Serie A 8:e omgången 2020

Bizkit Havas – Dandy Dots  4 – 4
Adam Rådås, Självmål, Michael Wennemo, David Andeborn. D. Jonas Andersson 4.

Skytteligaledaren David Andeborn inledde med att skjuta i stolpens utsida! Sedan klev en annan skyttekung in i handlingarna! Jonas Andersson gjorde 1-0, 2-0 och 3-0 inom fem minuter. Det tredje målet var det 200:e i hans Reklamseriehistoria och därmed gick han upp på 11:e plats i Maratonligan. En position han tog från Peter Arnesson i Bizkit. Vid det första målet slog Mustafa Boukedjar inlägget, vid det andra var passningen från Markus Johansson och det tredje målet dunkade han in själv. Nu var väl uppförsbacken för stor för vändningarna mästare Bizkit Havas! Icke sa Nicke för efter en kvart reducerade de till 2-3 inom loppet på 30 sekunder. Först genom Adam Rådås som drog en försvarare, vek inåt planen samt sköt lågt från det hållet han kom från och det andra målet var ett äkta självmål. I början på andra gjorde Dandy Dots 4-2 och på nytt var den Andersson som stod för målet, vilken urladdning! Bizkit kom igen ytterligare en gång då Michael Wennemo drog en gubbe innan han curlade in bollen i nätet. Sista kvarten var ett ställningskrig där Bizkit jagade en kvittering men det var DD som hade de två giftigaste chanserna. Först när Niclas Lind sköt en volley men Anton Jormeus gjorde en grym enhandsräddning, sedan tre minuter före slutsignalen spelade Andersson snett inåt bakåt och från straffpunkten fick Birhan Akdag fritt skottfält men Jormeus svarade för en ny räddning. När endast trettio sekunder återstod så hade DD ett inkast från egen hörnflagga. Bizkit erövrade bollen och Wennermo fick skottläge. Han fintade två gånger för att få fritt skottfält men sedan sköt han och måltjuven Andeborn dök upp framför mål och touchade in 4-4 bollen med 10 sekunder kvar. Bizkit är höstens lag! Bittert för DD, en omgång återstår!
MATCHENS LIRARE: JONAS ANDERSSON, DANDY DOTS.

Scrive – Mediekompaniet  3 – 3
Henrik Wiss, Michael Björling, Johan Lundqvist. M. Johan Sund 3.

Freddy Hägglund centrade för Scrive vilket betydde att han spelat i Reklamserien i 37 år i rad. I inledningen på matchen så gick Michael Björling upp i en duell med målvakten Leslie Marsden varpå bollen hamnade framför fötterna på Philip Thoren men han sköt över. Det gjorde inte Johan Sund några minuter senare när han fick ett läge, 1-0! I anfallet efter var det dock kvitterat när Henrik Wiss laddade stora kanonen från 17-18 meter. Det var delad pott i halvtid och även efter en halvtimme. Då kom Mediekompaniet i en kontring och vi fick se ett vackert triangelspel mellan Isak Månsson, Mimo Qudri och målskytten Sund. Det målet kändes som ett segermål för MK men det skulle rinna mer vatten under broarna och mycket överraskande vände Scrive 1-2 till ledning 3-2 med två mål inom loppet av lika många minuter. Fredrik Jansson spelade snett bakåt till Björling som på ett direktskott sköt snyggt in bollen i mål och så sköt Johan Lundqvist ett skott som touchade en försvarare och in i mål. Helt plötsligt var det MK som fick jaga och med fem kvar fullbordade Sund sitt hattrick. Matchen slöt 3-3!
MATCHENS LIRARE: MICHAEL BJÖRLING, SCRIVE.

NENT SPORT – Beirut Café/AGO  5 – 4
N.
Axel Göransson 3, Erik Bäckrud, William Frej. B. Franco Karroum 2, Fredrik Andersson, Ali Hussein.

NENT SPORT dök upp med 13 laddade spelare för nu skulle de klara kvalplatsen. Efter en jämn inledning så gjorde NS två snabba mål efter en kvart inom loppet av två minuter. Axel Göransson spelade fram Erik Bäckrud till det första målet och det andra gjorde Göransson själv, det var ett riktigt klassmål där han ryckte sig loss, skar in och drog målvakten samt chippade in bollen. Precis i slutet på halvleken reducerade Franco Karroum. Sex minuter in på den andra halvleken tog Scrive en tvåmålsledning igen och det var formstarka Göransson som sköt 3-1. Minuten senare var det reducerat igen när Fredrik Andersson vände på en femöring. Efter en halvtimme hade Beirut Café/AGO ätit upp försprånget, 3-3! Efter dussinet minuter på andra var Göransson i farten igen och smällde in sitt tredje mål för dagen och NS var i ledningen med 4-3. Även denna gång svarade BC/A med ett mål direkt efter att motståndarna gjort ett och F Karroum slog in en retur efter ett skott från Andersson. Mot slutet gick bägge lagen för en seger och det skapades chanser i parti och minut. Vid två tillfällen var vi beredda att anteckna för mål när först F Karroum var igenom och även när Peter Waltre nickade strax över. Med minuten kvar till slutsignalen fick NS en hörna, den slog Daniel La Placa och bakifrån kom William Frej och nickade vackert in segermålet 5-4, vilken dramatik!
MATCHENS LIRARE: DANIEL LA PLACA, NENT SPORT.

BOW Reklam – AC Kungen  2 – 0  (WO)