Serie A 1:a omgången 2023

BOW reklam/Verdana – Dandy Dots  2 – 4
Janne Berg, Fredrik Eng. D. Oscar Wigart, Jonas Elmqvist, Jonas Andersson, Kenneth Öberg.

Så var det dags för en rekordsen vårpremiär och redan efter några sekunder slog BOW reklam/Verdanas Fredrik Olausson en tunnel som sista man, ja då förstod man att Reklamserien var igång! I anfallet efter hade Birhan Akdag en chans men den 58-årige målvakten som gör sin 33:e säsong, Henrik Strömblad, räddade! I den åttonde minuten spelade veteranen Bosse Eriksson fram Oscar Wigart som via stolpen rullade in 1-0. Det var en öppen match och det var lika nära 1-1 som 2-0 och efter en kvart sköt evigt unge Janne Berg 1-1! Den andra halvleken var ett långt ställningskrig men efter en halvtimme fick vi se tre snabba mål. Dandy Dots stod först för ett fint triangelspel mellan Johan Bergström, Åke Ringwall och målskytten Jonas Elmqvist som smällde in bollen i diagonal gavel, ett vackert mål! Tre minuter senare var det dock kvitterat när Fredrik Eng sköt 2-2. Ytterligare en minut senare så gjorde Jonas Andersson 3-2 och det svängde om matchen. BOW var nära att kvittera för tredje gången men Niclas Lind räddade Bergs skott efter en hörnvariant. Mot slutet tryckte B/V på för en kvittering och lägen fanns men Magnus Lindblad höll tätt och istället kontrade DD in slutresultatet 4-2 i slutminuten när Kenneth Öberg förvaltade Akdags skottretur på bästa sätt.
MATCHENS LIRARE: JOHAN BERGSTRÖM, DANDY DOTS.

Studion – Viaplay Group  8 – 1
Christian Gröning 4, Rasim Reyz 3, Suleyman Sleyman. V. Niklas Isander.

I dagens andra match bjöds vi på en repris på fjolårets finallag Studion och Viaplay Group. Då liksom nu spelade gubbarna i Studion mycket smart och kontrade effektfullt och VPG måste drömma mardrömmar om Christian Gröning. I finalen satte han fem kassar när slutresultatet skrevs 5-1. I dag gjorde han fyra mål när slutresultatet skrevs till hela 8-1, något för stort men rätt lag vann givetvis! Studion mönstrade ett perfekt nyförvärv i Rasim Reyz och han inledde med en patenterad dubbel överstegsfint som dock blev till hörna och den slog han själv rätt in i mål. Reyz gjorde ytterligare två mål och ett hattrick i debuten smakar aldrig fel! Alltid så starka Suleyman Sleyman satte även han ett. Det stod 3-0 efter en kvart men sista tio rasade VPG ihop. Duktiga Stefan Eriksson var bra men fick inte hålla nollan när Niklas Isander sköt via en försvarare i mål.
MATCHENS LIRARE: RASIM REYZ, STUDION.

Svea – TV 4  3 – 4
Anders Svanberg, Emil Storberget, Oscar Eisele. T. Max Nyqvist 3, Jim Jansson.

TV 4 inledde piggt och Max Nyqvist var het värre och redan efter sex, sju minuter hade han skaffat sig tre bra lägen där det ena skottet gick in till 1-0. Assisterade gjorde 53-årige teknikern Fredrik Malmberg! Efter en kvart hade Nyqvist fullbordat sitt hattrick till 3-0. Svea hade inte mycket framåt så därför kom det lite överraskande när Johan Böhm spelade fram Anders Svanberg som formligen smekte upp bollen i vänstra krysset till 1-3. Detta gav Svea blodad tand och laget höjde sig två snäpp till den andra halvleken där Emil Storberget reducerade till 2-3! Nu blev det än mer fart på Svea och Fyran tappade både ork och momentum. Med tre minuter kvar fick E Storberget en gyllene kvitteringschans men där uteblev kvittering. Minuten senare sköt Oscar Eisele 3-3 efter en kanon, vilken vändning från 0-3 till 3-3, som också såg ut att bli slutresultatet. TV 4:s lagkapten Jim Jansson gjorde ett sista ryck och drev bollen över hela plan, spelade vägg med Nyqvist samt rullade in 4-3 med 30 sekunder kvar. Vilken avslutning på denna spännande match! Svea var värda en pinne med de sista 20 minuterna.
MATCHENS LIRARE: MAX NYQVIST, TV 4.

Mediekompaniet – FC Asedo  3 – 5
M.
David Andeborn 2, Niclas Lekström. F. Anders Bååth 2, Daniel Didrik, Rickard Engmark, Claudio Pereyra.

Sista matchen i första rundan bjöds vi på en toppmatch mellan FC Asedo och Mediekompaniet. Lagkaptenen Alexander Valentini presenterade två fantastiska nyförvärv i Claudio Pereyra som gled in med Uruguays landslagströja samt den 109 f.d. Allsvenska spelare som spelat i Reklamserien, Anders Bååth! I den femte minuten fick vi se ett triangelspel mellan Bååth, Valentini och målskytten Daniel Didrik till 1-0! Även MK mönstrade ett nyförvärv från Bizkit i form av David Andeborn och han träffade stolpen innan han kvitterade till 1-1. Innan halvtid dundrade Bååth in 2-1. I början på andra var Asedo riktigt bra och bjöd oss på Sambafotboll när laget gick från 2-1 till 5-1 på tio minuter. Bååth gjorde 3-1, Rickard Engmark 4-1 och Pereyra satte dit 5-1. MK kämpade på och mot slutet reducerade man två gånger genom Andeborn och så gjorde Niclas Lekström en volleylobb efter en 30 meters passning från Pehr Dunger, detta var veckans mål varpå slutresultatet skrev roliga 5-3.
MATCHENS LIRARE: DANIEL DIDRIK, FC ASEDO.