter senare hade MK vänt 0-1 till 2-1 och på nytt var det Bauer som var målskytt efter ett fint förarbete av Måwe! När man försvarat så länge är det svår att ställa om till anfall men BOW försökte i alla fall. De skulle få ett läge när Fredrik Eng sköt från ganska nära håll från vänster sida men David Balsam räddade precis så att det räckte till hörna, MK vann!
MATCHENS LIRARE: NICKLAS BAUER, MEDIEKOMPANIET.

Scrive – Bizkit Havas  3 – 2
Johan Lundqvist 2, Johan Gardner. B. Patrik Engström, David Andeborn.

Både Scrive och Bizkit Havas bjöd på en öppen och offensiv fotboll med mängder av målchanser. Som vanligt släppte Bizkit in första målet när Haris Kolenovic hittade in med ett instick till Johan Gardner som stod med ryggen mot mål. Han vände sig om och dunkade upp bollen med vänstern i nättaket, 1-0! Minuterna senare var det lika nära 1-1 som 2-0 när först David Andeborn körde ett nytt solo med två bl.a. två fina skottfinter men han fick inte till avslutet och sedan slog Michael Björling en fin hörna men Kolenovics nick gick strax över. Några minuter senare slog Andeborn en genialisk passning till Patrik Engström som stod vid bortre stolpen och behövde bara bredsida in 1-1 i öppet mål. Efter kvitteringen hade Bizkit en bra period. Farid Hafsi bröt igenom men Stefan Tengvall reflexräddade. Scrive stack emellan och Kolenovic fick ett fritt läge men nu var det Anton Jormeus tur att briljera. Precis innan halvtid stod Scrive för ett klassmål när Björling lirade bollen till Henrik Wiss som i sin tur serverade Johan Lundqvist öppet mål till 2-1. I början på andra hade bägge lagen bra lägen och först ut var Björn Ericsson som nickade Johan Gagneus hörna i ribban. Lundqvist hittade en fin passning mot bortre stolpen men Jormeus stod för en grym räddning på Björlings skott och i anfallet efter var det Patrik Engström som lirade fram Peter Arnesson men nu räddade Tengvall ett givet mål. Med sju minuter kvar fick Scrive en straff efter hands och den förvaltade Andeborn på bästa sätt till 2-2! Nu gick Bizkit för segern och radade upp två, tre bra chanser men Tengvall briljerade. Mitt i pressen stack Scrive upp och tilldelades en hörna. Björling slog den, Kolenovis nickpassade fram till Lundqvist som stod omarkerad och stötte in ledningsmålet 3-2. Bizkit tryckte på i slutminuterna men Tengvall höll tätt, en bra match som kanske skulle slutit med ett kryss.
MATCHENS LIRARE: STEFAN TENGVALL, SCRIVE.

Beirut Café/AGO – FC Asedo  3 – 2
Emilio Ninas 2, Franco Karroum. F. Ola Grändås, Martin Leinar.

FC Asedo gick för serieledning och ägde bollen de tre första minuterna på Beirut Café/AGO:s planhalva och till sist curlade Ola Grändås vackert in 1-0. Detta var starten på höstens absolut bästa match i sann Reklamserieanda. I mitten på första halvlek så fick för dagen mycket pigga Emilio Ninas fritt skottfält och tryckte in 1-1 efter att bollen touchat på en försvarare. Bägge lagen hade sedan varsitt läge som var nära att resultera. Först spelade Grändås in bollen till Amadeo Valentini men skottet träffade stolpen och så lirade Tim Karlsson snett bakåt till Ali Hussein, vilket steg, som även han var mycket vass idag men skottet gick över. Den andra halvleken var mycket sevärd och båda lagens omställningar var i högsta fart och de kom ideligen. Filip Flink dundrade ett skott i ribban, Ninas skruvade en boll strax utanför och Hussein hittade Simon Gustafsson vid bortre stolpen men Alexander Valentini gjorde en helt fantastisk räddning. Efter en halvtimme spelade Hussein fram till Ninas som bredsidade in 2-1 i bortre gaveln. Efter det målet tog BC/A hem laget och fredade sitt mål men Asedo tryckte på alltmer och med fem kvar orkade de inte hålla emot. Martin Leinar gjorde en fantastisk prestation när han skottfintade bort en försvarare, avancerade fram mot mål och trots mängder med folk i boxen hittade han en lucka vid bortre gaveln, 2-2! Nu gick Asedo för segern och kom i två flygande anfall där först Kim Karlsson träffade stolpen (3:e gången) och så fick Grändås på ett bra skott men Kristian Kaufmann fick yttersta tåspetsen på bollen och förhindrade därmed ett givet mål. Matchen skulle få en sista målchans med 30 sekunder kvar när Franco Karroum sköt via en försvarare och bollen skruvades förbi en maktlös målvakt. Elias Karroum följde bollbanan in över mållinjen, halkade samtidigt men bollen rullade in i mål med lite flyt. En mycket bra match var över, det hade inte varit orättvist med ett kryss som jag faktiskt tror att bägge lagen varit nöjda med. I den rekordjämna tabellen skiljer endast tre poäng mellan serieledarna och sjunde laget utanför slutspelsstrecket.
MATCHENS LIRARE: ALI HUSSEIN & EMILIO NINAS, BEIRUT CAFE/AGO.

NENT SPORT – Dandy Dots  0 – 1
Johan Ländin.

Veckans sista match och ett äkta jumbomöte väntade mellan NENT SPORT och Dandy Dots! Med tanke på tempot, inställningen och pulsen i matchen så kändes det mer som en match kring slutspelsstrecket. Lagen tog ut varandra och väldigt få målchanser skapades under den första halvleken. Vi fick se två stycken och bägge var från NS. Först spelade Erik Bäckrud in bollen till Jacob Johansson men han stötte bollen strax utanför och så spelade Johan Fryklund en långboll som Daniel La Placa styrde i bröstet på Max Brådhe. I början på andra hade DD en bra period i matchen och nämnas skall att de hade hela fyra Distrikts Förbundskaptener i laget. NS stack dock emellan och Axel Göransson fick ett friläge men han lyfte bollen över. DD var som sagt inne i ett stim och Brådhe slog en långboll från eget straffområde till Oscar Wigart som nickade ner bollen till Johan Ländin som kom farande bakifrån och fick på ett bra skott som dock Ludvig Book gjorde en grym räddning på men Ländin reste sig upp och hårt trängd fick han in returen till 1-0. Efter en halvtimme spelade NS ett kortpassningsspel inne i motståndarnas straffområd och till sist hamnade bollen hos Göransson men Brådhe tog närskottet. Resten av matchen var ett långt, tufft men juste ställningskrig mellan de bägge lagen. Till sist ljöd slutsignalen och DD gick segrande ur striden med en knapp 1-0 seger.
MATCHENS LIRARE: MAX BRÅDHE, DANDY DOTS.