Serie A 7:e omgången 2020

Mediekompaniet – NENT SPORT  2 – 0
M.
Johan Sund 2.

I dag möttes botten mot toppen men det märktes definitivt inte. Det var nämligen NENT SPORT som redan efter tre minuter hade skaffat sig två bra lägen genom bröderna Axel Göransson och Erik Bäckrud. Det första skottet gick utanför diagonal stolpe och frisparken räddade Leslie Marsden. När väl Mediakompaniets Johan Sund fick bollen så sköt han 1-0 från 17-18 meter i burgaveln. Resten av matchen var ett ganska välspelat ställningskrig och efter en halvtimme bröt Sund ett uppspel, stod för en egen prestation där han hårt trängd fick till ett skott som betydde 2-0. Med fyra kvar trodde vi på en reducering när Viktor Dragnell Ek spelade snett bakåt till William Frej som kom farande bakifrån och sköt någon meter närmare än straffpunkten men Marsden reflexräddade och höll till sist nollan. MK fortsätter att vara serieledare medan NS går en kamp om att hänga kvar.
MATCHENS LIRARE: LESLIE MARSDEN, MEDIEKOMPANIET.

AC Kungen – Bizkit Havas  1 – 3
Göran Marklund. B. David Andeborn 3.

AC Kungen och Bizkit Havas låg på varsin sida om slutspelsstrecket och möttes i en äkta slutspelsduell. De båda målvakterna Gustaf Svensson och Andreas Hagelin höll nollan den första halvleken i dimman och elljuset! Den vassaste chansen hade Bizkit när Victor Jeansson sköt och Björn Ericsson lyfte returen över. Om något lag hade vunnit på poäng så vore det Kungen. Den andra halvleken var även den välspelad och efter en halvtimme började Kungen skapa några lägen och först ut var den härliga spelaren Göran Marklund som tog ner en långboll på bröstet vid kortlinjen, lobbade över en försvarare och drog på en volley med vänstern men Hagelin fick fingrarna på bollen som gick till hörna. Sedan stod Rutger Lindquist för en fantastisk nedtagning där det såg ut som han hade klister på dojan, han skottfintade två gånger om men skottet gick utanför. Precis när man började ana ett 0-0 resultat så bröt Jerry Månsson ett uppspel, spelade fram Marklund som rullade in 1-0 med fem kvar. I detta läge av matchen kändes det som ett segermål men man skall aldrig räkna ut vändningarnas mästare Bizkit. Minuten senare fick vi se ett grymt vackert mål efter ett triangelspel mellan Farid Hafsia, Peter Arnesson och målskytten David Andeborn. Kungen blev som paralyserat och tappade hela konceptet varpå Bizkit kontrade i anfallet efter där Andeborn sköt ett bra skott utanför straffområdet som touchade en försvarare och in i mål till 2-1. Ytterligare två minuter senare hände samma sak när Andeborn sköt via en försvarare och in i mål till 3-1. Kungen gick från att ligga tvåa till sjua i tabellen på fyra minuter och Bizkit vände alltså 0-1 till 3-1 på lika många minuter. Laget har verkligen ett flyt under denna höst, vilken vändning!
MATCHENS LIRARE: DAVID ANDEBORN, BIZKIT HAVAS.

FC Asedo – Scrive  3 – 3
Tobias Uller 2, Christoffer Jönsson. S. Johan Lundqvist, Johan Gardner, Thomas Hjelm.

FC Asedo och Scrive kände på varandra första tio men sedan slog Asedo till två gånger om inom loppet av fyra minuter så att 0-0 blev till 2-0! Sami Ingeborn lirade fram Tobias Uller till det första målet och vid det andra målet stod Uller för ett solo på högerkanten innan han serverade Christoffer Jönsson bollen framför mål som rakade in den. Scrive kom in i matchen igen i och med att Mathias Filipson brötpassade fram bollen till Johan Lundqvist som från ett fritt läge reducerade till 1-2. Detta gav Scrive energi och i inledningen på andra låg de på för en kvittering där Michael Björling slog ett inlägg men Kevin Boisen räddade Lundqvist skott. Några minuter senare var det dock kvitterat till 2-2. Haris Kolenovic blev fälld och Johan Gardner fullkomligt dundrade in straffen i nättaket. Scrive anföll igen och pigge Björling slog ett inlägg som Kolenovic nickade men Boisen räddade igen. Med sex minuter kvar var vändningen från 0-2 till 3-2 ett faktum när Thomas Hjelm höll sig framme och bokfördes för målet. Ett lite chockat Asedo tryckte på mot slutet men med två kvar kontrade Scrive och Hjelm träffade ribban. Istället för 4-2 sköt Uller 3-3 med minuten kvar att spela, vilken dramatik.
MATCHENS LIRARE: TOBIAS ULLER, FC ASEDO.

Dandy Dots – BOW reklam  3 – 6
D.
Oscar Wigart 2, Birhan Akdag. B. Henrik Hellström 4, Luca Gerbino Polo 2.

Vill man se på mål skall man gå på fotboll! BOW reklam och Dandy Dots bjöd på rena målkavalkaden. BOW gjorde mål på allt och var i en 5-1 ledning i halvtid, ett resultat som blev till 6-3 i inlednigen på andra. Henrik Hellström är i en ruskig form, såg snabbare ut än vanligt och även konditionen såg vassare ut vilket gjorde honom till en hattrickman redan innan halvtid. Det blev fyra till sist! Vid sin sida hade han debutanten och mycket vassa Luca Gerbino Polo som stänkte in två mål och en gång sköt han förbi alla men Andreas Roos stod som en räddande ängel på mållinjen och fick bort bollen. En annan spelare som var mycket alert i dag var Oscar Wigart som även han gjorde två mål. Det första var vackert när Roos bröt ett uppspel, slog en boll till Wigart som vann en duell på vänsterkanten, skar in mot mål och rullade in bollen via den närmsta stolpen. Vid hans andra mål blev han serverad av Jonas Andersson. Noterbart var att Thomas Bodström gjorde comeback i Reklamserien. Sista kvarten uteblev målen och BOW tog ett steg närmare slutspel medan DD fortfarande är jumbo. Birhan Akdag gjorde sitt första mål för i år.
MATCHENS LIRARE: HENRIK HELLSTRÖM, BOW REKLAM.