Serie A 2:a omgången 2023

FC Asedo – Studion  10 – 2
Alexander Valentini 2, Micke Roos 2, Sami Ingeborn 2, Amadeo Valentini, Christoffer Jönsson, Rickard Engmark, Martin Leinar. S. Richard Wester, Stefan Eriksson.

FC Asedo kom med en stark laguppställning medan Studions dito var lite vingklippt. Dessa två lag imponerade mest i den första rundan och låg etta respektive tvåa i en mycket ung tabell! Matchen inleddes med att Richard Wester sköt en lobb från 40 meter varpå Martin Stattin backade och backade samt tippade bollen till hörna. I mitten på halvleken fick vi se ett fint spel mellan Sami Ingeborn, Martin Leinar och Amadeo Valentini till 1-0. Efter det målet hängde även tvåan i luften men John Palmell stod emot flera skottförsök. Efter en kvart försökte R Wester sig på en ny lobb från 40 meter och denna gång satt den till 1-1. Under slutminuterna på första gick Asedo från 1-1 till 3-1 efter ett nytt triangelspel mellan Martin Leinar, Sami Ingeborn och bakifrån kom Alexander Valentini farande bakifrån och stötte in 2-1 vid främre stolpen. Sedan spelade Rickard Engmark fram Christoffer Jönsson till trean. Studion gav inte upp och Stefan Eriksson rullade in 2-3 och laget fick nytt hopp. Sista kvarten var det bara ett lag på banan. 3-2 blev till hela 6-2 på sex, sju minuter efter ett till mål från Alex Valentini och så gjorde Engmark som i premiären, nämligen mål. Han har gått ner 20 kilo på två år. Alltid så duktiga Leinar satte dit det sjätte målet. Nu föll Studion igenom och Micke Roos plus Ingeborn satte dit två vardera och domaren blåste för TÖ (teknisk överlägsenhet) med tre kvar, 10-2!
MATCHENS LIRARE: RICHARD WESTER STUDION & ALEXANDER VALENTINI, FC ASEDO.

TV 4 – Mediekompaniet  1 – 1
Carl Skärvall. M. Erik Möller.

TV 4 var verkligen på bettet inledningsvis, ja några spelare var nästan övertända! Det var dock ytterst nära att Mediekompaniet tog ledningen redan i den andra minuten. David Andeborn och Jim Jansson stod för ett hopslag på mållinjen, Jansson föll och Erik Möller skulle fösa in bollen men Jansson snarare ¨låg¨ på bollen och utan VAR-System gick det inte se om bollen var inne men det kändes så. Bättre att fria än att fälla när säkerheten inte är 100%. Resten av halvleken var ett långt ställningskrig men precis innan halvtidsvilan sköt Victor Haxthausen Aronsson en kanon som det blev retur på och den rakade Carl Skärvall in till 1-0. I den andra halvleken bevakade Fyran sin ledning samt kontrade giftigt några gånger. Sista tio tryckte MK på ordentligt men Max Eriksson höll tätt. Precis när man trodde att TV 4 skulle ta andra raka uddamålssegern fick Möller på en riktigt häxpipa från 15-16 meter som satt i nättaket, 1-1 som måste betraktas som rättvist.
MATCHENS LIRARE: ERIK MÖLLER, MEDIEKOMPANIET.

BOW Reklam/Verdana - Svea  7 – 1
Andreas Treffenberg 3, Haris Skanderovic, Nenad Lukic, Fredrik Eng, Anders Hammargren. S. Oscar Eisele.

BOW reklam/Verdana kom snabbt över premiärförlusten och bjöd på en fin fotboll och kunde gå ifrån till en 3-0 ledning efter en kvart. Haris Skanderovic sköt ett hårt och lågt skott som satt i nätmaskorna, Anderas Treffenberg (f.d. Gustafsson) satte dit ett och så placerade Nenad Lukic vackert in trean i bortre gaveln. Trots 0-3 var verkligen inte Svea dåliga utan bjöd på helt ok motstånd! Jens Storberget var pigg värre men det var bara målen som fattades eller snarare Henrik Strömblad som storspelade. Han tog ett Hockeystraffs friläge, räddade ett närskott samt en straff i den andra halvleken och Storberget rev sitt hår! Med 20 sekunder kvar till halvtidsvilan tog Oscar Eisele saken i egna händer och drog halva B/V:s lag efter en 50 meters raid som slutade i en reducering till 1-3, vilket solo! Frågan var om Svea skulle upprepa förra veckans upphämtning men B/V ville annorlunda och Fredrik Eng och Treffenberg såg till så att 3-1 och blev till 5-1 första fem. Då var saken klar varpå det hela slutade 7-1. Treffenberg svarade för ett hattrick i sin comeback, ett fint nyförvärv från gamla Tidningskungen! Gladast målskytt var som vanligt Anders Hammargren!
MATCHENS LIRARE: HENRIK STRÖMBLAD, BOW REKLAM/VERDANA & OSCAR EISELE, SVEA.

Viaplay Group – Dandy Dots  2 – 3
V.
Emil Nordqvist 2. D. Kenneth Öberg, Emre Yilmaz, Jonas Andersson.

Viaplay Group var riktigt vassa den första kvarten och fick under den perioden med sig en 2-0 ledning efter två mål från Emil Nordqvist! Vid det första målet slog Shari Shahidi en fantastisk genomskärare mot den bortre stolpen och ved det andra målet spelade vindsnabbe Kalle Paulsen fram målskytten. Dandy Dots hade svårt att skapa några målchanser så därför var det mycket överraskande när laget vände 0-2 till 3-2 under halvlekens sista fem minuter. Jonas Andersson svarade för två fina målpassningar i ett och samma ¨byte¨. Målskyttar var Kenneth Öberg (igen) och Emre Yilmaz och där skall Joakim Ländin ha en stor eloge för fint förarbete. Sedan klev Andersson fram igen, vände bort en försvarare och utan sats smällde han upp bollen i det vänstra krysset från 16, 17 meter, vilken balja! VPG gick för en kvittering i hela andra och fantastiske Jonas Elmqvist växte fram till en jätte i målet för målchanser skapades titt som tätt. Med sju kvar var vi dock beredda att anteckna 3-3 när Axel Göransson klackpassade till Paulsen men bollen smet strax utanför stolproten. Under slutminuterna pressade VPG på för kung och fosterland men DD höll undan och tog sin andra raka seger, seriefinal väntar nästa fredag.
MATCHENS LIRARE: JONAS ELMQVIST, DANDY DOTS & SHARI SHAHIDI, VIAPLAY GROUP.