Slutspel 2020 - Semifinaler

Scrive – Studion  1 – 2
Sc. Johan Lundqvist. St. Filip Malmgren, Daniel Wester.

Inledningen på matchen mellan Scrive och Sudion var relativt jämn. Scrive hade en fin rörlighet inledningsvis men det var Studion som gjorde 1-0 när Richard Wester och Filip Malmgren sågade sig igenom med dubbla väggpass och till sist rakade den sistnämnda in bollen. Bara två minuter senare var Malte Wester fri men Stefan Tengvall räddade med en fotparad. Scrive hade svårt att hitta klara målchanser och Stefan Eriksson i målet hade en lugn första halvlek. Studion var vassa inledningsvis av andra och M Wester slog en diagonal passning genom straffområdet men Henrique de Sousa sköt över. I anfallet efter ryckte Malmgren längs vänsterkanten och slog in bollen framför mål där M Wester dök upp men Fredrik Jansson räddade på mållinjen. Därför var det lite överraskande när kvitteringen till 1-1 kom efter det att kanonskytten Johan Gardner sköt, det blev retur och den rakade måltjuven Johan Lundqvist in. Nu fick Scrive vind i seglet men offensiven kom av sig efter ett äkta självmål där en försvarare spelade hem till målvakten, bollen hoppade över foten och den rullade mot ett öppet mål men Daniel Wester förlängde in bollen några centimeter från mållinjen, 2-1! Sex minuter före full tid sköt M Wester en kanon som Tengvall tippade i ribban. Scrive öste på i slutminuterna med en frispark, långa inkast och hörnor men Premier League-laget Studion höll undan och är framme i final, grattis! Vi tackar Scrive för en bra genomförd säsong. Både Pelle Ericsson och Robert Nordin dök upp och stöttade sina spelare och noterbart var att Ericsson inte hade kortbyxor på sig.
MATCHENS LIRARE: RICHARD WESTER, STUDION.

Mediekompaniet – FC Asedo  1 – 5
M. Johan Sund. F. Amadeo Valentini 2, Martin Leinar 2, Daniel Didrik.

6 oktober, svag dimma, 13 grader varmt. Det var förutsättningarna när giganterna Mediekompaniet och FC Asedo drabbade samman och det var MK som kom i två attacker direkt innan matchuret visat tre minuter. Det var Johan Sund som var i farten, det ena skottet gick utanför och det andra räddade Alexander Valentini. Fem minuter senare spelade Sund fram Isac Månsson men skottet gick över. I den tionde minuten fick Asedo sitt första läge där Ola Grändås slog en hård genomskärare och framför mål dök Amadeo Valentini upp i högsta fart och på ett tillslag satte han dit 1-0, ett klassmål! Tre minuter senare blev Daniel Didrik kapad, straff och den slog Martin Leinar bergsäkert in till 2-0. Nu blev uppförsbacken hastigt och olustigt för MK brant. Inte blev det bättre när Asedo gjorde 3-0 i början på andra då Vasilis Birbas kastade ett snabbt inkast till Christoffer Jönsson som i sin tur friställde tvåmålsskytten Amadeo Valentini. Trots att en kvart återstod av matchen kändes den avgjord! Efter en halvtimme kom 4-0 genom Didrik efter en genialisk passning från Birbas och 5-0 kom några minuter senare när även Leinar blev tvåmålsskytt. MK fick in ett tröstmål då Sund fick se sitt skott gå in via en försvarare. Asedo gratuleras till finalplatsen efter en äkta femetta. MK får trösta sig med att de är i cupfinalen!
MATCHENS LIRARE: AMADEO VALENTINI, FC ASEDO.